Regisztráció Blogot indítok
Adatok
wog33

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Előzmények: Meghalunk nélküled A belinkelt bejegyzésben már volt szó az egyház dosszié-rendberakó projektjéről, amit CF-projektnek (CF = Central Files = központi nyilvántartó) neveznek. