Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rina, a Rhino

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt Blog! Viszonylag sokat gondolkoztam azon, hogy elpanaszoljam-e a párommal történt problémákat, ám úgy gondoltam hogy kell az ügynek némi nyilvánosság, a dolgokat előremozdítandó.A párom most 15 hetes terhes. Az első és második vizsgálatkor a terhestanácsadáson…..
Rina, a Rhino 2011.02.25 09:57:08
@Mária: nem vagyok orvos kulfoldon, csak a masik oldalrol van tapasztalatom. Az angliai terhesgondozasrol. Nincs tulspilazva a dolog, de kepesek normalisan beszelni az emberrel. A 20. het ultrahang igy nezett ki:
Kaptam egy levelet, hogy melyik korhazban, melyik napon hany orara varnak, mit kell, hogy vigyek es milyen telefonszamon tudom elerni oket, ha nem jo az idopont. Tajekoztatas arrol, hogy mennyibe kerule egy UH kep es hany kisero lehet jelen. Melleklet: terkep a kornyekrol es a korhazi szarnyrol. Csuszas volt, kb. 15 perccel kesobb kerultem sorra. Jott a szonografus, bementunk az UH szobaba. Bemutatkozott, elmondta, hogy elso korben nem fogja felenk forditani a monitrot, mert koncentralnia kell a munkajahoz, de utana felenk forditja a monitort es, ha barmilyen kerdesunk van nyugodtan kerdezzunk. Elore letisztaztuk, hogy hany kepet szeretnenk. A vegen irt egy cetlit, amivel a kasszahoz mentunk, amig mi fizettunk, o kinyomtatta az eredmenyt es a megfelolo helyre iktatta a "kiskonyvben".
Nincs rozsaszirom, angyalka viszont magankommentar se.
A postban szereplo doktorno se kell, hogy szeresse a pacienseket. Csak legyen korrekt. Ilyen egyszeru (is lehetne).
Praxis Koraszülésre ítéltek 2011.02.01 06:00:00
Sziasztok!   Gondoltam én is megosztom a tapasztalataim. Az első gyermekem 2006.10.20-án született a PTE KK Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán Dr. Werling József közreműködésével, aki azóta sajnos nincs már az élők sorában. Jelenleg pedig 33 hetes kismama vagyok a…..
Rina, a Rhino 2011.02.01 09:14:41
@miklos.rabai: miklos, nem jo a matekod.
Abbol, hogy a terhessegek es a szulesek szama nem egyezik meg nem kovetkezik az, hogy volt korabban muvi abortusz.
Korkret pelda: harmadik terhesseg, meg nem szultem es abortuszom se volt. Eddig egy nogyogyasznak se jutott eszebe, hogy veteleseim lehettek korabban. A legenyhebb beszolas: akkor mar van ket gyereke, mit aggodik egy kis verzes miatt.
Rina, a Rhino 2011.02.01 09:50:35
@miklos.rabai: a levezetes jo. A tapasztalat(om) ettol fuggetlenul mast mutat. Fiatal vagy idos orvos csak arra tudott kovetkeztetni, hogy vagy van 2 gyerekem vagy volt ket abortuszom.
Ezek szerint a szulesz-nogyogyaszok akikkel talalkoztam hibasan tettek egyenlosegjelet a terhesseg es a szules valamint a "tehes volt, nincs gyereke" => abortusza volt, koze. Ilyen ritka lenne a spontan veteles? Persze megtanul az ember jol valaszolni az ilyen kerdesekre is, csak a harmadik fenyegeto vetelesnel nem biztos, hogy elsore van erre szabad kapacitasa a paciensnek.
Rina, a Rhino 2011.02.01 10:25:29
@miklos.rabai:
Lennel a nogyogyaszom?
Akikkel talalkoztam azoknal az abortusz = muvi terhessegmegszakitas. Mindegyiknek kulon el kellett mondanom, hogy nem, nem operaltak ki belolem a kollegai semmi élőt.
Az alábbi listán olyan ételeket találsz (a bennük levő vas mennyiségével együtt), amelyek segíthetnek a vashiányos állapot megelőzésében. A vashiány - értelemszerűen - azt jelenti, hogy a szervezetedben nincs elég vas. Megfelelő mennyiségű vas nélkül a test nem tud elég…..
Rina, a Rhino 2010.02.24 07:49:32
Én ültem mindkét oldalon: mikor a jobbik oldalon ültem sokszor el sem olvastuk a beérkező önéletrajzokat, valóban a nagy része lótúrót sem ért. Mondjuk nálunk nem számított ki hol lakott.   Egy fontos info még az önéletrajzhoz (2-300 elolvasása után):   Csak a…..
    Most egyelőre ne keressük az okokat és a miérteket. A lényeg, a végkövetkeztetés, a summázat, hogy a szimpatikus, fiatal pár úgy dönt, összeköti egymással az életét. Kitűzve a jeles nap dátuma, minden klappol, a vendégsereg száma is közelít a véglegeshez (a…..