Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kisszee

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy olvasónk hívta fel figyelmünket arra a híresztelésre, hogy Boszniában, bizonyos, piramisnak látszó képződményekben magyar rovásírást találtak. Ennek kapcsán leltünk rá Brian Dunning írására, amely a Skeptoid.com oldalon jelent meg, s amelyet alább – a szerző engedélyével – Pálfi…..
kisszee 2009.08.15 14:12:16
@Tor Salqvist

"
www.youtube.com/watch?v=9lqW_CfGLCE&feature=related

"Biztos" photoshop."

Nem bizony, ez nem az. De nem is UFO -tól származó megmagyarázhatatlan jelenség. Rakétától származik, a rakéta hajtóanyaga és víz magasabb atmoszférákon megfagyott, ezek a megfagyott darabkák visszatükrözték a napfényt (napnyugta vagy napkelte miatt vöröses, narancssárgás színben) és a Holdfényt (szürkés, fehéres). De ennél szebb magyarázatot is talál az ember, ha googlebe bepötyögi a "rocket trail" szavakat.
kisszee 2009.08.15 15:12:12
@Tor Salqvist:

Kíváncsiságból fellapoztam az UFO album c. könyvet (fiatalabb koromban kaptam, 1993, Vénusz kiadó, egyik szerző: Egely György!).

A Capitolium -os eset a "tévedni emberi dolog" fejezetben található. Idézek:

"Létezik azonban egészen más vélemény is. Ezek szerint a képen látható ufókat lencsecsillogás (lensflare) idézte elő, sőt mi több, a felvétel nem 1952 -ben, hanem 13 évvel később készült. Fényképészek között köztudott, hogy különlegesen erős fény, mint például a Nap vagy villanylámpák fénye, a fényképezőgép lencserendszerén áthaladva, visszaverődik a lencsék külső és belső felületéről. Ez az optikai hatás figyelhető meg a Capitolium felett elrepülő ufók esetében is. Az "ufóalakzat" nem más, mint a Parlament épületének parkra néző balkonján levő lámpasor fénye, mely az előbb ismertetett módon tükröződik. Ennek bizonyítéka még az is, hogy a tükröződés csak bizonyos körön belül látható, és a szélek felé mind halványabb lesz."

Hangsúlyozom, ezt UFO Album c. könyvből idéztem, utolsó mondata:

"Ne hagyjuk becsapni magunkat."