Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bluesbrother

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Science magazin 2000. november 10-ei (Vol. 290) számában megjelent „The Genetic Legacy of Paleolithic Homo sapiens sapiens in Extant Europeans: A Y Chromosome Perspective” című közlemény 9 év után is alapvető jelentőségű elemzésnek tekinthető a témában, mivel a…..
Bluesbrother 2009.08.09 18:30:02
Érdeklődve figyelem a szócsatákat,nagyon hasonlóak ahhoz,amit tudósaink folytatnak!
Mindenkinek megvan a saját elképzelése,elmélete.Számomra sokszor érdekesek a tudósok magyarázatai,mert igen életszerűtlennek tűnnek.Ha találnak valamit,amiről gőzük sincs,hogy mi lehetett,akkor előkerül a bűvös:kultikus tárgy kifejezés,tehát az adott tárgyat vagy vallási szertartáshoz,vagy temetkezéshez használhatták.Talán meg kellene nézni,a ma is kőkori szinten élő afrikai,vagy dél-amerikai kultúrákat,hogy mivel töltik idejük nagy részét.Nem kultikus tárgyak fabrikálásával,hanem szerszámok ,fegyverek készítésével,javításával,gyűjtögetéssel,állatok őrzésével,stb.Visszatérve a magyarságra,valakinek el kellene gondolkozni azon,hogy miért lakott a korai paleolitikumtól kezdve a Kárpát medence és miért vannak ősi génjeink.A régészet felsorolja az egymást követő kultúrákat,pl Szeleta,Gravetti,Körös,Bodrogkeresztúri,de azon senki sem gondolkodik el,hogy talán nem külön kultúrákról van szó,hanem azonos kultúráról,ami alkalmazkodik,befogadja és alkalmazza az újat,amit talán más kúltúráktól les el,vagy azok erőltetnek rá!
Nagyanyám soha nem használt telefont,a 80 éves édesanyám pedig mobil telefont használ.Én fakockával játszottam gyerekként,a lányom számítógéppel.Tehát abból,hogy megváltozik a nyílhegyek formája,az edények alakja,kidolgozottsága,a házak építési módja,még nem következik,hogy eltérő népességtől származnak.
A Ford sem úgy néz ki ma mint a T modell,mégis Ford.
Kiss Dénes nyelvész professzor mondta,hogy a Magyar nyelv nem származik sehonnan,eredete az idők végtelenjébe nyúlik vissza.
A genetika is csak arra tud választ adni,hogy kik fordultak meg nálunk.Az Orosz katonák megerőszakolták a Német nőket és viszont.Nem volt ez másként a neolitikumban ,vagy bronz korban,ókorban sem.
Jöttek szarmaták,hunok,avarok,kelták,gepidák,vagy Árpádék,de az eredeti népesség maradt,akárhogy is írtották.Nyelvünk egyedi az egész világon,nem finn,vagy ugor,hanem Magyar!Mert itt mindig is magyarok éltek és 150 év alatt sem kezdtünk törökül beszélni.
Az külön érdekes,hogy a jégkorban kb a Duna vonaláig tartott az eljegesedés.
Az olvadás után akik itt éltek és állítólag csak makogni tudtak,elmentek északra,ott kitalálták a Finn-Ugor nyelvcsaládot,ezt megvariálták(ez lett a Magyar) aztán vissza jöttek ide.De a genetika nem ezt mondja.Tessék mondani,nem lehet,hogy a Magyarból lett a Finn-Ugor?
Azt ugye senki nem gondolja komolyan,hogy az aki „finnugriából” diplomázott,tanulmányokat írt,publikált belőle,majd tanította az egyetemen,előadta az akadémián,egyszer azt fogja mondani:Uraim,belátom,hogy az egész életem hazugság,amit írtam,mondtam,tanítottam,egy baromság és nem igaz!
Ugyan már!Ilyen egyhamar nem lesz,mondjon bármit is a genetika…..