Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jani2

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alanti, jó hosszú történet, amiben egy magyar kislányt elüt egy autó Horvátországban, igen vicces lesz. No persze nem emiatt, még akkor sem, ha a kislány azóta jó úton halad a teljes gyógyulás felé. A sztoriban az a vicces, hogy Zolee teljesen jogos felháborodással idézi fel,…..
jani2 2009.08.11 13:03:05
Minket magyarokat mindenhol szívatnak!
Ugyanigy jártam Zágrábban.Mell:Tisztelt Nagykövetség.


Egy közel egy évvel ezelőtti esemény miatt szeretnék panaszt tenni az intézkedő rendőrök, valamint az állítólagos károsult ellen.

2008.09.12.-én Sibenikből hazafelé tartva eltévedtem Zágrábban.16 h.-körüli időben odaértem egy 2 sávos nagy körfogalom elé. Nagy volt a sor,tehát megálltam. Mellettem a jobb oldali sávban csak egy motorkerékpár közlekedett. A kerékpár rendszáma ZG 3784A L. Az én szgk.é pedig DXH-723. Valamilyen oknál fogva amikor mellém ért a motorkerékpár eldőlt de nem ért hozzá az autómhoz, én kiszálltam és megkérdeztem a vezetőjét jól van-e?
Amikor a fiatalember meglátta a magyar rendszámot elkezdett köpködni, és a sisakját odavágta a földhöz. Én felállítottam a motorkerékpárt, amin egy karcolás sem látszott.
A srác meg elkezdett telefonálni a rendőröknek. Ezután átmentünk a körforgalom másik oldalára, tehát a helyszint elhagyva a szembelévő oldalra mentünk.

Nem sokkal ezután megjelent egy motoros rendőr, de nem tudtunk kommunikálni vele mert nem tudom a nyelvüket. Elvette az irataimat és otthagyott bennünket. Nem sokra rá kijött egy rendőrautó és úgy vigyázott ránk, mint egy bűnözőre.
Olyan 21 óra körüli magasságban odaért a tolmácsnő, és nem sokra rá a rendőrök. Lerít az arcukról a magyargyűlölet.
A tolmács megkérdezte, hogy mi történt én elmondtam neki, mire ő azt mondta hogy nincs is semmiféle sérülés sem Snidaric Rudolfon sem a motorkerékpárján minek kellett ezért rendőrt hívnia.

A rendőrök közben beszéltek a Rudolfal és készítettek azén autómról valamint a motorkerékpárról egy fényképet. Na ekkor már sejtettem hogy itt valami nem stimmel.

Beültettek a kocsijukba és közölte velem a vezető mellett ülő rendőr hogy fizessek 1000 kunát. Én mondtam, hogy mire föl hiszen nem csináltam semmit csak segíteni akartam.
Azt mondta őt nem érdekli ha nem fizetek akkor bíró elé állítanak, és becsuknak.
Erre aláírattak velem egy rakás papírt amire nem engedték hogy ráírjam hogy kényszer hatására írom csak alá.
Minnél előbb szabadulni akartam ezért beleegyeztem, hogy kifizetem az 1000 kunát de mivel hazafelé tartottam nem volt nálam ennyi pénz. A tolmácsnő elvitt egy ATM-hez ahol kártyára kivettem 1000 kunát. Utána visszavitt az autópálya melletti rendőrségre ahol még 1 órát várakoztattak.
Közben megérkezett a helyszínelő rendőr aki azt mondta a tolmácson keresztül hogy ne nagyon ugráljak mert még többet fizetek.

Nem sokára megint egy rakás papírt hoztak elém hogy írjam alá. Én mondtam a tolmácsnőnek hogy ráírom hogy csak kényszerből írom alá hogy haza tudjak menni.
Erre ő azt mondta hogy ne tegyem mert akkor nem engednek el. Kényszeredetten aláírtam a papírokat és kifizettem az 1000 kunát.

Ezután visszakaptam a papírjaimat.


Majd a Barcsi határátkelőhelyen elmeséltem az esetet az ott szolgálatot teljesítőknek.
Ők is csodálkoztak hogy ilyen megtörténhetett.

A magyar AB-EGON biztosítótol több papírt kaptam amire egyértelműen ráírtam hogy nem ismerem el hogy én okoztam balesetet, és hogy csak kényszerből írtam alá azokat a papírokat mert különben nem engedtek volna el.

Nemrég kaptam egy levelet az EGON-tól hogy az én kötelező biztosításomra kifizettek Snidaric Rudolfnak közel 180.000 ezer forintott az összetört motor kárára.
Kérdem én hol vannak a helyszínen készült fényképek?
Nincsenek mert nem történ semmi a motorban nem történt meg az állítólagos kár, és valószínűnek tartom hogy hogy a helyszínen készült fényképek is eltűntek, ami mérvadó lett volna. Ha-történt volna valami.


Nem tettem akkor panaszt mert el akartam felejteni az egészet, de ezt most már nem hagyhatom szó nélkül.
Az undorító láthatóan magyarellenes viselkedést, a nemlétező balesetből ügyet csinálást, rendőrök láthatóan magyarellenes viselkedését.
A nem létező motor kárra felvett közel 5-6000 kunát.
Szégyellném magam a rendőrök és Snidaric Rudolf helyében is a magyar ellenességükért, valamint hogy olyan eseménynek voltak a részesei ami szégyent hoz a Zágrábi rendőrökre, és az állampolgárokra is.

Valószínü hogy ezek után nem tudok jó képet festeni az országukról, a rendőreikről,az állampolgáraikról, De én csak kivétellel találkoztam?


Maradok tisztelettel: