Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hummingbird

15 bejegyzést írt és 105 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hírt adok magamról hűséges olvasóim kedvéért - ha még vannak. :)Mint tudjátok, másfél-két hónapig betegeskedtem, lábadoztam és ez jelentősen visszavetette álláskeresési lehetőségeimet. Szerencsére a második műtét megoldotta a problémámat, túl vagyok a kontrollon is és…..
Gyertek cigányok, gyertek fehérek. Kommunikáljunk! Olyan sztorikat várunk, ahol a cigányok szelídek, megértőek, szerelmesek, hősiesek, bátrak, értelmesek, szorgalmasak, becsületesek, szenvedélyesek, kedvesek stb. Tehát olyanok, mint amilyen mindenki más lehet ebben az országban,…..
Tartozom a beszámolóval...Nos, új jelentkezéseket nem küldök egy ideig. Az ok: nagy valószínűséggel újabb műtét vár rám! Nem a vakbelemet kellett volna kivenni, hanem mást, amit viszont bent hagytak (nem tudni, pontosan, hogy mi az, ciszta vagy tályog). A történet megér majd…..
hummingbird 2009.09.04 09:04:35
@miriamele: No igen, gondolom, nyelviskola... dolgoztam ilyen helyen, és láttam, hogy 5-6 "csókosnak" teletömték az órarendjét, amennyire csak bírták, a többi 30-40 tanár pedig épp csak kapott munkát. Ha szerencséjük volt, volt egy főállásuk (iskolában).
A heti 2x2 óráért persze utazni kellett, a világ másik végére...

Elég visszás helyzet ez, jobban teszi a (nyelv)tanár, ha maga keres tanítványokat, maga osztja be az idejét/utazásait, mert a nyelviskolák csak leveszik a sápot és még követelnek is érte egy csomó mindent (lojalitást, állandó oktatást, meetingeket, iszonyatos mennyiségű adminisztrációt stb.)
hummingbird 2009.09.14 16:41:59
@miriamele: Köszönöm az érdeklődésed. Újra meg fognak műteni. :( Várhatóan a jövő héten, utána megírom a Pirulára - tanulságos lesz! Egy sor ultrahangvizsgálat és egy CT után végre akadt egy orvos, aki rájött, hogy mi bajom van... és ha nem lett volna a felesleges vakbélműtét, már valószínűleg túl lennék az egészen!
hummingbird 2009.09.26 15:05:49
@miriamele: Köszi az érdeklődést, sajnos még nem. Jövő héten kell bevonulnom a kórházba.
Ellenben kiderült, hogy nem maradtam le semmiről, az "álom"-állást még nem töltötték be, behívtak 2. körre. :) Kezdéssel is megvárnának, amíg túl leszek a műtéten, ha esetleg elnyerném.
Távirányítója van a tévének, a dvd-lejátszónak, a hifinek és még ki tudja minek. Legalább három-négy távirányító van egy lakásban, melyet persze mindig elszórunk mindenfelé. Ezzel a kütyüvel azonban nemcsak helyet találunk a távirányítóknak, de a keresésben is segít.…..
Ne feledjétek, munkanélküli olvasóink számára lehetőség nyílik ingyen és bérmentve hirdetni blogunkon, részletek ITT. Aktív álláskeresőinket megtekinthetitek ITT. Az alábbi problémával fordulok Önökhöz.Egy kis céget vezetek,5 alkalmazottal.A dolgozók 12.éve vannak…..
hummingbird 2009.09.12 08:58:53
@Ladyb: No igen, erről rögtön eszembe jut a nagynéném, aki annakidején rákbetegen fél év táppénzre merészelt menni, mert a kemo teljesen tönkretette, kihullott a haja, meg minden...
De túljutott rajta, a munkáltatója nem anyázott, hanem szépen kifizette neki a teljes bérét (nem csak a táppénzt) a betegsége időtartamára is. Ez 8 éve volt, azóta is megbecsült munkatársa a cégnek, pedig már 50 felett van...
hummingbird 2009.09.12 11:24:19
@Ladyb: A nagynéném előzőleg pár hónapig dolgozott csak a cégnél, úgyhogy inkább arról volt szó, hogy megelőlegezték neki a bizalmat...
Ellenben nem tudhatod, hogy a posztoló munkavállalója milyen, hiszen itt is csak az egyik oldal álláspontját ismered... Érdekes, hogy 12 évig nem volt gond az illetővel, de most, amikor betegeskedni kezdett, már nem is olyan jó munkaerő?!

Egyébként meg, aki beteg (teszem azt, feküdnie kell, vagy csak nehezen mozog), annak miért kell személyesen bevinni a táppénzes papírját?! Kicsit ellentmondásos...
Ne feledjétek, munkanélküli olvasóink számára lehetőség nyílik ingyen és bérmentve hirdetni blogunkon, részletek ITT.Aktív álláskeresőinket megtekinthetitek ITT.Tisztelt munkahelyiterror blog! Pályakezdo vagyok nemrég kezdtem el dolgozni egy multinál a belvárosban. Vidéken…..
Ne feledjétek, munkanélküli olvasóink számára lehetőség nyílik ingyen és bérmentve hirdetni blogunkon, részletek ITT.Aktív álláskeresőinket megtekinthetitek ITT.Sziasztok! Én életem első munkahelyén felemás tapasztalatokkal gazdagodtam: volt benne nagyon jó és kissé rossz…..
hummingbird 2009.09.04 14:59:07
@_Molly: Nem is kell felsőfokú szakképesítés (bár egyetértek azzal, hogy többet ér, mint némelyik "diplomagyár" oklevele), én igenis nagyon sokra becsülök egy jó szakmunkást (ritka!!!!), még akkor is, ha csak 8 általánosa van, és megtanulta a szakmát az apjától vagy a nagyapjától! Ez is része annak a társadalmi értékválságnak, amit fentebb írtam: sokkal nagyobb presztízse van a konkrét teremtő/alkotó munkát nem végző szakmáknak (jogász, kommunikációs szakember, kontroller), mint a péknek, a burkolónak, állattenyésztőnek... Nem szeretném lebecsülni ezzel a jogászokat, kommunikációs és kontrolling szakembereket, csak éppen az ő munkájuk gyümölcsét nem tudom pl. megenni, vagyis a tevékenységük haszna számomra pusztán elméleti...
hummingbird 2009.09.04 16:11:19
@tff: Egy szóval nem mondta, hogy nem tervezett terhességről volt szó. Ha 4 hetesen "derült ki", akkor szinte biztos vagyok benne, mert nem arról volt szó, hogy késett a havija, nagyon jól tudhatta ő, hogy baba van ottan... (orvosi értelemben vett 4 hetes terhesség ugyebár 2 hetesnek felel meg, ez az esedékes menstruáció időpontja, amikor is a tesztek legkorábban jelzik a terhességet).
@Balance Of Power: Azért ez nem teljesen így van. Vidéken még az én generációm esetében is sokkal nagyobb jelentősége volt a szakma szerzésének, mint az érettséginek, főleg, ha a családban voltak hagyományai az adott szakmának. Régebben pedig még inkább! Példaképp említeném a saját édesapámat, aki főként mezőgazdaságból élő családból érkezvén mezőgazdasági szakmunkásnak tanult és helyezkedett el. Majd felkerült Pestre és itt estin szerzett érettségit, technikusi végzettséget és két diplomát (nem "marxista egyetemit"). Tehát éppenséggel nem a leghülyébbek közé tartozott, csak a családjában nem a tanulás volt a legfőbb érték, hanem a munka. (Megjegyzem, egyik testvére sem "hülye", mégis csak az egyetlen lánytestvére szerzett (szakmai) érettségit, a fiúk mind szakmát tanultak.) Hasonlókat tapasztaltam még a saját generációmnál is vidéken! Budapesten és környékén (elismerem) más volt a helyzet, lévén erősebb volt a "polgári" értékrend hatása.
hummingbird 2009.09.04 17:03:37
@Strici: Gyárak most is vannak, volt szerencsém látni jónéhányat belülről... csak ott már többségében nem szakmunka, hanem betanított munka folyik, hiszen már szinte minden gépesítve van...
Ellenben vannak területek, amiket még nem sikerült gépesíteni, pl. építőipar, no, itt pl. iszonyatos mennyiségű szakmunkásra van (lenne) szükség, a villanyszerelőtől a bádogosig. De ide vehetjük a vendéglátóipari szakembereket (szakács, cukrász) is. Az tény, hogy szakmai gyakorlatot szerezni szinte képtelenség - hacsak nem régi szakmunkáscsaládból származik valaki és apuka mellett megtanulja a szakmai fogásokat.
Pedig nem hülyeség ám a szakmai gyakorlat, én annakidején szakközépbe jártam, tanulmányi szerződésem volt egy nagy állami vállalattal, 2 nyáron voltam náluk szakmai gyakorlaton, aztán amikor ténylegesen munkába álltam náluk, 18 évesen, már be sem kellett tanítani... Manapság ez már teljesen elképzelhetetlen!
Foglalkoztatottság terén Magyarország igen gyenge mutatókkal büszkélkedhet. Az alacsony képzettségűek számára nincs munkalehetőség, a részmunkaidő, a munkakör megosztás jóval kevésbé elterjedt nálunk, mint külföldön, ebből fakadóan a gyermekes anyukák nagy része nem…..
hummingbird 2009.09.04 11:00:09
Az alacsony iskolázottságúaknál véleményem szerint a feketegazdaság virágzása a legnagyobb probléma, hiszen - ha jól körülnézünk, akkor látjuk, - hogy valójában dolgoznak, rosszabb esetben még segélyeket is felvesznek mellette, csak éppen nem fizeti senki utánuk a járulékokat, hanem zsebbe kapnak mindent.
Az állami beruházások képesek lennének "felszippantani" egy sereg alacsony iskolázottságú munkavállalót (pl. útépítések), de amíg alvállalkozók alvállalkozói végzik ezeket a beruházásokat, körbemutyizás alapján, addig a kérdés nem megoldott...

A részmunkaidős foglalkoztatással (illetve annak hiányával) egyetértek, bár meg kell mondanom, hogy látok néhány pozitív példát is magam körül - pl. programozó anyukát távmunkában, részmunkaidőben foglalkoztatja tovább a cége (ez tipikusan egy olyan munkakör, amit akár távmunkában is lehet végezni).
A másik példa - bár hivatalosan nem részmunkaidőről van szó - a saját családomban fordul elő: férjem iskolaotthonos általános iskolában tanító, váltott műszakban dolgoznak a "párjával", ami gyakorlatilag napi 4-5 óra "iskolai" munkát, és heti 10-12 óra otthoni készülést jelent. (Bár főállásról beszélünk, de valljuk be, a fizetés a versenyszférában inkább részmunkaidősnek felelne meg...) A gyakorlatban itt nagyon jól működik az egymás közti munkamegosztás, a főnökség gyakorlatilag nem is szól bele, hogy a "párok" egymás között hogy osztják fel a munkát, lehet cserélgetni, egymást helyettesíteni szabadon - és ha végképp nem tudják megoldani, akkor "hivatalos" helyettesítést is tudnak biztosítani - bár erre még nem nagyon került sor, olyan jól működik az egymás közti felosztás. Itt valóban nincs gond, ha az egyikük beteg, vagy éppen csak sürgős elintéznivalója akad...
Ne feledjétek, munkanélküli olvasóink számára lehetőség nyílik ingyen és bérmentve hirdetni blogunkon, részletek ITT.Aktív álláskeresőinket megtekinthetitek ITT. Kedves Munkahelyi Terror!Összefutottam egy régi ismerőssel, aki most egy nagy közüzemi szolgáltató telefonos…..
hummingbird 2009.09.03 16:53:46
@Pista Bácsi: Ezzel csak az a gond, hogy a "2 év múlva szülni akar" és a "2 év múlva szülni fog" között óriási szakadék terjeng... Én is szerettem volna szülni 2005-ben, ehhez képest csak 2007-ben sikerült - és nem én vagyok az egyetlen, körülöttem szinte mindenki éveket vár a gyermekáldásra ilyen-olyan okok miatt...
Egyébként - bár az eljárás teljesen törvénysértő - nekem szimpatikus, és én is elfogadnám, ha arról lenne szó... Kérdés, hogy olyat mondjuk csináltál-e már, hogy 2 évvel a szülés után (üresedés esetén) visszaveszed a korábban már bizonyított munkavállalódat?! ;)
hummingbird 2009.09.03 17:08:07
@tff: Én igazán nem akarom védeni Pista bácsit, de sajnos voltam már olyan helyzetben, hogy egy ilyen ajánlatot gondolkodás nélkül elfogadtam volna - biztos jövedelem szülésig, megalapozva a GYED-et, aztán utána lesz ami lesz... szerintem semmivel sem rosszabb, mint az a munkáltató, aki a GYED/GYES-ről visszatérte után rúgja ki az anyukát. Így legalább tudja a nő, hogy bizony, új állást kell keresnie, készülhet rá, esetleg képezheti magát...
Szerintem nincs ebben semmi rossz, ha ez valóban így van, ahogy Pista bácsi leírja, akkor ő az anyák jótevője - sajnos ez a nagy büdös helyzet ma Magyarországon!
hummingbird 2009.09.03 17:30:20
@tff: Szerintem itt nem is ezzel van a gond, ha így lenne, nem pattognának a munkáltatók. De sokkal biztosabb "beleszülni" a GYED/GYES-be, így aztán 5-6 év kiesés is lehet... ami alatt a határozott idejű "helyettesítő" akár jobbnak is bizonyulhat, mint az, akit helyettesít...
Szóval én meg tudom érteni ezt a munkáltatói hozzáállást, sokkal inkább munkavállalásra ösztönöz, mint a Bajnai-csomag. ;)
Birka nép A birka és a bizalom 2009.09.02 01:32:00
90. zsoltár Tebenned bíztunk eleitől fogva, Uram, téged tartottunk hajlékunknak! Mikor még semmi hegyek nem voltanak, Hogy még sem ég sem föld nem volt formálva, Te voltál és te vagy, erős Isten, És te megmaradsz minden időben.  Az embereket te meg hagyod halni, És ezt mondod…..
Állásfoglalás Kényszerszünet 2009.08.27 11:15:07
Kellett nekem az ördögöt a falra festeni...A kisgyermekes anyákról szóló posztomban ecseteltem, hogy nem kell ahhoz gyerek, hogy valaki betegség, baleset vagy műtét miatt kiessen a munkából - példaként említve a vakbélműtétet. Most sikerült ez ügyben személyes tapasztalatokat is…..
hummingbird 2009.09.01 15:09:52
@miriamele: Köszönöm az érdeklődést, alakulgatok, hamarosan a varratoktól is megszabadulok. :) Képzeld, interjún is voltam, sőt holnap is megyek. Mégpedig nem is akármilyen interjúk, hanem "álmaim állása" típusúak! :D
Hamarosan beszámolok!!!!
Ahogy korábban említettem, a Munkahelyi Terror blogon lehetőség nyílik a munka nélkül tengődő olvasók számára úgymond hirdetéseket feladni, amelyért cserébe semmiféle anyagi ellenszolgáltatást nem kérünk. Az egyetlen kritérium, hogy a jelentkező rendelkezzen IndaPass…..
