Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Baluka04

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pilu Beismerő vallomás 2010.03.11 11:28:00
Sajnálatos módon keveseknek tűnt fel az alábbi hír hallatán a mögötte rejlő valóságtartalom: Hagyó három XII. kerület ingatlanjából kettőt ajándékozott lányának március 5-én.*Ha a pofátlan vagyonmenekítési próbálkozás iskolapéldája szoborba öntetne, az egy párizsit…..
Anus Pannonius ma egy méretes idegen tollal ékeskedik (ő is csak olvasta a történetet), de a sztori olyan jó, hogy ezúttal kivételt teszek, s másodközlés gyanánt betördelem. Ha az eredeti szerző jelentkezik, természetesen megemlékezünk róla is. Sajnos nem találtam meg…..
Obsitos kolléga egy kettős időutazásra hív bennünket. Első körben úgy 43 évet repülünk vissza, egy olyan korszakba, amikor (digitális trükkök híján) a magyar filmkultúra még megengedhette magának, hogy a tömegjeleneteknél tényleg tömeget filmezzen. Na és honnan lehetett…..
autózz! Levillogtam, revansot vett 2009.11.30 13:24:00
Biztos nem Norbert volt az első, aki rávillogott a belső sávban poroszkáló autósra, de pont akkor ér ott szakadhatott el a cérna, meg levélírónk le sem tudta szakítani magáról előzés után újonnan szerzett ellenségét. Rövid de annál idegesítőbb sztorival szeretnék…..
Baluka04 2009.11.30 15:23:50
@psmith:
csak hogy teljesebb legyen a kép:
"36. §(4) Lakott területen lévő, párhuzamos közlekedésre alkalmas olyan úttesten, amelyen a forgalmi sávok útburkolati jelekkel vannak megjelölve, a belső forgalmi sávban (sávokban) 3500 kg megengedett legnagyobb össztömeget meg nem haladó gépkocsival és motorkerékpárral folyamatosan is szabad haladni feltéve, hogy ezzel a jármű a mögötte gyorsabban haladó járművek közlekedését nem akadályozza. Az ilyen módon haladó jármű mellett - a (6) bekezdés c) pontjában foglaltak megtartásával - fokozott figyelemmel jobbról el szabad haladni, a forgalmi sávokat azonban - a gyorsabb előrehaladás érdekében - kis távolságon belül ismételten változtatni, és ezzel a közlekedés résztvevőit zavarni tilos."
Baluka04 2009.11.30 15:24:56
@M_a_r_c_o:
a francba, lassan olvastam, bocs...
most látom a (4) már be lett másolva.

sünt nekem?
Hacsak nem katonacsalád sarjáról van szó, az átlagférfiú a sorozás alkalmával találkozik először azzal az eleinte alaktalan, megfoghatatlan és kicsit ijesztő, mindaddig csak hírből ismert masszával, amit hadseregnek hívunk. Lucius Flavius Arrianusnak ez a találkozás nemcsak az…..
Baluka04 2009.11.30 12:24:00
@Optika:
1989-ben vonultak az utolsó táposok.
Magam még 1988-ban tettem ezt meg.
Baluka04 2009.11.30 12:27:58
@Optika:
a fene vigye el a vége lemaradt...
1989 augusztusban a táposok kettő héttel előbb szereltek le.
Nem kicsit útáltak miatta minket.
Bár én a két leszerelés között félúton szereltem, mivel a drága Dandárparancsnok et. (Fr..k Ján..s) egy hétre visszatartott egy tíznapos fogdafenyítésből kifolyólag.
Oszt az öregek a tápos leszerelés után nem győztek alkudozni, hogy tápos vagyok-e vagy sem, elbizonytalanodtak a tudományukban.

Bár a visszatartásom is jól le lett adminisztrálva, leszerelés előtt a délutáni dandárdiszkó után még a leszerelő névsorban voltam, holott a parancsban benne volt, hogy nem szerelhetek... Ha akkor beállok a leszerelő sorba, akkor amilyen jól szervezett volt az MN simán leszerelnek (az M Kieg vezetője mondta két nappal később).
Dezső történeteinek állandó főszereplője Gyula, aki a mai sztoriban is felbukkan, ráadásul leszerelésközeli állapotban. Márpedig arra minden (sor)katonaviselt olvasó emlékezhet, hogy az utolsó napok egy laktanyában… huhh, szóval olyankor tényleg előkúsznak a legmélyebb…..
Optika szerzőtársunk a katonaélet sajátos és módfelett egyhangú szeletét, a vonatozást mutatja be azoknak, akik még nem próbálták, illetve emlékezteti azokat, aki próbálták és azóta is el akarják felejteni az élményt. Pedig vonatozni nem volt olyan rossz – feltéve, ha…..
Baluka04 2009.10.30 11:26:20
@Optika:

Az én emlékeim szerint (1988-89) volt ami járt (ún. illetményes szabadság) és volt ami adható (kedvezmények, mint pl. eltávozás, kilépő, kimaradás).

Az illetményes szabi volt 6 havonta 6 nap (ha jól emlékszem), minden más ezen felül adható volt a parancsnok belátása szerint.
Tessék elhinni, nem hobbiból rugdossuk a királyi tévét, mert ugye a grundon a hülyegyereket sem illik állandóan cseszegetni, jobb híján beállítjuk a kapuba, legfeljebb jobban odafigyelünk a védekezésre, és imádkozunk, hogy ne rúgjon öngólt. Az U20-as VB-vel kapcsolatban a…..
A számmisztika végigkíséri az emberiség történelmét és ott lebeg mindannyiunk agyának rejtett zugaiban. Ki ne tudna felsorolni mindenféle, előzetes gondolkodás nélkül legalább öt olyan magyar szólást, amelyben tő-, avagy sorszámnevek szerepelnek? Nekem nyóc, hetvenkedik, nem…..
Gombob mai története finoman érinti a napjainkban különösen szomorú aktualitású nemzetiségi kérdést, továbbá (a happy end-szerű végkifejlet okán) a szórakoztatáson túl alkalmas arra is, hogy minden olvasónk egyfelől újból átismételje az őrszolgálat alapszabályait,…..
Baluka04 2009.08.11 12:02:12
Sziasztok!

Eddig csak olvasgattam itt, de most billentyűzetet ragadtam.

1. íme egy kép a BEAG orifonról:
www.vatera.hu/24_allomasos_beag_hangostelefon_orifon_149751330.html

2. Nálunk, Nagyatádon is volt egy kolléga, aki a toronyból a WC-re távozott, de ő még kevésbé volt bonyolult lélek. Felment a századszintre a dolgát végezni... Abból is 30 nap lett, amennyiben jól emlékszem.
Baluka04 2009.08.13 13:24:05
@Adani:

Szerintem ez azért erősen alakulatfüggő is volt.
Az én apróbb hülyeségemet (jogosulatlan kereskedés - azaz a boltból is vételeztünk kávét a kantinba) '89-ben simán felnyomták a katonai ügyészségre, amit az ügyészség adott vissza parancsnoki hatáskörbe.