Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mickie

283 bejegyzést írt és 418 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Augusztus 15-én tartottuk ifjabb kedvencünk 4. szülinapját - azért erről is illendő megemlékeznünk egy poszt erejéig. Még sok simogatós-dorombolós szülinapot, Mazsi! :) ..
Rohannak az évek... Zserbó cica ma 5 éves lett!Vacsira érkezik az imádott ünnepi lilatasakos. :)Boldog szülinapot! ..
mickie 2013.06.01 18:41:27
@Nefernefernefer: Nahát, hogy csak most veszem észre ezt a kommentet???
Igen-igen, ilyenkor ünnepi lakoma jár mindkét négylábúnak - nehéz is volna megmagyarázni az épp nem-ünnepeltnek, hogy miért kap egész mást a fajtárs... amúgy is belezabálnak egymás kajájába, csendesen lopakodó tolvajok ám! ;)
mickie 2013.06.14 21:53:44
@Simone Lewis: Köszönjük! :)
De jó, de jó, hogy Zserbó ilyen "etalon" lett Nálad, hogy másik cicáról is eszedbe jut. :))
..
mickie 2013.03.23 15:53:53
@Nefernefernefer: :) Ejnye... Igyekszünk-igyekszünk összerakni egy posztot végre. De nem ígérhetek semmit...
Inkább Joli cicáéknak kellene meghúzkodni a bajuszát, mert ott már nem is hónapokban mérhetjük a hiányt.
Zserbó cica nagyon szereti a joghurtot. Van némi mázlija, mert a gazdik is. :) Legyen szó akár natúr, gyümölcsös, mézes vagy kekszdarabos finomságról, Picó már a joghurtospohár látványától is izgalomba jön. Bármilyen távolságból felismeri a nyíló fólia hangját és azonnal…..
mickie 2010.08.23 18:43:19
@Simone Lewis - jolimoli.blog.hu/: :) Gyűjtsünk aláírást (mancsnyomot)!
mickie 2010.08.23 20:44:05
@_Cicó_: :))) Köszi!
mickie 2013.03.23 15:51:34
@kolytyi: :D Ez nagyon rendes Tőletek, hogy etetitek a kutyikat! Le a kalappal! Hát, kutyát még nem láttunk joghurtot lefetyelni, de talán az ő nyelvük mélyebbre ér a pohárban, meg ugye, a formatervezett nózi... Ezt meg is mondom Zserbónak! :)
Kicsit több mint egy éve érkezett meg a fekete alapon fehér mintás cicasátorunk és vele együtt az Az újdonság varázsa, emlékeztek? A lánykák igencsak belakták, kiadós szundításoknak és állandó beltéri rendezésnek volt színtere a susogós szerkezet. Aztán, ahogy az lenni…..
mickie 2013.01.26 20:09:55
@Nefernefernefer: Háztartásunk négylábúi semmilyen kontextusban nem összekeverendők! :)
Zserbó-Samu & Mazsi Cica Mazsolás 2013.01.25 16:35:00
Kattintásra nő a cica! :)..
Emlékszem, 2012 elején addig-addig húztam az első bejegyzés megírását, hogy szinte teljesen aktualitását vesztette a téma, amit említeni szerettem volna. Idén nem volna jó így járni, ezért gyorsan begépelem ezt a posztot, addig is, amíg a kiscsalád másik három tagja a…..
mickie 2013.01.22 20:40:59
@E1d2o: Látod, nem minden cica ilyen kis nyúlszívű.
mickie 2013.01.22 20:43:06
@Nefernefernefer: Na, akkor Téged is jól tartanak a ezek a négylábúak, nálunk apa az allergiás, de szerencsére ez némi bőrpírban ki is merül mostanában.
mickie 2013.01.22 23:03:30
@E1d2o: Ó, akkor Hópihe sem úszta meg ijedtség nélkül. :(

