Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dave_grohl

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 2000-es nagy tiszai árvíz után is volt tűzijáték. Egy nemzetnek a legnehezebb időkben, háborúban vagy ostrom alatt is meg kell tartania saját ünnepeit. A Fidesz-kormány megfontolja, hogy vagy szerényebb méretben, vagy egyáltalán nem tartja meg az augusztus 20-i budapesti…..
Az egész ország összefog az árvízkárosultakért, és együtt érez minden felsőzsolcai lakossal,  akik meg nem számítanak arra, hogy pont a saját önkormányzatuk kezdi el őket szopatni. Pedig ... Felsőzsolcán 173 ház vált lakhatatlanná. 173 család vált földönfutóvá, és…..
dave_grohl 2010.06.28 14:14:36
@mojszipupi: Ez király, akkor meséld már el pls, hogy lehetséges az, hogy barátnőm házát 12,5 M ft-ra biztosította egy biztosító, házat elvitte a víz, bontani kell, a biztosító pedig benyögte, hogy ajánl érte 8 M-t?! Jah, bontani kell, várható a fentebb említett határozat is maholnap, mire a biztosító: még várjanak a bontással, mert ki akar menni a saját kárfelmérőjük is (a hivatalosan kiküldött állami statikus 8 pecsétes papírja sz@rt sem ér!) és ha elbontják, csak a fotók, és talán az emlékei? alapján fogja megállapítani, mennyit is fizetnek. Jó esetben kijön belőle a banki hitel. Mégis miből, hogyan lehet akkor újrakezdeni?
A szilveszteri petárdázás, meg trombitaszó kicsit elnyomta a dolgot, de megszületett a hazai Mesterszakács széria első győztese, vagyis első amatőr-mesterszakácsa: Thurzó Gabi. Nagy meglepetés nem volt, hiszen lehetett érzékelni, ahogy a műsorvezetők epizódról epizódra…..
dave_grohl 2010.01.06 14:52:16
@koschwarz: "kíváncsi lennék arra, hogy olyan szinten te megtanulnád-e a (sokkal könnyebb) olaszt, mint ő a (nagyon nehéz) magyart...más kérdés, hogy lehet-e műsorvezető ilyen nyelvtudással. szerintem teljesen érthetően beszél. "

Nem az én nyelvtanulási képességeim ugyan a téma, de elárulom, semennyire nem tudnám megtanulni, de nem is én vezetek idegen nyelven egy TV műsort. Én elvárom, hogy ha otthon, pl. főzés közben, fél füllel hallgatok egy műsort, akkor is gond nélkül megérthessem az elhangzottakat. Erre Gianni nem képes sajnos, és valaki mintha írta is volta, hogy szerinte elfáradt a felvételeken és egyre döcögősebben beszélt. Egyetértek, szerintem is ez lehetett a gond. Valamint azzal a kommentelővel is egyet kell értenem, aki szerint azért lett Gianni az egyik műsorvezető, mert Ő kis hazánk egyik gasztro-celebje, és ma ez kell ahhoz, hogy megnézzenek egy új, ismeretlen műsort az emberek. Végülis nem Bíró Lajossal harangozták be a műsort, ugye?

Ha már kukacoskodunk, tegyük rendesen. ;)
dave_grohl 2010.01.06 14:55:13
@Natale: Köszönöm, a kommentem után nem sokkal én is láttam az Index címlapján az erről szóló hírt.
dave_grohl 2010.01.06 10:45:12
Én kb. csak a felétől néztem a műsort, sosem értem haza időben a kezdésre, de a végjátékot már követtem.
Ami számomra negatívum volt, azt többen is írták, a részek rövidsége és a női loboncok (séfsapka alap lett volna). Kissé összecsapottnak tűnt miatta az egész műsor, ráadásul egy konyhában kicsit is mozgó néző szívesen vette volna min. a recepteket, ill. néhány konyhai trükk ismertetését. Ez a 10-15 plusz perc megérte volna, max. levesznek egy Gyilkos sorok ismtélést. :)
Nem értem a fikázókat, ezek az emberek mind amatőrök voltak, senki sem várta el tőlük, hogy profi mesterszakács módjára főzzenek. A karakterek jól össze voltak válogatva, jutott minden típusból: a szerethető, az ellenszenves, a kezdő, a házias, stb. A rejtett tehetség egyértelműen Csaba volt -azzal együtt, hogy 5 perc után vágtam volna szájon, számomra az a nyegleség és nagyképűség bicskanyitogató, de mindezt a ffiúi nemnek, ill. a fiatalságának tudom be.

