Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csipicsupi

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sok látszólag felesleges tudományágat tenyésztett ki a nyugati kultúra, de ezek közül is a legértelmetlenebbnek a kulturális antropológia tűnik, ezért aztán az antropológusok mindent megtesznek, hogy eredményeiket a lehető legtudományosabb és fontoskodóbb modorban írják le.…..
w Agnosztikus hiszekegy 2006.12.06 14:30:00
Volt is, lesz is még vallási téma itt, ezért most szájbarágósan, ábra segítségével elmagyaráznám az alapokat. Remélem, ezzel elkerülhető lesz, hogy újra és újra feltegye a begőzölt olvasó a vaskos kérdést: honnan tudod, hogy nincs isten, he? Lássuk az első illusztrációt.…..
csipicsupi 2006.12.06 20:15:44
"csipicsupi, mehetsz te is isten hírével, nehogy már azt hidd, számít, hogy olvasol vagy nem. kifejezetten örülök, ha ez egy elitklubbá válik."

Ki hisz azt? És miért ez miért lenne elitklub? Tényleg azt gondolod, hogy a blogod meg a hozzászólások ezt a virtuális helyet felemelik vmi magaságba? Álom-álom, édes álom. Rendben van, az ember néha szerelmes magába, ahogy ez most veled is előfordul, csak azt ne gondolod a hihhhetetlen módon felvilágosult látásmódoddal, hogy a naprendszer körülötted forog (különben meg direkt ezt a válaszodat megelőzendő írtam le, hogy nyilván hidegen hagy, olvasom-e egyre csökkenő színvonalú cuccaidat vagy sem. Látod, előbb olvass...).

"előtte mindenesetre elszégyelled magad azért, mert vminek a létét azzal kevered, hogy "ad-e magyarázatot". ovis hiba. a csodaszarvas is ad magyarázatot, de hadd ne kezdjek rá vadászni."

Csillagvirág, ezt a hibát nem követtem el, pusztán egy bizonyos aspektusból hívtam föl a figyelmed a párhuzam orrfacsaróan izzadságszagú erőltetettségére. Bár hogy minek, nem tudom. Tudod, előbb olvass, aztán írj...

"analfabétának pedig azt tartom, és azt továbbra is annak fogom tartani, aki nem képes elolvasni, amit odaírtam, de azért veri a nyálát nagy garral."

Sztem neked van vmi problémád a valóságészleléssel, vagy - újfent erre vagyok kénytelen gondolni - nem olvasol, csak írsz. Sztem senki nem verte a billentyűzetet nagy garral, csak szeretnéd ezt az agancsodra tűzni.
Ja, és az ilyet, aki olvas de nem ért, funkcionális analfabétának nevezik, amit nyilván tudsz is, csak most elkapott a nagy hevület, érthető is, hiszen látni, hogy atyaisten...illetve izé, dehogyis, rózsaszín orrszarvú...ma még senki nem mutatott be neked égőáldozatot...
w Szavazz a katolikusokra! 2006.11.30 12:00:00
A vatikáni szerződésről nem ez az első, és sajnos nem is az utolsó cikk. Gyurcsány nem egy Zapatero, és nem is tanul tőle.Gyurcsány és Hiller két gyáva nyúl. Beszartak a papoktól megint...
A Magyarországi marketing-dídzsék felkutatásáért és pellengérre állításáért már eddig is sokat tettünk. Most az elképesztően, elborzasztóan, elbaszottan hülye nevű DJ Samplert szeretnénk bemutatni. Illetve mutassa csak be őt szépen a saját hírlevele."Deejay Sampler vs.…..
Csáp Géza Grandpierre Karácsonya 2006.11.29 14:01:00
Grandpierre "Vágtázó" Attilát nem érheti a vád, hogy nem teszi a dolgát; bár esetében már azt sem könnyű definiálni, mi a dolga. A csillagász-filozófus-zenész egy olyan könyvet mutat be ezúttal az ajándékozási szezonra, amire - saját bevallása szerint - még maga sem…..
w Akiért a kolomp szól 2006.11.21 13:00:00
Beszartunk a nemezsapkás hídfoglalóktól, ezért nem csináltunk semmit - vallja be a Népszabadságban Medgyessy Péter, a semmit csinálás főkolomposa, a zseni, aki ciklus elején kezdett költekezni. A jellegzetesen medgyessys, tehát rém unalmas cikk egyébként konkrétan az ellenzék…..
w Lenin a Marson 2006.11.19 10:00:00
Kárörvendő könyvajánlat következik, olyan regényről lesz szó, amit gyakorlatilag lehetetlen beszerezni. (Az Antikvárium.hu-n elvileg előjegyezhető, de lehet, hogy egy életet kell várni rá.) Alekszej Tolsztoj Aelitája vagy megvan a háznál eleve, és már kamaszkorában elcsaklizza…..
w Bölcsészholokauszt 2006.11.09 09:56:00
Bekerülnek ide a classic Index-cikkek is a továbbiakban, mégpedig azért, hogy lehessen agálni rá re, majd ahogy korábban említettem, egymás közt lejátszani, lovagiasan. Tehát ez itt egy link ni: Kevesebb bölcsész, kevesebb munkanélküli. Horn Gyulának igaza volt, nincs…..
csipicsupi 2006.11.09 11:10:44
Kedves wynarsky!