Így igaz, ezek a bársonytalpúak bárhol képesek jól érezni magukat, a lehető legfurább pozíciókban. Sőt, minél kényelmetlenebbnek tűnik nekünk, annál jobb nekik. :) Láttam már olyan fotót is, hogy a cica egy kis virágcserépbe hajtogatta be magát - a növény szára köré!
Vastag bunda, hajlékonyság, meg ki tudja még mi lehet a titka...
...amiket ígértem. Még ünnepek előtt történt, hogy arra a szokatlan jelenségre lettünk figyelmesek, hogy macskáink nagy egyetértésben lokalizálódtak a nappali radiátora előtt. Hát, nem véletlenül van ott két párna (akár egy franciaágy, nemde?), ám ilyesmi még legmerészebb…..
mickie 2013.01.22 20:26:40
@Nefernefernefer: Ó, hidd el, Mazsi saját képességénél fogva is bárhová kényelmesen el- és lefekszik.
Akárcsak Zsebi, az általad említett képeken - látod, hogy behúzta a lábait, a háta ehhez igazodott. No photoshop, miért is lenne? Nincsen rejtegetnivalónk. :)
mickie 2013.01.22 21:34:24
@E1d2o: Igen, jól látod, Zserbó talán önkéntelenül is távolabb helyezkedik, ha Mazsi a közelben van: elfordul, a túlvégre igazodik... Mazsi pedig nem igényes, bárhol jól érzi magát. :)
mickie 2013.01.22 21:37:49
@Nefernefernefer: Közben (okosan) rájöttem ám, hogy az "új lény" alatt azt a kis plüss macsekot érted, ami Zserbó mellett pihen a párnán. Már nem is tudom, honnan van, de valamiért itt kapott helyet. Nem játszanak vele, viszont elképesztő pozíciókban találjuk néha, ahogyan a csajok a párnán helyezkednek mellette (perpill. Zserbó fekszik a párna bal felén, a plüss pedig a belső oldalon, a jobb szemén és a mellső lábain egyensúlyoz égbe emelt hátsóval). :)
Ezúttal egy video Zserbóról, amint éppen elmélyülten szemlélődik – mert lábatlankodás közben (nézzétek csak, mind a négy mancsa a hasa alá van pakolva) mi mást is tehetne az ember macskája; a kitüntetett figyelmet pedig nem más érdemelte ki, mint a cicasátor madzagja. Egy…..
mickie 2013.01.14 19:08:44
@Nefernefernefer:
Hűha... most látom csak, hogy a hajdanán telefonról írt válaszomat elnyelte a rendszer! Ejj...

Aranyosak vagytok és nagyon örülünk, hogy végig néztétek a blogot, a képeket. :) Ritka kincs az olyan férfiember, aki szereti a macskákat - de szerencsére, mióta van ez a blog, egyre több ilyenről hallok. :)
mickie 2013.01.21 20:49:50
@Nefernefernefer: Tökéletes kombináció, az alap már megvolt akkor, de igen jó hatással voltál/vagy az uradra! :)
Esetleg láthatunk majd a fényképekből egy párat? Legalább Wilson-t megmutatjátok nekünk?
Sziasztok. Én magam is régen ragadtam billentyűt, de most szeretném pótolni egy kicsit az elmaradást. A mai témám a már annyiszor megfigyelt apróság: a bosszú. Mint régi kutyásnak, számomra nem volt ismeretlen az esetleges "rád morgok, ha beleeszel a kajámba" dolog, de be kell…..
mickie 2013.01.21 20:39:20
@E1d2o: Azért ne féltsd nagyon Mazsit, ő is megéri a pénzét. :)
Ismerős lehet már Facebook-ról ez a videó, amit Mazsi és apa közösen készítettek egy dolgos, szürke, decemberi napon. A kísérleti környezet adott: a nappali közepére helyezett "cicalagút" és a gondosan irányított laiser pointer - Mazskának igazán jó alkalma volt az önfeledt…..
Üdvözletünk és dorombolásunk!Gondosan elmentve van itt a gépen néhány publikálásra váró őszi fotó, na nem az aranyszínű, hulló falevelekről, sokkal inkább a tiritarka szőrt hullató négylábúakról. Ezeket szeretném most szépen sorjában feltöltögetni – tervezgettem, hogy…..
mickie 2012.12.03 18:51:07
@Nefernefernefer: Köszönjük! :))

Nálunk ilyen pillangók tenyésznek, bizony! :))

Azért csalóka ám az a kép Mazsiról, sokan mondták, hogy juj, de meghízott, pedig csak az a jóllakott kenguru póz, ami ilyen óriásira növeszti őt. Valóban nagyobb testű, mint Zserbó, de arányosan, Zsebke pedig sokkal zömökebb... Ezek az objektívek igen csalókák! :P

