Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dankó7

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
8ker Üres helyiségek 2010.08.31 12:19:00
 Az önkormányzat rendelkezik az üres helyiségekkel - lakás és nem lakás célra - és dönti el, melyikkel mi lesz. Egy fontos megjegyzés: nem birtokolja, hanem gazdálkodik vele. Ha valakinek lakásra van szüksége, akkor tud biztosítani, ha üzlethelyiségre vagy raktárra, akkor…..
8ker Séta 2010.06.09 15:44:00
 A Magdolna fesztiválon egy rendhagyó sétára hívják az érdeklődőket: a 2005-2010 között lezajlott szociális városrehabilitációt mutatják be és mesélik el. Kis térképet is adnak hozzá, amin jól látszik, hol költötték és költik el folyamatosan 2010. év…..
8ker Sétatér 2010.05.12 22:33:20
 A Mátyás tér egyik fele átalakul idén, nem lesz rajta átmenő forgalom. A múlt hétvégén tartott videós gyorstalpaló résztvevőinek egyik témája pont ez volt, megkérdezni az utca emberét, mit gondol erről. Tessék:   Szerintem zseniális lett. A vágásban kaptak…..
dankó7 2010.05.17 20:32:49
Nehéz a kerület ezen részén élni. Nagyon szeretem a városrészt, és meggyőződésem, hogy egyszer lesz értelme az egész gyűrődésnek amin jelenleg keresztül megyünk.
DE, addig amíg úgy néz ki, hogy az önkormányzati bérlakások állagmegóvásáért, a lakásokban élő családok életminőségéért és a hatalmas adósságállomány (lakbér, közüzemi számlák)rendbetételéért csak szánalmas vagy annak tűnő kísérletek halmaza áll rendelkezésre és addig amíg az önkormányzat és szervei elavult, szokásjogon alapuló intézkedéseket (pl. bérleményellenőrzés) tesz, sőt következmények nélkül alázhat meg bárkit, addig itt nem lesz kánaán!Erős kézre van szükség és az elherdált önkormányzati vagyon felelőseinek elszámoltatása után kezdhetünk el egyáltalán azon elgondolkodni, hogy hova ültessük a következő fát.Szégyen és gyalázat, hogy emberek utcafrontos helyiségekben laknak és a mai napig több száz család jár közös WC-be, a normális tisztálkodás sokaknak még ma is kiváltság.Budapest közepén a XXI. században!A program (MNPI) alapjaiban változtathatott volna ezen, csak rosszul sült el.Tájékoztatásul közlöm, hogy nem is lett volna még ennyi eredménye sem ha MI bérlők nem vagyunk!Ha nem vagyunk erőszakosak és nem járunk a programért felelős emberek nyakára nap, mint nap.Ha feladjuk, és a kézlegyintéseket meg az időnként több hónapos határidőcsúszásokat "benyeljük" ha a kivitelezéskor elkövetett hibákat nem jelezzük, és a vagyonkezelő vagy bánom is én kicsoda vagy micsoda feladatait nem látjuk el, helyettük, ingyen, és a lakók "háláját" nélkülözve.Pedig csak normális körülmények között szeretnénk leélni a nyavalyás életünket. Persze lehet itt okosnak meg szépnek lenni, csak ez kevés.Biztos vannak pozitív hozadékai is a programnak,csak kár, hogy megfakult a fénye és nem látjuk olyan szépnek, mint kellene...
8ker Szomszédsági Tanács 2009.12.19 19:49:00
Egyik reggel, amint a nyitott ablaknál éppen húzom fel a redőnyt, kiabálást hallottam. Nem nagyon törődtem vele, hiszen folyton kiabál valaki, de nem akart szűnni, így szétnéztem, honnan jön a hang. Az utca túloldaláról, a szemközti ház negyedik emeletéről kiabált át egy…..
dankó7 2009.12.29 17:50:23
T. Fórumozók! A Rév8 "kommunikációja" csak hab a tortán. Itt nem ez a fő probléma! Ennél sokkal súlyosabb és összetettebb dolgokról beszélhetünk. Én tudom és hiszem,hogy addig jár a korsó a kútra....... Mit értek ez alatt? Pl: A RÉV8,az önkormányzat megbízatását teljesítve, elkezdett egy programot, a szokásos és jól bevált módszerekkel (szórólap, sátorozás a Mátyás-téren stb.) kezdett bele, és Mi régóta áhítoztunk egy ilyen programra!Igen úgy vágtunk bele, hogy hittük, egy kész, profi csapattal, megfelelő pénzügyi háttérrel és nem mellesleg politikai hátszéllel rendelkező céggel áldott meg bennünket az Isten.Először, akkor döbbentünk meg, amikor szembesültünk a valós pénzügyi háttérrel. Aztán rá kellett jönnünk, hogy profinak nem nevezhető, inkább kísérletező , de jó szándékú emberekkel hozott össze bennünket az élet.Aztán rá kellett jönnünk, hogy Alföldi Úr szavaival élve: "egyfajta csodavárás" alakult ki a lakosság körében, és ez a be nem teljesedett csoda, tulajdonképpen a fő probléma és minden baj okozója, de tanultak belőle és megígérik, hogy többé nem fordul elő!

