Regisztráció Blogot indítok
Adatok
óbzmg

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Bennünk van a hajlam, hogy a gyászt perverz magamutogatássá változtassuk. Az eddig megtűrt keresztek és síremlékek egyre nagyobbá válnak. Vélemények az azonos című írásunkról...
óbzmg 2010.04.21 14:48:22
@Sierpe: nyilván van olyan lény nem is kevés akiknek nem visszatartó erő, de ha csak 1-2 élet megmenthető ezekkel a "figyelmeztető" jelképekkel, már akkor is megérte.
Én szivem szerint a balesetben összeroncsolódott autókat is kiállítanám az út szélére, mert akkor szembesül csak velel az utazó, hogy akár ő is járhat így, őt sem védi majd meg az autója ha ész nélkül száguldozik.
Az út menti síremlékekkel én sem értek egyet, de figyelmeztetés az kell valamilyen formában.
óbzmg 2010.04.21 14:55:38
@Sierpe: Azért ez nem egyenértékű azzal, hogy nem kellenének börtönök. A bűnözés mindig valami haszonszerzés miatt történik, de az ész nélküli száguldozás semmilyen haszonnal nem jár, sőt még önmagára is veszélyes (az hogy 10perccel hamarabb ér célba az ugye nem komoly érv) simán be lehetne tartani, mindenkinek a saját elhatározásán múlik. Meg azon is, hogy aki magától ezt nem fogja föl, annak a fejébe kéne verni minden módon. Persze amíg a büntetési tételek nevetségesek, addig nincs visszatartó erő az agyatlanok számára..
       1.  Bizonyára sokan hallottak már kedves Olvasóink közül a Banach-Tarski paradoxonról. Valójában egy tételről van szó, ami azt mondja ki, hogy egy egység sugarú gömb felbontható véges sok részre, oly módon, hogy a részekből két darab egység sugarú gömb rakható…..
óbzmg 2009.08.15 21:07:57
@jotunder: Még mindig nem érted.
Pedig ez egyszerűbb mint a tételeid. Én arról beszélek, hogy maga az emberi elme képes-e egy bizonyos határon túl megoldani (felfogni, bizonyítani, megérteni stb) olyan elvont problémákat, amiket ő maga kreált valamilyen módon. A 10 ezer oldalas ilyen-olyan bizonyításokból jött ez a kérdés, illetve abból, hogy 1valaki azt mondja megoldotta, aztán 20an sem tudják eldönteni véges időn belül (uhhh, miket mondok már én is....), hogy jó-e vagy sem.

Te meg arról beszélsz, hogy van valamilyen matematikai rendszered, és abban ez meg ez eldönthető, amaz meg nem. De itt nem a matematikai rendszer a lényeg, hanem hogy az agyad képes felfogni a problémát, és képes bizonyítani, hogy ezt lehet bizonyítani, azt meg nem lehet. Vagyis kezelni tudod a problémát, és ezen semmit sem változtat az, ha esetleg maga a rendszer valahogy furcsaságokat produkál. Erre mondod, hogy ilyen a matematika. Én meg erre mondom, hogy ez a része nem érdekel. Mellesleg a Gödel tételekről már véletlenül én is hallottam, és nagyon olyan szagú, volt, hogy azért ilyen a konlúziója, mert kb így volt föltéve a kérdés is....de mégegyszer mondom, hgy ez a része a dolognak nem érdekel.

De az érdekel, hogy ez emberi elmének milyen végső határai lehetnek az ilyen elvont problémák megfogalmazásában illetve megoldásában. Ha ebben tudsz nyilatkozni, arra lennék kíváncsi.
óbzmg 2009.08.16 11:10:36
@jotunder: Köszi a választ. A marslakós sztori tetszik, bár mint hasonlat sántít, hiszen nem az a probléma, hogy az ember agya olyan-e mint egy számítógép. A számítógép nyilván gyorsabban számolja ki a kiszámolnivalót, viszont nem tudta volna kiagyalni a problémát magát.
Tehát nem ilyen fizikai jellegű korlátoltságát kérdezem az emberi elmének. mert az tényleg hasonló ahhoz, hogy apródonként megtöltök egy zsákot kővel, de aztán a zsákot persze nem tudom elvinni. Ez egy nyilvánvaló fizikai korlát.

Viszont megnéztem a wikipédián az agyonra emlegetett p np problémát. Gond nélkül le tudták írni, érthetően. Nem nevezném azonban igazi problémának, kicsit olyan mondvacsinált dolog. Azt írja, hogy az elméleti számítástudomány legfontosabb problémája. Nos, valóban elméleti csak, mert szuper jól megy a számítógépem a probléma megoldása nélkül is. És tkp egyáltalán nem fontos, hogy van-e tökéletes megoldása vagy bizonyítása stb, mert tkp minden józan észnek ellentmondana, hogy ha igaz lenne.