Hát, néha mi is azon kapjuk magunkat, hogy elvesztünk itt a macskabirodalomban. :))
mickie 2012.12.15 21:11:27
@Nefernefernefer: Nagyon örülünk, hogy ennyire tetszenek a képek! :)
Ami a dundi-filigrán kérdést illeti, szerintem csak beállítás kérdése, néha Zsebit is egészen "busafejűnek" látjuk... De az tény, hogy teljesen különbözőek a lányok alkatra is, pofira is. Még szerencse, hogy az "európai rövidszőrű"-be minden belefér. :)
Zserbó-Samu & Mazsi Cica Te, Cső! 2012.11.11 18:06:43
Egy nem túl régi, ámde csak jóindulattal mozgalmas video az újonnan érkezett cicalagút igen részletes felfedezéséről. :) Ha türelmesen vártok, Zserbó is felbukkan a filmen, az átmenetileg foglalt piroscsőnél többre értékeli annak csomagolását, majd rájön, hogy azért…..
mickie 2012.12.02 18:22:15
@Nefernefernefer: :)) A discofeeling még nem ragadott magával bennünket, de indítványozom a hangulat bevezetését. :P
Akkor Boston-ra nem volt jó hatással a video...?
mickie 2012.12.03 18:56:36
@Nefernefernefer: Boston cica nem lehet akkor egy egyszerű eset. Idős már, azért ilyen tartózkodó? Jó kis tömött bundája lehet, és akkor nem engedi magát dögönyözni??
Meg is mondom Zserbónak, hogy ha nem vigyáz, akkor ő is ilyen fenevad lesz - mert azért belőle is sokszor kibújik az antiszociális. A "hajnalban hajlandó vagyok dorombolni" hozzáállás is stimmel! Kár, hogy olyankor én inkább aludni szeretnék... :P
Bostont finom falatokkal sem lehet elcsábítani egy kis aranyoskodásra? Zserbónál az ilyesmi mindig beválik (én meg szenya vagyok és ezt ki is használom általában).
Bizonyára Ti is ismertek olyan kézműves oldalakat, ahonnan mindenféle ügyes-ötletes ékszerek, díszek, figurák és ki tudja még mi minden "csuda dolog" beszerezhető. Mostanában egyre több ilyen oldalt fedezek fel magamnak, csak ámulok és bámulok, hogy milyen leleményes emberkék…..
mickie 2012.10.08 19:29:25
@Nefernefernefer: "Bejegyzéseitek gyakorisága hovatovább a régi, szép időket idézi!" - Ezt nagyon szépen mondtad/írtad! :)

Örülök nagyon, ha tetszenek, akkor tényleg érdemes lesz még ilyen ajánlót írni. Picasso oldalról nézve a maccsokat, jót nevettem rajtuk, ez eszembe nem jutott volna. :P
Igen-igen, a kézműves-factory-ban is szigorú ellenőrzés zajlik! :))

Nahát, akkor Narancs ügyben vannak fejlemények? Mesélj-mesélj!!! Ebben az utolsó bekezdésben érzek némi challange-felhívást - kíváncsian várom, Kovácsműhelyék elfogadják-e! :)
mickie 2012.10.11 19:22:53
@Nefernefernefer:
Hahó! Mindenekelőtt, Kovácsműhelyék érdeklődnek Narancs meggyurmázása után, ha Facebookon bejelölnéd őket és küldenél nekik üzenetet, esetleg fotót, az nagy segítség volna. :)

Hű, hát nem is gondoltam, hogy a történet ilyen fordulatot vett. Gyönyörű cica lehet, btw. A "gazdikat" (??) nem értem, ha egyszer ők nem figyelnek rá, nem gondoskodnak róla rendesen (a sünök, hát persze...), akkor miért nem engedik, hogy Ti befogadjátok? Nagyon furcsa helyzet. :(
Wilson nem szokott szagolgatni, amikor narancsszőrrel térsz haza a ruhádon?
(Nálunk szigorú átszaglálás zajlik ilyen helyzetben; a hétvégén babázni voltunk, még az után is jópár perces "átvilágítás" következett.)

Ohó, szeretjük ám a kommenteket, :) de szívesen olvasunk új cicás blogot és elfér ám még egy link ott az oldaldobozban is. :P Hajrá-hajrá! ;)
mickie 2012.10.11 19:31:19
@Simone Lewis:
:) Jópofa lehet a medálod! A hűtőmágnes pedig remek ötlet. :P
Meskát még nem fedeztem fel magamnak, de azt hiszem, legfőbb ideje lesz körbenéznem ott is.