Összehasonlítás Gordon Ramsay-vel: minek? Tök más licensz, tök más stílus. Ezzel együtt, aki a HK-t is követi, láthatta már többször, hogy olyanok jutnak el a fináléba ott is, vagy akár győznek a végén, akiket többször is ki akart dobni Gordon. És min. 100x leordította a fejüket, hogy mekkora kontár, végül mégis befutó lett.

A zsűri: Hmm, nem is tudom. Gianni nem vmi szimpatikus, de főzni sztem tud. Más kérdés, hogy amennyire töri a magyart, idegesítő volt, hogy arra kellett koncentrálnom, hogy mit makog. Bíró Lajos: életemben nem hallottam a nevét, de nem vagyok mérvadó. A kritikáitól viszont többet vártam, ez a "túl sós, de nem rossz" egy idő után már nevetséges lett.

Sztem az nyert, aki konstansan jó volt, elég öreg már, hogy legyenek alapismeretei és tapasztalata, de elég fiatal, hogy képes legyen fejlődni, új dolgokat tanulni. Ideális választás.
Kíváncsian várom a folytatást, hátha javítanak a hibákon mert megtartásra érdemes a műsor.
Mivel volt most egy hosszabb szünet a hogyvoltokban, amiért ezúton is elnézést kérek, egy gyors „previously on House”-ban lássuk, hol is hagytuk abba. Évad eddigi fontosabb eseményei, miközben hetibetegek jönnek, látnak és távoznak gyógyultan, hogy House és országos…..
 Az egész azzal kezdődött, hogy szeptember első napjaiban még gyorsan leugrottunk a Balatonhoz, ami inkább afféle automatizmus volt, mint őszinte nyaralási kísérlet. És mielőtt hazajöttünk volna, utoljára elmentem a siófoki piacra bevásárolni – főleg olcsó…..
Az alábbi sztoriban mindenki életben marad, pedig a magyar egészségügyben játszódik, de egy kislány arcát csak sikerül kicsit elbarmolni. A történet azért is tanulságos, mert szépen megmutatja, amit tapasztalatból mindannyian tudunk: a magyar kórházak szakrendelései nem…..
dave_grohl 2009.09.14 16:06:23
@csibemail:

Én is, mégsem vagyok alpári, bunkó, ha mások b@szogatásáról van szó. Még az internet jótékony rejtekének mélyéről sem.
Amúgy meg, ha már ennyire büszke vagy az élethosszig tartó tanulásodra, jó lenne, ha nem égetnéd magad a mindÍg-féle hangsúlyozásal. Ennél már csak a muszáLY rosszabb.