Kár hogy csak ennyit látsz a bölcsészekből. Én pl. művszerv. szakon szereztem az első diplomámat, filmkultúra meg nonprofit menedzseri szakirányon. És biztosíthatlak róla, ez a szak sokkal több mint az egykori népművelő szak utánlövése: sok, valóban korszerű és hasznosítható ismeretet adnak át. Ha körülnézel, sok ilyen és ehhez hasonló szakot találnál. Én most pl. kulturális ant. járok, ami hivatalosan társtudományi szak, de valójában azért rengeteg bölcsész-vonást hordoz. Látod, nem pusztán nyelvszakok léteznek.
A szőlő nem savanyú, ízlések és pofonok, ahogy mondod, Tóta nem az egyetlen jó publicista Magyarországon. Elolvasom én is ami szembe jön velem tőle, de azért ennél szélesebb körből kell meríteni sztem. És a saját korlátoltságodat bizonyítod azzal, ha egy mondattal leírod a mostani bölcsészhallgatókat, mondván, hogy Tóta úgyis sokkal jobb náluk. Ez azért elég merész, nem, függetlenül attól, tényleg így van-e? Hiába, az előfeltevések az ember sajátjai: anélkül ítélni, hogy előbb megismernénk a meg/elítéltet… Tudod, az régen sem volt igaz, hogy a tehetség mindig utat tör magának, és a verseny majd a jobbakat hagyja érvényesülni. Sok minden kell hozzá, és aki benne van a jóban, nem fog önként fölállni. Ezt persze senki sem várja, de az mese, hogy mindenkinek egyforma lehetősége van az érvényesülésre. Sok múlik az egyénen, de ha mindig minden az egyénen múlna, a világ legjobb országa lennénk…
Kedd van, BL kör, lássunk valami igazi futballt is, román bajnok a túlfizetett sztárocskák ellen, akik a frizurájukra többet költenek, mint a magyar nb1 teljes éves költségvetése, mindez 20:40-tól a Viasat3-on, Steaua Bukarest-Real Madrid. Utána Anderlecht-Milan, gondolom Juhász…..
Zenei ajánlattal kezdünk ma estére, 22:00-től adja a Filmmúzeum a II. Országos Bárzongorista Versey döntőjét felvételről, ha valaki az élő adást(?) elmulasztotta volna, itt az ideje pótolni. Szülővárosomban egyetlen bárzongoristáról sem tudok, így istenigazából nem…..
A hétvégi műsor összeállításakor azért előmásznak a tévészékházak legsötétebb folyosóiról az arra kiválasztott munkatársak és a F-kategóriás Salgó polcoktól elvándorolnak a magasabb besorolású filmekig. Így kerülhet a TV2-re James Bond: A világ nem elég (20.10), az…..
A videójátékokban "örökélet cheatként" ismerjük. Amikor a Star Trek első inkarnációjában a főhős és legénysége minden létező vészhelyzetből sértetlenül került ki, és az Enterpsise "csillaghajó" sem sérült meg, a nézők némi malíciával a hangjukban…..