Nálatok mizújs? Olyan régen írtál...
Tudjátok mi a legnehezebb a posztírásban? Elkezdeni, szerintem. Ezt szoktam a leginkább halogatni. :P Hogy hát az úgy volt és ezért meg azért nem... Ezzel akkor át is lendülnék a bevezetésen és sürgősen becsukom a kedvenc online játékom ablakát, mert ebből így ma sem lesz…..
mickie 2012.10.05 19:59:38
@Nefernefernefer: :)
Ami jó, azt nem pisiljük le, legalábbis továbbra is így állunk a dologhoz. ;) Reméljük, Zserbó is!
Ááá, ne hidd, a fotókon nem látható az összes csomag. Maradjunk annyiban, hogy maximálisan sikerült kihasználni a feladható és fedélzeti poggyászok számát. :P
mickie 2012.10.05 20:11:04
@Simone Lewis: Látom, akkor benneteket is elkísér a macskaimádat, bármerre is járjatok! :) Azért az szívós egy hegyi cica lehetett...
Jolira ki vigyázott a távollétetek alatt? Volt bentlakó "dadus" vagy szülőkhöz költözött addig?
Egyszer volt, hol nem volt, tikkasztó melegben, bundában, panelben... na, valahogy így, most is. Köszönjük az érdeklődést, továbbra is élünk és virulunk, bár utóbbit inkább csak éjszaka tesszük, napközben alszunk és pihegünk. Kaptam/kaptunk némi feddést innen-onnan, hogy…..
mickie 2012.09.12 18:56:20
@Nefernefernefer: Úgy látom, Te is a (túl)aggódós gazdik táborát erősíted (velem együtt). Örülök nagyon, hogy túl vagytok rajta, remélem, Wilsonnak is visszatért a jókedve és az étvágya is!
Teljesen el tudom őt képzelni, amint kutyus módra megrázza a fejét és szanaszét fröcsög a nyála. :P Épp nemrégiben mesélte anyósom, hogy az ő cicája is ilyen kis nyálcsorgatós dorombolás közben - fura, mert a lányoknál ilyet nem tapasztaltam, talán csak a nózijuk lesz egy kicsit nedvesebb a nagy dorombozásban.
James Harriot könyveket még nem olvastunk, de a leírt sztori alapján érdemes lesz megnézni magunknak, köszönjük az ajánlást! :)
Hűha, akkor jó Narancs-szüretet, remélem, sikerül a terved - de vajon mit szól majd ehhez Wilson?
mickie 2012.09.16 20:05:31
@Nefernefernefer: Stramm cica, akkor talán nem viselte őt meg annyira, bár biztosan fájhatott a fogacska helye... Tápot is egyből ropogtatott?
Reméljük, sikerrel jársz és végül Narancs is előkerül! Szerintem nyugodtan vidd el őt orvoshoz, amint sikerült "befogni", aztán majd a doki megmondja, hogy az állapotához képest mikor tanácsos az oltás. És persze, ne felejts el hírt adni, hogy mi újság! ;)
mickie 2012.09.19 21:35:21
@Nefernefernefer: :D Laza!
Hajjaj, már olyan régen jártunk errefelé, hogy időközben új adminfelületet is kidolgozott a blog.hu csapat, ideje lesz már írnunk valamit a cicuskákról (egyelőre viszont maradok a régi szerkesztőnél, mert az újban az első mentés alkalmával sikeresen elszállt a poszt…..
mickie 2011.10.19 18:29:37
@Simone Lewis: Reméljük. Itt a harisnyák még megúszták az érdeklődést, egyelőre. :)
Már akartam reklamálni Joli ügyben, de ma láttam a Readerben, hogy időközben Te is írtál. ;)
mickie 2012.09.08 18:31:39
@Nefernefernefer: Ejnye... Azért szerencsére ilyenre még nem volt nálunk példa. Zserbó a pisilős egyébként, de csak olyankor, ha nem tetszik neki valami. A "bőröndözés" egyelőre nagyon a kedvére való. :) Meg persze Mazsinak is. Éppen aktuális a téma, egy-két képet csináltunk erről, hamarosan feltöltjük majd.
Mostanában sokat látnak bennünket a macskáink, már biztosan azt hiszik, betegek vagyunk (és tényleg!), hogy a gazdik standard és átlagos sűrűsége 1 és 2 közé esik a macskabirodalomban. :) Ez egy ilyen betegállományos-itthonmaradós másfél hétre sikeredett. A négylábúak…..
mickie 2010.10.24 20:47:46
@Tune-chan: Köszi a kommentet! :) Igazad van, kicsit összefolyt... Na, majd legközelebb tagolom.

