Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Smeo

9 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
                  A válogatottban is megy neki a gólszerzés fotó: mti     Szalai Ádám tizenkettedik alkalommal köszönt be a Bundesliga I-ben. Az Augsburg elleni (1-1) találattal Ádám az a magyar játékos, aki egy szezonon…..
Holtág Tudatos választás 2010.01.27 10:26:00
   Napjaink problémás kérdése az erkölcsi felelősség vállalás. Fontosnak érzem, hogy a magazinunk komolyabb témákról is beszéljen. Ahhoz, hogy az általam komolyabbnak titulált témáról bezséljünk, nem kell az erkölcsiség legmélyebb katakombáiba ereszkednünk,…..
Smeo 2010.01.28 13:21:48
@Daire:
Rációja van...realitása nincs... Akik erről döntenek majd a "tiszteltházban", azoknak hatalmas anyagi veszteség lenne, ha nem költhetnének horribilis állami pénzeket, a saját reklámjukra. Plusz a zsebükre...nosza neki elemezzünk
Holtág Nagy a baj... 2010.01.19 23:20:00
Mint rólam tudjátok, Ti kevesek, akik ezt olvasgatjátok, hogy én nagyon a szívemen viselem a magyarság dolgait. Lehet kicsit már túlzásokba is átcsapok. Régóta akartam ezt a témát kicsit kibontani ezen a fórumon, de soha nem akartam ráeröltetni a gondolataimat másokra ezzel a…..
Smeo 2010.01.25 11:03:40
Én egy nacionál-liberális tudatú embernek tartom magam...vagyis nem szélsőségesnek, nem bal nem jobb oldalinak (aki nem hiszi, hogy van ilyen, annak ajánlom a reformkor átfogóbb tanulmányozását, "Haza és Haladás" - Kölcsey) Én értem, a lényeget ami Davi felháborodása mögött áll, és meg tudom érteni.
Magyarországon már csak a sport és a zene kovácsol közösséget. A himnuszt sokan már csak foci meccsek elején hallják. Ha kap Magyarország egy olyan lehetőséget, hogy egész Európa őt figyeli ( U20asok, Futsal EB) kötelessége a rendezésnek Magyarországot képviselnie. Nem probléma, ha amerikai produkciót mutatnak be, de lehet azt jellegzetes magyar elemekkel. Szerintem igenis jelentős ez a probléma, mert ez nem csak egy tánc, ez az egész ország hozzáállása.
Ismeritek azt a nyelvet, amelyik nyelven az irodalom összes verselése használható? Csak egyetlen ilyen nyelv van. Ezt a nyelvet akarják eltörölni Felvidéken. Hangsúlyozom, nem vagyok jobboldali érzelmű ember. Magyar ember vagyok, és szenvedélyem a magyar kultúra. Ha mi nem ragaszkodunk a saját kultúránkhoz, ha mi nem küzdünk érte, akkor ki fog?
Az Európai Unióval nincsen semmi problémám. Ha egyenlő partnerként állnánk hozzá, rengeteget nyerhetnénk belőle, a mostani parlamenti pártok nem ezt teszik, hiszen ők abban szocializálódtak, hogy egy Unióba szolgáltassanak ki mindent (mindegy nekik, hogy Európai vagy Szovjet). Senki semmilyen szín alatt senkinek ne akarja eladni a mi országunkat!

mehet a közéleti téma
Mert van popzene Magyarországon, de az ignyesség nem tartozik az erősségei közé. A popzenei előadók (nem nevezném azokat zenésznek, akik nem maguknak írják a dalaikat...) nagy része a különböző tehetségkutatókból kerül ki. Ez egyrészt pozitív, mert így a tehetségek a…..
Ha amatőr költő vagy (értsd: lelkes kezdő vagy hobbi író), és mindezidáig nem jutottál elég térhez, ahol megmutathatod magad, ez a te lehetőséged!Amatőr költőket keres a Holtág Írói Kör abból az apropóból, hogy megkeresve egy kiadót elbírálást nyerjenek amatőr költőink…..
    Nem hiszem, hogy moralizálásba kellene kezdenem az újév első munkahetében, ehhez még túl friss a megújult lelkünk. Ebből adódóan csak felvetném az alábbi problémákat, amik valóban jelentős problémák, mind személyesen, mind pedig a közösség…..
Holtág Szüleink zenéje 2009.11.24 00:49:00
Ejj, szépjóesét! Nem tudok nagyon aludni, keresgélek a YouTubeon és hova lyukadok ki? Olyan zenékhez, amik még nekem is a 70-es éves kocsmáit juttatják eszembe. Pedig hát... Semmi több, 3 zene, tessék:   Cseh Tamás Olyan előadó, akit itthon rengeteget hallgatnak, de valahogy…..
