Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csoszdawe

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az 1991.09-hótól 2000-ig gyártott turbós Igazi Trasitok gyönge pontja a LUCAS adagoló.Minden, ami LUCAS, gyönge pont a Transitban. 1.rész: a LUCAS Epic elektromos szabályozású adagoló A képen látható "nem bizalomgerjesztő képet mutató" LUCAS Epic szakszerű…..
csoszdawe 2014.03.10 18:30:53
Üdvözlöm! Látom mennyire profi leírások vannak itt, ezért gondoltam megpróbálok az én problémámra is kérni tanácsot/véleményt ha megengedi.

A helyzetem: 2000 es 2.5 TD Ford Transit utolsó darabok egyike. Nem ezt akartam venni, de sajnos ez sikerült...

Az autót azzal a problémával vittem el a szerelőhöz, hogy nincs benne erő, nem gyorsul csak nagyon lassan... és egyébként is nem nagy a végsebessége max kb 120, de 17 kmh val többet mutat az óra, ami azt jelenti, hogy kb 100 al tudott csak menni.

A szerelő azt mondta, hogy adagoló hiba. Szegedi jó ford alkatrészes boltban, ahol nagyon segítőkészek és rendesek, találtam is jónak mondott adagolót. Felrakta a szerelő az elektromos helyére bosch mehanikus adagolót. Sajnos csak egy árnyalattal lett jobb, de még mindig nincs benne erő. Ráadásul az adagolóban is van egy kis hiba, mert meleg motornál nem engedi vissza a fordulatot és a gázt, gáz adás után, ha elengedem a pedált, akkor is pörög tovább és csak terhelésre ugrik le az alapjárat...

A kérdésem az, hogy van e valami ötletük, hogy miért nincs benne erő? miért nem megy gyorsan? (erre mondtak, olyant, hogy más fajta difi lehet benne)

Annak tudatában, hogy 2 szer kb 25 liter vasutas üzemanyagot kaptam papámtól, amit traktorba szánt és nem volt teljesen megszűrve sem... (üzemanyag szűrő csere nem oldotta meg a problémát)

Nagyon szépen köszönöm figyelmüket.
Üdvözlettel,
Dávid