Végül egy kis ON: Posztoló maga is elismerte, ökörség volt a nagypapinak megengedni ezt a kamikaze-akciót. De nem is ez volt a kérdés, ha jól emlékszem. Viszont én élek a gyanúperrel, hogy a prof. nem mondott olyat, hogy garantálja, nyoma sem marad a kis pötty eltüntetésének. Manapság már az orvosok (is) óvatosan bánnak az ilyesféle ígéretekkel; és nem ok nélkül.
dave_grohl 2009.09.14 16:17:07
@cckk: De.
dave_grohl 2009.09.14 16:21:17
@csibemail: Ezt most nem értem, miért nekem? Ezzel együtt, igazad van, ha már ennyire zavar a kislányom arcán ez a pötty, amivel az olasz orvosok szerint nem kell foglalkozni, de én csakazértis hazahozatom a gyereket - az egyébként jó hírnévnek örvendő, nagy szaktudású - magyar orvosokhoz, akkor ha később gond adódik, megbeszélem vele, mielőtt lejáratom a fél ország előtt.
Legutóbb ott hagytuk abba, hogy Jimmy 45 percen keresztül cseszegette House-t, hogy ugyan menjen már el Cuddyhoz és szerezze meg, hogy a világ rendje helyreálljon. House pedig egészen pontosan főnökasszonya ajtajáig jutott, majd haza, és jól tudja, hogy országos cimborája nem fogja…..
dave_grohl 2009.08.27 14:20:51
@candyperfumegirl:

Meddig leszel még Párizsban? Úúúgy olvasnék végre megint egy kis House hv-t.
dave_grohl 2009.09.08 09:30:58
@Darrick:
Így is van, akkor még - ha jól számoltam - 3 részt kéne bepótolnunk a folytatásig. Részemről készen állok, hogy olvassam a hv-ket. ;)
A különböző kutyafajták mindig az adott kor igényeinek megfelelően változtak az idők során. A XIX. század végén, a versenyszerű kutyatenyésztés megjelenésével a gyakorlati szempontokat (pl. vadászatban betöltött szerep) elkezdték felváltani az esztétikai szempontok, és a…..
dave_grohl 2009.08.31 13:58:30
@nina2000/ KORRUPTIVITY zRt:

Tök igazad van, egyet is értek, de ez szemet szúrt, na haragudj:

"...azért, mert a kutyám qrvára nem élvezte a tömeget, stresszelt és agresszív lett....hát ennyi."

ha a kutyád a tömegtől bestresszelt, annyira hogy ez agresszívvá tette, mégse olyan acélos az a felmenői lista. Szerintem. Hozzáteszem rögvest, az én kutyám fajtatsizta, tk-s, de fajtájának szégyene - már egészségileg - de az idegredszere: kiváló.
We're back! Nem terveztük ugyan ezt a kisebbfajta nyári Szívlapát-szabadságot, de így alakult, miután egy kis időre eléggé megcsappant a szerkesztőség létszáma. Reméljük, kibírtátok. És velünk együtt megérkezett tegnap a 2010-es Ikea-katalógus is az első postaládákba. Nem…..
Nem látogatta meg a kórházban, telefonon sem hívta Hungaroringen életveszélyesen megsérült csapattársát a finn exbajnok.”Kimi nem keresett, egy videón láttam, amin minden pilóta beszélt, ő volt a legnyugodtabb. A kórházba küldött egy üdvözlő lapot, de nincs ezzel semmi…..
Schumacher utódként indult, de mi lett belőle? Most Kimi magánéletét vesszük górcső alá.Mint azt az első részben is írtam, nehéz valakiről úgy véleményt mondani, hogy csak a sajtón keresztül "ismerjük". Főleg akkor, ha a magánéletéről van szó. Nem is célom, hogy…..
dave_grohl 2009.08.10 12:38:24
@GGG77:
"Amúgy Ferrari szurkolóként nagy kihívás, hogy Raikkönennek is szurkolnom kell, mert egyébként iszonyú antipatikus figura."


Amúgy, Raikönnen szurkolóként nagy kihívás, hogy a Ferrarinak is szurkolnom kell, mert egyébként iszonyú antipatikus csapat.

Sajnálom, hogy Kimi ennyit veszített a lelkesedéséből, agresszivitásából - mindenki emlékszik még rá, hogy kihajtotta a McLaren-t nemegyszer a pályán, akár csak 1 hely előrelépés kedvéért. Most már jó ideje ebből semmit sem láthatunk. Várom, mikor tér magához, és lesz újra az a Versenyző, aki miatt néztem az F-1-et.