Smeo 2009.11.26 19:13:02
Na ez egy nagyon érdekes téma. Sajnos sok az okos ember, úgyhogy nem lehet villogni itt a rocktörténeti műveltséggel:D. Igaza van Dairenek, Európa Kiadó. VHK és Sziámi éppen aktuális társasága. Korcsoportom azon zabolátlanul makacs ízlésű önjelölt zeneitörténésze vagyok, aki bár fiatalabb mint maguk a zenekarok (Teszem hozzá, fiatalabb vagyok a Kispálnál is:P) Mégis szívesen hallgatok meg egy ilyesfajta zenéket. Egyet nem, hiába tudom hogy mérföldkő meg minden, de "valaki mondja meg" (ahogy a méltán világhírű- bár én nem szeretem - LGT dalban) miért jó az Albert Einstein Bizottság?:P Röstellem, de én nem szeretem, van itthon egy rakat dal tőlük, de megse tudtam még hallgatni az összeset, mer annyira nem jut el hozzám a lényege, pedig tudjátok hogy eléggé nyitott vagyok az újításokra. AZt viszont senki se felejtse el, hogy az alternatív zene is pop zene! ne akarjuk ellentétbe állítani a kettőt, mert a Kispál meg a Groove House között elsősorban az igényesség és a célközönség húz határt. '90es évek közepe óta, pedig egyre inkább húz a kispál is a gitárpop felé, mint az eredeti értelembe vett alternatív zene felé. Ez önmagában nem baj. A baj, hogy ezeken a Kispál klisékenkevés zenekar tud túlnőni. És most clap your hands for Quimby,Heaven Street Seven, Kaukázus, 30y, Vadfruttik...nekik sikerült és híresek szerte a vidéken. Ja és ne feledkezzünk meg a Kispál utáni jelenlegi talán legnépszerűbb "alternatív" zenekarról se; a Kiscsillagról. Ha valaki nem ismeri el Lovasi művészi teljesítményét a Kispállal, akkor az hülye, nem kell szeretni őt, nem kell hallgatni őt, de el kell ismerni a munkáját. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a Kiscsillaggal milyen számokat írnak Lecsó úrral ( Teljesen más a stílus mint a Kispál és a Borzé vagy a PUFé) Akkor egyértelmű, hogy Lovasi és Lecsó a magyar zenetörténetének trónján igencsak beleakarnak ülni Szörényi és Bródy ölébe. Hosszú lett:D
Holtág Ririposzt 2009.11.18 21:25:00
Hali! Influenzálódok én is egy csöppet. Van ez a dolog, hogy H1N1 Kérdezzük meg az utca emberét. 10-ből 1 ha tudná, mit jelez ez a betű-szám-betű-szám dolog. Ezt: "A H1N1 az A típusú infulenzavírus egyik altípusa, az emberi influenza leggyakoribb okozója. Nevében a…..
Holtág Világbetegség (?) 2009.11.13 11:25:11
    Mai gondolatom az influenza, de kicsit más szemszögből mint, ahogy mindenhonnan halljuk. Először is az jutott eszembe, hogy az emberek nagyon szeretnek rettegni.Igen ám, de csak úgy, hogy közben tudják, biztonságban vannak. Sötét van, vadul villódzik a TV-ben valami jó…..
Holtág new wave 2009.11.08 22:11:00
Sziasztok írók és olvasók.Kis felfogásbeli változtatásokat szeretnék közzétenni. A blog működését tekintve jobb lenne, ha egy napi fórum funkcióját is felvenné, vagyis az eddigi tartalom mellett megjelennének a még személyesebb mindennapi vélemények, élmények, események,…..
Holtág Vers2 2009.11.02 12:57:00
Egy másik versem. Valójában nem exhibicionizmus dolgozik a szívemben ilyenkor keményen, hogy fel kell raknom ezeket a kihányt szavakat. Egyszerűen szeretnék visszaadni nektek valamit. Ennyire futja.Egy igazi KöltőnekRáborult Sötét a csendes rónaságra,Lassan fagyos fátylát szét…..
Holtág Én is itt vagyok 2009.10.13 23:56:48
Én is bemutatkoznék egy kicsit.Réka vagyok, és bizony már 19 éves, úgyhogy azt hiszem én leszek itt az öreg róka. Engem is Zoli hívott meg, és nagyszerű kezdeményezésnek tartom ezt a blogot (hát persze, különben nem írnék ide...). Kezdő egyetemistaként még nem sokmindenhez van…..
Smeo 2009.10.15 19:28:48
@Daire: AJánlom is, KICSIT HADD legyen SZOMORKÁS A HANGULATOM ...ha kész lesz a kritika:P
Holtág Céllövölde 2009.10.15 02:16:00
Adott egy fiatal, jóképű fiú, aki lelőtte az apját. Nem tudja miért. Vagy csak megfogalmazni nem tudja (meri). Kicsit, mint az Édes Anna. Senki sem hiszi el, hogy tényleges, kézzelfogható oka volt rá. Valójában nagyon is volt rá oka. Apja tökretette az életét/ álmait. Eladta a…..
Holtág Vers 2009.10.12 23:59:00
Felrakom az első versem,amivel remélhetőleg megindítom az első hullámokat:)Mogyorósi Zoltán: Diakép   Szobámban, néma félhomályban ülve,Bárgyú életem emlékből táplálom,Poros dobozban nyakig elmerülve,Ahol megannyi sötétbe zárt álom Várja, hogy újra napvilágot…..
Holtág Magyar Internet-kultúra 2009.09.28 12:38:00
      Azért kezdem ezzel a bejegyzéssel a blog indulását, mert úgy érzem,hogy amiről most fogok írni az volt az egyik legfőbb mozgatórugója kezdeményezésemnek. A média feladata lenne a kultúra terjesztése is, nem csak a celebhadjáratok és a marketing…..
Holtág Kezdet 2009.08.08 14:28:00
A mai nappal világra szabadítom első blogomat. Ennek a célja egyfajta közösség kialakítása. Egy olyan internetes közösségé, amely tagjai szeretik a művészeteket, szeretnek róla beszélni, róla olvasni, esetleg szeretnék megosztani másokkal saját műveiket. A könnyűzenétől a…..