Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ongecrehsukitkalag

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nincs mit hozzáfűzni, 22:00-kor percre pontosan megérkeztek a festő urak, megnézték, megbeszélték, odatették, megmérték, lefújták, kész. Ott van rajta, nem álom, nem délibáb, HIVATALOSAN (értsd: oda van rajzolva) IS ÁT LEHET MENNI KERÉKPÁRRAL A MARGIT-HÍDON! Nem volt egy rövid…..
ongecrehsukitkalag 2011.07.16 11:10:47
@Gery.Greyhound: Márpedig a nagykönyvben így van megírva. Ezt a taxisoknak hivatásból kőne tudni... Idézet a KRESZ könyv "Hol szabad kerékpározni?" c. fejezetéből:

Az úttest jobb szélén, többsávos úton a küls sávban
• A jobbratartási kötelezettséget a körülményekhez alkalmazkodva kell kezelni. 2010. január 1. óta nem kell szigorúan jobbra tartani, hanem csak a szokásos módon.
• Mindig tartsunk legalább 1 méter oldaltávolságot a járdaszegélyt l, hogy legyen helyünk az úthibák, csatornafedelek kikerülésére!
• Parkoló autók mellett mindig tartsunk ajtónyitásnyi (1,2–1,5 m) oldaltávolságot, hogy a figyelmetlenül kinyitott ajtókat ki tudjuk kerülni!
• Többsávos úton, ha keskeny a sáv, tarsunk középre, és foglaljuk el a sávot! Ezzel elkerülhetjük, hogy a sávon belül próbáljanak megel zni a mögöttünk jöv autók. Majd sávot váltanak, ha el zni akarnak.
• Piros lámpánál a széls sáv közepére álljunk be, ha egyenesen akarunk haladni. Így elkerülhetjük, hogy a jobbra kanyarodó autók megel zzenek és bevágjanak elénk.
• Ha a sáv közepén haladunk valamilyen fenti okból, akkor amint alkalom adódik, engedjük el a mögöttünk jöv gyorsabb járm veket!

www.google.hu/url?sa=t&source=web&cd=1&ved=0CBcQFjAA&url=http%3A%2F%2Fplasma.szfki.kfki.hu%2F~csillag%2Fkerekpar_kresz%2FKerekpar_KRESZ.pdf&rct=j&q=kresz%20ker%C3%A9kp%C3%A1r%20k%C3%B6zlek%C3%A9d%C3%A9s&ei=HVIhTq7UE8KEOpq4nPEO&usg=AFQjCNE8OWgqsQVwalDG8ICB-PFWkfudew&sig2=kp9NSU97RHOx1tq2_ittUw&cad=rja

Mindazonáltal minden tiszteletem az Üllői út piros lámpájánál bókoló taxisainak... :-)
Már egy ideje foglalkoztatott a téma - tudtátok, hogy Erasmus vonakodva tette le a szerzetesi esküt? Mindenhol belefutottam a külföld lehelletébe (nem lehet mit tenni, az emberi elvágyódás örök), beszámolókból pedig nincs hiány, olybá tűnik, aki az utazás mellett dönt, egyben…..
oktatás-filozófia osztás 2009.08.05 21:17:23
tudja valaki, hogy miért tanítunk írásbeli osztást a kisiskolásoknak? napok óta ezen jár az eszem, de nem tudom. a közhelyes válaszokat (pl akkor jó ez a tudás, ha egy lakatlan szigeten kell 365-felé osztani az árpasört) kihagyva nem jut eszembe semmi. egyébként én is azt hittem,…..