Paródiák Birka nép - kutyakhaki 2009.08.21 08:23:00
Emlékszem, 1985 tavaszán Gorbacsovval ültünk a Moszkva kávéház teraszán, s megkérdeztem tőle: - Figyelj, baszmeg. - Mondd, baszmeg. - Miért van az, baszmeg, hogy a proletariátus nem tudja élvezni a szocializmus hasznát, baszmeg? - Nem tudom, baszmeg. Később visszahallottam, hogy ezen…..
Valaki árulja már el nekem, mit jelent az, hogy Dzsúúúsz!!!DespiKedves Despota, MH olvasók és Trollok!:DA minap olvastam egy bejegyzést (augusztus 14.-e), amiben a Magyar Oktatási Intézetről volt szó. Eme levelem, nem kifejezetten terror, legalábbis én ezt nem tudom eldönteni, azonban…..
hummingbird 2009.08.20 16:14:05
@prof_: Már ne haragudj, de szerintem akkor is beszervezés, amit műveltek... Miért nem lehet egy álláshirdetésben egészen konkrétan közölni, hogy mi a munka, milyen feltételekkel?! Ja, hogy akkor senki nem menne el...?

A másik, hogy baromira érthetsz a dolgokhoz, ha szerinted attól, hogy valaki a családban besegített 1-2 esküvő megszervezésébe, attól már alkalmas esküvőszervezőnek... ugyanis ez is egy szakma, főként kommunikácós készségeket, kapcsolati tőkét és legeslegfőképpen nagyon jó problémamegoldó képességet igényel - ezen a területen mozgom, és a halálom, amikor valaki azzal jön, hogy ő milyen jó esküvőszervező, mert az unokatesójánál ő rendelte meg a kaját az étteremben és dekorálta a sátrat... Azért kíváncsi lennék, hogy egy 10 milliós költségvetésű (nem is annyira) luxus esküvőt hogy szervezne meg... Lehet, hogy meg tudná, de ha ő nem érzi magát alkalmasnak, akkor egészen biztosan nem! És jobban is teszi, mert esetleg egészen véletlenül tönkretenné egy pár életének legfontosabb napját merő dilettantizmusból...
Na mindegy, ez csak kikívánkozott belőlem. A suszter maradjon csak a kaptafánál, vagy legalábbis ne szóljon bele olyan dolgokba, amikhez nem ért...
hummingbird 2009.08.20 17:17:55
@Strici: Erről van szó. :) Egyébként sokkal több postásra van szükség, mint esküvőszervezőre. Évente van cirka 20.000 esküvő (ebből nyilván nem mindegyik igényel szervezői közreműködést), postát viszont gyakorlatilag mindenki kap - ha mást nem, a villanyszámlát. Most magam ellen beszélek, mert "másodállásban" esküvőszervező tanfolyamot szervezek, tehát nekem az lenne a jó, ha mindenki esküvőszervező akarna lenni. :D
(Hozzáteszem, főállású esküvőszervezőként jelenleg jó, ha 20-30 ember él meg ebben az országban, a postáskisasszonynak is erősen ajánlott megtartani a főállását, és mellette esküvőket szervezni, ha mégis erre vetemedne. :D)
Birka nép A kibaszott ünnep 2009.08.19 23:31:00
E poszt írását követően, néhány perc múlva kitör az ünnep. Sokféle ünnep. Ez már önmagában se jó, nem szabadna teljesen különböző jelentésű ünnepeket egymásra tolni. De hát így alakult: augusztus 20. olyan, mint a Mindenszentek: aminek nem jut külön nap, annak ott van…..
A Dzsúúúsz legyen Veletek! Amikor a gyorsétterem vezetése rájött, hogy a védettség okán nem rúghatják ki olvasónk férjét, "lefokozták". Sziasztok! A férjem egy gyorsétterem lánncnál dolgozik, az eredeti szerződésén étteremvezető (tréning) szerepel. Megkapta a…..
hummingbird 2009.08.20 13:23:56
@úriparaszt: Arra nem gondolsz, hogy az illető majd később fog még tenni jócskán a kalapba?! Van, aki előre fizet és utólag vesz ki, van, aki pedig utólag fizet. (Csak ő lényegesen kevesebbet kap előre.)