Meglátjuk, elérik-e a következő szintet a lánykák. ;)
mickie 2012.07.26 21:44:30
@Nefernefernefer: Hát bizony, lassan két év távlatából azt kell mondjuk: bizony egyszerű véletlen volt ez a pár alkalom, amikor együtt szundikáltak.
mickie 2012.07.27 17:15:41
@Nefernefernefer: :D Hát, esély volna rá, de nem tennénk még egyszer ilyet Zserbóval. Azért jókat alszanak külön is! :)
Az alábbi felvételen Zserbó cicát láthatjátok teljes valójában, amikor nagyon, de nagyon áhítozik valamire... Ilyenkor borzasztóan tud hízelegni, mindent és mindenkit odaadóan szeret, dorombol, dörgöl és beszélget – főként a "mit szeretnél?" kérdésre válaszolgatva. Ha…..
mickie 2012.06.20 11:37:21
@Nefernefernefer: Szia! Ó, hát ez egy kivételes alkalom volt, hogy Mazsola hagyta érvényesülni Zsebit, egyébként inkább ő a főszereplő.

Szegény Wilson (imádom ezt a nevet!), ebben a nagy melegben amúgy sem könnyű cicának lenni, hát még, ha összeszedett egy kis bacit is... Reméljük, akkor gyorsan túlesett rajta!
A lila tasakossal az a tapasztalat, hogy gyorsan rákattannak, úgyhogy csak óvatosan. ;) Nálunk kizárólag az ünnepnapok eledele. :)
mickie 2012.06.21 15:53:03
@Nefernefernefer: Wilson jó étvágyú cica lehet. :)
A kiengesztelés bizony tényleg szükséges velejáró - de ha jól csináljuk, akkor a nagy kellemetlenségek közepette a kicsinyek már várják, hogyha túl lesznek pl. az állatorvoson, akkor jön a finomság. Mazsinál ezt fokozottan tapasztaljuk, amikor a szemét kezelgetjük.
Zserbó-Samu & Mazsi Cica Ősz van 2009.09.11 17:14:00
Ismét sűrűsödnek a bejegyzések a Zserbó-blogban. :) A kimaradt jó másfél hét ugyanis nem telt egészen tétlenül, komoly anyaggyűjtés folyt közben. A múlkor már tényleg ott tartottam, hogy milyen érdekességet írhatnék, ami még nem volt. Na de, majd most. :) Először…..
mickie 2012.06.14 19:39:20
@Nefernefernefer: Hát, bizony minden cicának megvan a saját története. De a jelenünk a fontos! :)
Visszatértünk, ismét! :)Reméljük, Nektek is jól teltek ezek a szeszélyes tavaszi hónapok. Nálunk gyorsan repül(t) az idő, bár cicaszemmel ezt nem egészen tudom megítélni. Voltunk oltáson még márciusban – erről apa írt is bővebben –, aztán rutinosan nélkülöztük őt…..
mickie 2012.06.06 19:40:25
@Nefernefernefer: Szia, nagyon köszönjük a kommentet! :) Ezek szerint az elejétől elkezdtél olvasni minket? Ejha...
Hát, nem tudom, hogy a macskásodás és a humor összefügg-e, de az biztos, hogy sok olyan helyzet adódik, amikor a négylábúak mosolyt csalnak a gazdi arcára, illetve a bosszúságot okozó eseteket másképp nem is érdemes megközelíteni, igaz? :)
Nálatok hány cica lakik?
Az időhiány - sajnos - elég gyakori, de azért igyekszünk. ;)
mickie 2012.06.06 19:44:26
@kolytyi: Szia Kolytyi, ezt az oldalt nem ismertük eddig, köszi az ajánlást, megnézegetem! :)
Jó is, hogy írtad, mert erre fel megnéztem, hogy nálunk milyen linkek vannak kint, és látom, hogy az új blog.hu-n az ajánlóink közül jól eltűntek Joliék is, Cicó is, az összes cicablog... Ideje lesz átszerkesztenem azt a dobozt. :P
mickie 2012.06.08 18:51:18
@Nefernefernefer: Örülök, hogy olvasol minket. :) Már egész komoly kis archívumunk állt össze.
Wilson cicának innen is nagy simogatást küldünk, biztosan nagyon jó dolga van a kertesházikójában. ;)
Zserbó cicánk 4 éves lett! Boldog születésnapot! :) ..
mickie 2012.05.01 17:45:05
@kolytyi: Köszönjük szépen! Valóban, a joghurt elmaradt, de helyette volt az imádott alutasakos eledel (van egy fajta, amit csak "ünnepekkor" kapnak) és egy saját lézer pointer. :)
mickie 2012.05.02 19:43:59
@Simone Lewis: Köszönjük! :)
Az a műanyag virág csak illusztráció, egyébként az ablakpárkányon üldögél; fényérzékelője van, amikor süt a nap, boldogan "csapkod" a leveleivel és bólogat. :)
(Nekem is vannak játékaim... :P)