Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bonnyanagyi

0 bejegyzést írt és 84 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mint arról Sipos Mónika r.fhdngy, az FM RFK szóvivője a Bicskei Szót tájékoztatta,  a "Közlekedik a család" című vetélkedő egyik döntőjét Bicske főterén rendezik meg 2017. június 11-én.   A Bicske, Kossuth téri döntő az országos döntők öt helyszínének egyike.  A gyakorlati feladatokat ugyanis…..
    Móser Zoltán, a Bicskén évtizedeket élő, alkotó Balogh Rudolf díjas fotóművész, etnofotográfus és író - utolsó könyve bemutatója után azt mondta: leteszi a tollat, leteszi a fényképezőt  és a Tolna megyei Bonyhádra költözik, ahol középiskolás volt. Az alkotó faesztergálással és természetjárással…..
Bicskén nincs igazán jó helyszín a búcsúvásárra, a Kossuth tér sem az.  De a legújabb helyszín, a Piactér sem nevezhető jó és átgondolt döntésnek.  A Kossuth tér most felszabadul, ami nyilván öröm az ott élőknek. A Kisfaludyban viszont 3 négyemeletes tömb százhúsznál is több lakásainak, a Nagy…..
Bicskei Szó Kedves Bicskeiek! 2016.05.03 15:04:23
Kedves Bicskeiek!   Keresem Kostyán János ősapám leszármazottait. Addig jutottam, hogy Kovács László (*1900 október 11. Alsóságon) Bicskén gyógyszerész volt.Felesége: Nagy Etelka, hátasságkötésük ideje: 1932 november 10. Szeretném felvenni a kapcsolatot a leszármazottaival. Minden apró infónak…..
"Rétvári Bence óévvégi és újévi ügyeletes bejelentő államtitkár:- 24 ezer forinttal nőnek a nyugdíjak.Magyarországon. Átlagban. Évente.* * *Ez naponta 66 forint.+ 4 db zsemle ára. Marad 6 forint, egy év alatt ez 2190 forint.Köszönet a kormány jóságáért."  (Fb-bejegyzés…..
bonnyanagyi 2016.01.04 22:51:38
A képen a Mauzóleum az elsőként szembetűnő épület. Ám balra, mögötte, felfedezhetjük az egyik gazdasági épület még álló darabját is. Ez az egyetlen ismert fennmaradt fotó, amin a gazdasági épület látható.  ..
Facsar-Veszeczky Andrea bicskei óvónő, bábművész - férjével, a kártya- és háborús relikviákat gyűjtő Facsar Mihály jogásszal - a két kezükkel, nagy munkával építettek föl egy Bicskén már régen látott, aprólékos igényességgel összerakott kiállítást a Batthyány…..
bonnyanagyi 2014.10.19 18:26:56
Bicskei Szó Szomszédok 2014.10.14 19:59:01
Imeli László képeslapgyűjtő, aki egyben a szomszédom (szomorú és fájdalmas, de az élők részéről a távozóknak még utoljára felvirágoztatott utolsó földi utak miatt is megyek hozzá virágfonatokért, amit főleg arra az útra viszek másnak, ahol ha minden jól megy az én…..
A bicske.info-ból lett bicske.blog október 1-től őrlángra kapcsol, vagyis önkéntes munkában dolgozó szerkesztője más elfoglaltságai miatt a jövőben kevesebb bicskei közéleti kérdéssel kíván foglalkozni, mint azt a weben 2007 óta tette.    A bicskeonline@gmail.com címűnkre…..
bonnyanagyi 2014.09.29 10:52:25
Ma este a Magyar Rádió Belépő című műsorában a bicskei Móser Zoltán Príma-díjas fotóművészt kérdezték az idén kétszázötven évvel ezelőtt, 1764. január 7-én hajnalban történt madéfalvi székelyöldöklés - ami Madéfalvi (régebben Mádéfalvi) veszedelem néven vonult a…..
Tisztelt Képviselő testület! A Szent István úton bevezetésre került 30 km/h-s sebességkorlátozó táblák az iskolások védelmét szolgálja, ami rendben is van hétfőtől péntekig, reggel 7-8 óra valamint 14-17 óra között, amikor a felső tagozatos gyerekek mennek, illetve jönnek…..
Bicskei Szó Esély a javításra 2014.01.10 00:18:44
Pár hete igazán kellemes karácsonyi meglepetésben volt részem - írja olvasónk. A téli szünet előtti utolsó tanítási nap estéjén egy rövid értesítést dugott az orrom alá a gyerekem. Kíváncsian kezdtem olvasni. Röviden, szülő számára is érthetően, az állt benne, hogy…..
bonnyanagyi 2014.01.10 15:47:15
    Részletek......
bonnyanagyi 2014.01.10 00:27:50
Hazai kastélyokról készült légi fotókkal díszített francia kártya jelent meg és fogyott el, rácsaptak a gyűjtők. Bicske életében nyitottságával évtizedek óta oly meghatározó (valójában kör ásszá lett) Batthyány-kastély is ott van a pakliban.  Treff lap vagyunk a…..
Varga Imre esperes úr úgy döntött, megérinti bicskei templom keresztjét és körbenéz a bicskei katolikus templomtorony 38,5 méteres magasából - ha már egyszer állványzat teszi megközelíthetővé. Szerencsésen visszatért a földre Nagy István kántor úr kíséretében. Még nagyobb szerencse, hogy az Úr…..
 A Vajda János Gimnázium és Szakközépiskolában bő négy évtizedet tanító Körmendi Gyula 1944 áprilisában született Válban, egy nagy család legkisebb tagjaként.  Türelemmel és a tőle megszokott erővel, tartással viselt betegségben hunyt el. A Bicskei Szó olvasói,…..
Állunk a Homály teraszán, nézzük a katolikus templom állványozott tornyát egy idősebb bicskei úrral.   - Sokkal jobban kifejeződik ezzel az állványzattal, hogy valójában micsoda monstrum is ez a 38 és félméteres torony - jegyzem meg halkan. - Nagyon megcsinálták. A…..
A kormány felhívja a Miniszterelnökséget vezető államtitkárt, hogy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség útján tegye kiemelt projektté a felcsúti kisvasút fejlesztését, 600 millió forint elszámolható közkiadási keretösszeggel. Az erről szóló határozat a legutóbbi Magyar…..
Szeptemberi dátummal emlékeznek meg Bicske civilek kezdeményezésére létrejött összefogásról.      Részletek......
Bicskei Szó Azért a réz az úr! 2013.09.11 14:37:08
..
bonnyanagyi 2013.09.12 12:29:22
A Bocskai-Kisfaludy sarkán valóságos dísztó alakult ki a közepes erősségűnek is alig mondható zápor közben. Ajánljuk Bicske Csabdin élő polgármestere, a saját szavazatával is főállásúvá lett  alpolgármester és a területileg illetékes képviselő - szakemberekkel…..
bonnyanagyi 2013.08.26 22:54:36
A Mága-koncertre ingyenes buszjárat indul, Tabajd-Alcsútdoboz-Felcsút-Bicske-Felcsút útvonalon szállítja az érdeklődőket, a busz a koncert után visszaszállítja a nézőket az indulási helyszínekre. Alcsútdobozról a 16 és 17 órakor induló kisvonattal is lehet menni.  …..
bonnyanagyi 2013.08.14 12:18:34