Ismétlem, huszonezer forintról beszélünk, amiből még vonnak is tb-t, vagy mit! Tehát még a GYES-ből is fizetünk a közösbe!
hummingbird 2009.08.20 13:30:19
Na még egyet, aztán eldugulok. Az eredeti poszthoz akartam igazából hozzászólni, csak közben nagyon elment másfelé a társalgás.
Szóval úgy vettem ki, hogy a posztoló férjét egy tréningre szervezték be, mondván, hogy majd étteremvezető lesz, aztán mégsem az lett, hanem alacsonyabb pozícióba került.
Erről egyből eszembe jutott az a hirdetés, amit a napokban láttam:
www.jobinfo.hu/allas.php?id=444385&fs_id=38
Különösen ez a mondat érdekes benne:
"Ezt követően képes leszel arra, hogy átvedd a saját üzletedet, vagy más pozíciót tölts be a JYSK-nél."
Úgy látszik, ez az új trend, vegyél részt a vezetőképzésen, aztán utána vagy vezető leszel, vagy árufeltöltő, vagy krumplisütő...
hummingbird 2009.08.20 17:07:54
@kairouan: De azt ugye azért nem tagadod, hogy a munkavállaló megtermeli neked a befizetendő járulékokat!? Mert gondolom, nem merő szívjóságból alkalmazod, hanem valamiért mégis megéri...
Birka nép A cigányok ideje? 2009.08.19 00:56:00
Eljött az idő. Falu végén vályogviskó, Gazsi cigány ott lakott. Népszava és Népszabadság fedett minden ablakot. Umbláv tupenye, nincsen neki melege. Umbláv tupenye, nincsen neki melege. Hogyha ránéz ablakára, ugyanazt látja hónapszámra. Olvassa a híreket, hogy szegények a…..
hummingbird 2009.08.20 17:02:26
@Strici: Az egymás közötti "szaporodás" nem csak a cigányságra jellemző, hanem általában a más kultúrkörön belül kisebbségként létező csoportokra is. Példaként említhetném mondjuk a magyarországi szlovákokat. De szerintem ugyanezt megtalálnánk a határon túli magyarok között is, ha nagyon jól körülnéznénk... (Ha most nem is, de pár évtizedre visszamenőleg biztosan.)

Nem írta senki, de én még a probléma forrásaként említeném a tudatlanságot, a cigányság kultúrájának megismerésétől való elzárkózást is a magyarság részéről. Aki tanult legalább egy egészen pici romanológiát, az tudja, hogy olyan kultúrális és szokásbéli különbségek vannak, amiket a magyarság többsége egyáltalán nem ismer, föl sem fog, egyszerűen csak elkönyveli bunkónak erkölcstelennek, bűnözőnek a cigányokat... Pl. nem is olyan régen szerepelt a híradásokban, hogy valamelyik strandon abból volt balhé, hogy "egyes vendégek" ruhában fürödtek. Aki ismeri valamelyest a cigány szokásokat, az nagyon jól tudja, hogy cigány nőknek a szokásjog tiltja a fürdőruhában fürdést. Márpedig amíg ezekről a kulturális különbségekről nem veszünk tudomást, addig állandó súrlódásokhoz vezet.
De sorolhatnék egyéb példákat is, pl. a "lopás" fogalmának különbözőségét a kultúrkörök között stb.
Szerintem a cigánykérdés megoldását valahol ott kellene elkezdeni, hogy ismerjük meg azokat az embereket, akikkel együtt élünk, akikkel nap mint nap találkozunk, ne csak tőlük várjuk az integrációt. Ismerjük meg a kultúrájukat, a szokásaikat (legalább a döntéshozók), és ne a mi elképzeléseinket akarjuk rájuk erőltetni.

Egyébként gratula a poszthoz, Strici, nekem nagyon tetszett.