Kérdezem én, hogy miért csodavárás az, hogy meghatározott költségkeretből, jól beütemezett munkálatokról és minőségi munkáról beszélgessünk? Mi az oka annak, hogy a programban, aminek szintén meghatározott időtartama volt jelen pillanatban 1 év csúszás tapasztalható? Hová lett a pénz? Egyszer már elég volt (papíron), aztán hirtelen kevésnek bizonyul? Ki a felelős ezért? Miért kell állandóan hálásnak lennem azért (és erre nem kimondva de különböző jelekből kikövetkeztetve folyton emlékeztetnek is)mert egy önkormányzati bérházat amit mellesleg 45 éve nem újítottak fel most kegyeskednek felújítani? És ha már itt tartunk, a lakossági bevonás ami a program legjobb része, ólom súlyként nehezedik a jól képzett RÉV8 ZRT csapatára? Akkor miről beszélünk?

Sajnos, legnagyobb igyekezetem ellenére sem tudom lenyelni a békát.
Aki ismer, tudja hogy a végsőkig kitartottam, értek támadások innen-onnan nem érdekelt, sokszor az "elveimet" is feladtam, csak tudjak konstruktív lenni.Alkalmazkodtam, együttműködtem, segítettem, javaslatokat adtam, fórumokra jártam (NEM FIKÁZNI)

Bocs, de nem. Értelmetlen dolgokra sajnos kevés az időnk itt a Földön.
8ker Közmeghallgatás 2009.12.12 10:03:00
Idén megvolt, kipipálva, már nem kell vele foglalkozni, lehet menni a karácsonyi pulykát kiválasztani. Választás után még kaptak az emberek egy esélyt, hogy hozzászóljanak az őket érintő kérdésekhez, aztán már csak jövőre kell megint ezzel foglalkozni. Év…..
8ker Választási hiszti 2009.10.05 12:58:00
Nagy Kis port kavart, hogy a kerületi újság előző számába volt belerakva Kocsis Máté - független, Fidesz-KDNP támogatás - polgármester jelölt szórólapja. Nem tudom, kinek hogy tetszett, voltak, akik nem örültek neki, úgy gondolom, a többség megfelelő helyre (kuka) rakta.Az…..
8ker Pisifoltok 2009.09.30 08:44:00
Az egész város tele van velük. Lehet emberi vagy állati eredetű, tény, hogy sokszor, sokáig szaglik, majd utána is újra és újra felelevenedik egy-egy kiadós zápor hatására. Mindig örülünk neki! A szombati, Népszínház utcai új metrómegállóban megrendezett deszkás/graffitis…..
8ker Belsőudvar pályázat 2009.08.08 11:05:00
Palotanegyedben hirdette meg tavaly a RÉV8 a Belsőudvar Pályázatot - az elnyerhető pénz 1,2 millió forint volt. A győztes udvar a Szentkirályi utca 10. szám házban található; könnyű megismerni, díszes zászló lengedez a kapu előtt. Belépve rögtön látjuk, itt bizony valami…..