Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dán

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Igen szomorú ez a visszafele fejlődés mindenhol. Ami például a szakmámban is tetten érhető, még a jelen napig is folyamatosan romló tendenciát követve. Azért nagyvonalakban összefoglalom azt, ami az én nézőpontomból látni véltem. Persze, hogy pékségről van szó. Meg az elmúlt 30-35 évről...
dán 2021.12.25 17:10:15
@szivar:
Ha hiszed ha nem még cukor is van benne én olvastam mikor a Tescóban vettem,igaz csak azt olvastam amit vettem döbbenet mennyi szenny van a kajákban.Ez mind a gátlástalan tőke kapitalista profit szerzés miatt van,mert a dolgozó azt tesz bele amit odavisznek neki kötelezőleg.
Tisztelt Cím! Akkor most kicsit szögezzünk le néhány alapszabályt. A szarjaidra neked van szükséged, nem nekem Tehát én állítom a szabályokat, nem te Te alkalmazkodsz hozzám, nem én hozzád   Ezeket fejtsük is ki egy kicsit bővebben, mert ma megint felbasztad az agyam!..
dán 2021.11.07 17:02:21
@pessi:

Tévedsz,hogy a pizzás futárnak jár a jatt.Én személyesen kérdeztem meg tőle,hogy mi az ami jól jön a pizza kiszállítása után neki azt mondta hát 100 Ft az tisztességes,másik csatorna,hogy 400 Ft kap egy kiszállításért papíron nettó.De általában nem papírra dolgoznak,tehát zsebre azt nem árulta el mennyi Ft.
dán 2021.11.07 17:10:17
@Örömhernyó:

"azok közé tartozol, aki szerint a verstehen és verstanden tökugyanaz"

Ehhh, pedig azt hittem megmagyaráztam na mindegy így is ok .
dán 2021.11.11 18:25:21
@BölcsÉsz:
Ok, de most ezt a választ én miért kaptam hiszen ennél erősebb érveket írtam én is ami erre rávilágít.Te is helyesen látod egyetértek. vele de,hogy ezen mit kell értenem rejtély számomra. üdv dán
  Egyik nagy kedvencem a vadas, amit bevallom, pár éve kezdtem el magam is főzni, addig olyan nagy szerencsém volt, hogy családom idősebb hölgy tagjai mindig elkészítették nekem, úgyhogy valódi kiskirály módjára csak asztalhoz kellett ülnöm és áhitattal befalatoznom. Mára sajnos ők már nem lehetnek…..
dán 2021.06.21 21:36:18
Vadas szósz meg a hús.

A kíméletesen megfőtt zöldségeket a karamellizálódott cukron le kell pirítani azt összetörni vagy mechanikusan pürésíteni bizony az eredetiben nem szabad turmixolni ám a lével picit darabosnak kell lennie de csak picit. Húslevessel felönteni amiben megfőtt puhára a marha,ízlés szerint utána lesütni is lehet egy kicsit,fűszerezni,ízesíteni és befőzni olyan sűrűségűre ami meg felel az ízlésnek.Eredetiben nem játszik a tejfel.Nem utolsó sorban azért hívják vadas marhának mert marhából készül vadas módra.De amint látjuk mindenki főzi mindennel már mert egyszerűbb mint az eredeti meg gyorsabb is egyébként mindegyik finom.
Zsemlegombóc.
A pirított zsemlekockát mikor kész vajon forrón át kell még pirítani egy kicsit.Ezt kell összekeverni közepesen kemény állagú tojásos, borsos,petrezselymes,ízlés szerint fűszerezett nokedli tésztával.Nincs semmiféle tej meg mert a melegben meg egyébként is megromolhat.Mikor megfőtt vissza kell hűteni langyosra, vízben mint a nokedli tésztát.Pár evőkanál tejfellel amit előtte zsiradékon lepirítunk lefőzünk sűrűbbre /akkor egyébként meg sem romlik/ és ezzel keverjük össze teljesen befedve a gombócokat .Olyan fehér túrószerű kása lesz rajta amikor ráhűl akkór az igazi.Amikor eszed akkor szokás friss tejfellel meglocsolni a gombóc tetejét.Hát ez a hivatalos különbség az alternativ receptektől nagyjából.De úgy látom ma már ez is kihal.
A magyar konyhának szerves (elnézést…) részét alkotják a belsőségek. Ízlés kérdése persze, ki mennyire szereti a májat, a szívet vagy éppen a pacalt, de az is igaz, hogy a nyugati országok egy részében ezeket finoman szólva is gyanakvással figyelik. Steve posztja erről, valamint az olyan…..
Ezúttal a Főfotó archívumából került fel több, mint 2500 fotó a fortepan.hu-ra. Ezek között persze bőven akadnak olyan képek is, amelyeknél nem tudni, hogy hol készültek, mit ábrázoltak. Ebből mutatok be most egy újabb "csokorral". (Fontos: a fotók nem feltétlenül Budapesten készültek, bár a nagy…..
Amikor feltekintünk az éjszakai égboltra, a csillagok többsége kékes-fehéres színű fénypontként tündököl. A gyakorlottabb (vagy éppen élesebb szemű) megfigyelők kiszúrhatnak vöröses árnyalatú csillagokat, mint például az Orion-csillagképben található Betelgeuse-t, távcsövön keresztül nézve pedig jó…..
Nagyon sok alaplét használok, de venni itthon még nem vettem boltban. Persze lehetne leveskockával is, de amikor nagyon kevés munkával előállítható, miért ne csináljam magam. A napokban sütőlapon sült zöldségeket készítettem a kicsilyánynak és nem volt szívem a zöldségek héját kidobni. Jó lesz az…..
dán 2020.03.15 08:10:43
@látjátok feleim szümtükkel:

Na de mi van azokkal a mérgekkel amiket a héján gyűjt a férgek rágása miatt,kimondottan ezért kapja ezt permetet.Most ugye biztosan nem a bió terméket értem veszélyesnek.Heti szinten lehet olvasni ezen vegyszerek össz hatásáról.
Azt hiszem én is tudom öregbíteni a Bajcsy Kórház hírnevét. Tavaly nyáron, éjjel 3 óra körül arra ébredtem, hogy iszonyatosan viszketek, és mikor belenéztem a tükörbe vizes hólyagok tömkelegét láttam magamon. Az egész testemet-talpamtól,a fejem búbjáig – beborította.…..
Utólagos előszó. :) Figyelem, az írás alapvetően nem arról szól, hogy ha eladnám a telefont, miért nem kaphatnék érte többet! Egy jelenségről szól általában, de a gondolatsort ez a telefonos példa indította el, még ha nem is a legjobb példa. Elgondolkodtam, hogy az ún.…..
dán 2009.08.29 08:13:37
@nov2016:
Tudod az a baj,hogy mindenki elfelejt valamit mostanság,hogy tulajdonképpen telefonokról beszélunk.Mint a neve is jelzi,tehát telefonálásról van szó,mint eszközről.Ezt kell tudnia és kész ha többi nem olyan nem kell fikázni nem kell megvenni.Ez olyan mint a nagyon extrás, fullos autó csodák azok már nem autók hanem telepitett kiszolgáló egységek.A csodák persze megfelelő árért hajlandóak csodát nyújtani.Vagy otthon a fullos telefon persze asztali ja,hogy másol,faxol,rögzitt meg még mi mindent nem tesz, nem szabadna összehasonlitani egy hiába márkás ámbár csak telefonálásra alkalmas készülékkel.Maga a telefon nem jobb mint a másik telefon mert a másik is sem tud többet mint telefon, nem is kell.