Itt jön be a művészetekhez való hasonlóság, hiszen tudományos szempontból pl a festészetnek sincs különösebb értelme. De itt meg az a gond, hogy Van Gogh és a többieket minden normális intellektusú emebr szereti, vagy értékeli valahogy, de ugyanez nem mondható el a top 100 matematikusról. Lehet, hogy arról van szó, hogy vannak ezek a szuper elméjűek egynéhányan, a többiek meg évszázadokon át értelmezik a munkásságukat?
óbzmg 2009.08.16 13:32:39
@jotunder:
Te eltávolítottad a hozzászólásaimat! Semmi olyat nem írtam, ami egy normális eszmecserében ne lenne vállalható, és nem sértegettelek, csak a matematika hasznáról elmélkedtem. Kezdtél alulmaradni és ezért inkább eltávolítottad a hozzászólásomat?

Ekkora korlátoltságot nem vártam volna egy matematikustól.

Gyorsan távolítsd el azt a kommentet is, mielőtt bárki elolvashatná.

VS, azaz viszlát soha!
971 éve (1038) halt meg I. Szent István. Első királyunk a véreskezű és hatalomvágyó Vajk valószínűleg 975-ben született Esztergomban. Apja, Géza fejedelem megkeresztelte családját a római rítus szerint, mert a német-római császártól jobban tartott, mint a bizáncitól. Vajk…..
Minden kétséget kizáróan ez az a film, amely a legendás kalóz-VHS korszakból, a nyolcvanas évekből a legnagyobb hatást gyakorolta rám, talán az Evil Dead mellett, de az egy másik történet. Tisztán fel tudom ma is idézni, mikor s hol, milyen széken, hány órakor láttam Ruggero…..
A kormányzat eddig semmit nem tett az ügyben, hogy az országot felkészítse az influenzajárványra - vélekedett Kupper András fideszes képviselő szombati sajtótájékoztatóján, Budapesten.  Ismertetése szerint az egyik munkatársa felhívta azt a zöld számot, amelyen…..
óbzmg 2009.08.14 11:31:18
@Lólábfi Horgász SC:
Amugy meg azt eleg regota tudjak mar hogy ezek a virusok mutalnak mint az allat, de erdekes megis most mikor a media folkapta a temat akkor lett ekkora cirkusz. Vajon mitol kapta fel eppen mostanaban? Csak nem valakiknek ez az erdeke? Nem tudom csak kerdezem, de nem csodalkoznek semmin.
Egyebkent meg Te magad is azt mondod, hogy nem kell jobban felni ettol sem , minta tobbi influenzatol. Akkor meg kinek van igaza? Ja, nekem.

Egyenkent nem tudom, hogy vannak-e hiteles forrasok arrol, hogy tenylegesen hanyan kaptak meg eddig, es hanyan haltak meg. Attol tartok hogy nincs ilyen, de ha tudsz ilyet mondd meg legyszives mert akkor en is megnezem.
Egyebkent majd ha az ebola terjed igy, na az tenyleg ciki lesz. Arrol is tudnak, hogy letezik, mert nem mondja senki hogy na, majd ha ez mutalni fog na kkor leszz itt nemulass...
óbzmg 2009.08.14 14:14:25
@jotunder:
Koszi a linket, mondjuk ezt meg en is elfogadhatom hihetonek.

De azt a "...."-t nehez elkerulni, tudod, es ha elolvasod amit itt ide masolok, akkor be is latod te is, es ezt eppen az altalad megadott linkrol masoltam be

szoval nem kell megenni a maszlagot...

Evidence mounted through May 2009 that the symptoms were milder than health officials initially feared. As of May 27, 2009, most of the 342 confirmed cases in New York City had been mild and there had been only 23 confirmed deaths from the virus.[206] Similarly, Japan has reported 1,048, mostly mild flu cases, and no deaths,[207] with the government reopening schools as of May 23, stating that the "virus should be considered more like a seasonal flu."[208] In Mexico, where the outbreak began in April, Mexico City officials lowered their swine flu alert level as no new cases had been reported for a week.[
óbzmg 2009.08.14 17:18:23
@Lólábfi Horgász SC: Értem amit mondasz, de itt éppen az volt a gond, hogy szó sem volt annyi halálos áldozatról, mint amennyit a hírekben olvastunk. Ez nem információ hiány vagy túltengés ellentéte, hanem az, hogy ma már simán lehet hazugságokkal etetni a népet.