Munkám során lehetőségem van megismerni a munkavállalók motivációit. Egyre több hölgynél tapasztalom, hogy napi 4-6 órás munkaidő (részmunkaidő) lenne az ideális számára.Főleg a kisgyermekes anyukák szeretnének e lehetőséggel élni. Érthető. Szeretné látni…..
hummingbird 2009.08.19 17:47:45
Nekem már van gyermekem, ezen kívül sok olyan anyukával tartom a kapcsolatot, akiknek hasonló korú csemetéjük van. Régen én is úgy gondoltam, hogy mi sem lehet szebb és jobb hivatás annál, minthogy itthon maradok 3 évet a gyerkőccel, lehetőleg közben szülök még egyet és akkor 5-6 évig főállású anya leszek. Aztán rájöttem, hogy engem ez nem elégít ki. Sőt, mi több: a gyermekemnek is kevés vagyok már. 3 év sok egy anyukának és egy kisgyermeknek összezárva (szerintem). Másfél-két év sokkal inkább reális. Én GYES alatt is dolgozgattam itthonról, de még ez is kevés, emberek között akarok lenni nap mint nap, beszélgetni (nem csak szobatisztaságról és egyebekről). Pedig még csak nem is vagyok karrierista...
Ezek a személyes szempontok, de vannak más, külső tényezők is, amiket ismerősöknél látok:
-Bizonyos szakmákban, pozíciókban egy nő abszolút leírhatja magát, ha évekig otthon marad.
-A gyereknevelés pénzbe kerül. Sok pénzbe. Minél nagyobb, annál többe. Az egykeresős családmodell nálunk igen ritka, a családtámogatás pedig semmire sem elég - a max. GYED még csak-csak, de a GYES-ből egyetlen közüzemi számlát tudok befizetni és kész.
-Ha valamilyen anyagi kötelezettsége van a családnak (pl. lakáshitel), akkor többnyire nem is kérdés, hogy visszamenjen-e az anyuka dolgozni, mert egyszerűen muszáj.
-A gyereknek is jót tesz a változatosság, nagyon is, hiszen a nagyszülők - az én kislányom náluk van egyelőre, amikor nekem dolgom van - teljes erőbedobással szórakoztatják, amire nekem nem mindig marad energiám. Cserébe amikor visszakapom, frissen, kipihenten (mert ha valami mással foglalkozom, az is pihenés), akkor mindjárt sokkal jobban tudok rá koncentrálni. A közösségről nem is beszélve, arra meg még inkább szüksége van a gyerkőcnek.

Szóval nekem az a személyes tapasztalatom, hogy más az, amit előre elképzelünk, és más (nagyon más!) megélni! Kérdezted az anya-gyerek kötődést: az kialakul, már a pocakban, nem kell attól tartani, hogy ha egy 2 éves gyerek napi pár órán át nem látja anyucit, akkor elvész a kötődés. (Apucit sem látja napközben, mégis imádják egymást.)
hummingbird 2009.08.20 13:42:26
@bezzegszilvia: Ez nem mostanában lesz... Voltam én vállalkozó, de akkor lehetett mellékállású vállalkozóit kiváltani, tehát nem kellett magam után az összes járulékot fizetni (mert azt fizette a munkáltatóm, illetve én a munkaviszonyomban). Most már csak egy jól bejáratott dologra merném kiváltani, amiből garantáltan összejön havonta legalább 200-250 ezert Ft bevétel. Ha nem jön össze, a járulékokat akkor is fizetni kell, a gyerekem szájából pedig nem veszem el a falatot...
Magyarán, ha bárki tud bármilyen olyan tevékenységet, amivel havonta minimum (!) 200-250 ezret minden hónapban biztosan meg tudok keresni, akkor belevágok, egyébként kizárt. :)
Néhány ismerősömmel beszélgettünk a minap, hárman közülük állást keresnek. Egy huszonéves és két harmincas hölgy is állást keres közülük, megosztották álláskeresési tapasztalataikat.Ha huszas éveid elején jársz, taknyos kis fruska vagy, mit akarsz komolyabb munkákkal,…..