Regisztráció Blogot indítok
Adatok
galo12

7 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Galoblog Rétság - Akkor és most 2011.08.21 13:35:00
A következő összeállítás során egy időutazásban vehetünk részt. Néhány fotón keresztül összehasonlíthatjuk hogyan is nézett ki Rétság régen és napjainkban. Az összehasonlításhoz kattintson a képre! Kossuth utca   Vasútállomás   Rétsági képeslap 1. Rétsági…..
Valamikor családok éltek itt az erdőkkel kerítve, ahol most némaság lapul. Puszta volt itt. Hosszú birka akol, néhány cselédház, egy díszes kastély, az uraknak lakhelye. A kastély lakói régen meghaltak, de a közeli hozzátartozók még néha-néha megjelentek. Az elhunytak nyughelye…..
Galoblog Kisvasúttal Betlehembe 2010.12.19 12:02:00
Karácsony előtt a Királyréti kisvasúton megelevenedett Jézus születésének története. A kisvasút, mint mozgó nézőtér funkcionált. A vonatok 11:55kor és 14:55kor indultak Kismarosról, majd a különböző megállóhelyeken megcsodálhattuk a három király hangszeres játékát, a…..
Galoblog Királyréten a Mikulás! 2010.12.04 19:42:00
Decembert írunk. Mint ismeretes, ilyenkor Lappföldről a Mikulás ellátogat a gyerekekhez és megajánékozza őket, ha jól viselkedtek az évben. Nem volt ez másképp a Királyréti Erdei Vasúton sem. Az időjárás ideális volt, kint kb. 20 cm-es hó takarta a tájat, a kocsikban pedig…..
SZELLEMJÁRÁS KIRÁLYRÉTEN   Október 16-án ellepték a szellemek Királyrétet, pontosabban a Kismaros-Királyrét között közlekedő erdei vasút vonalát. Nem kell megijedni, a szellemek csupán a kismarosi Ámulat Társulat jóvoltából keltek életre és rémisztgették a…..
Galoblog Szüret 2010, Rétság 2010.10.17 20:13:00
2010. október 9-én került megrendezésre a rétsági szüreti felvonulás és bál. Alig lehetett elférni az amúgy lezárt téren, olyan sokan szerettek volna a menettel végigvonulni hírvivő körútra a városunk utcáin. Aztán volt aki azt mondta, hogy az idei "motorizált"…..
 Az itt látható kisvideó Magyarország legrégebbi erdei vasútjainak egyikéről a Királyréti Erdei Vasútról szól, mely az egykor 200 km-t meghaladó börzsönyi kisvasúthálózat egyik fennmaradt vonala. A Börzsöny legnagyobb medencéjének vizeit összegyűjtő Morgó patak…..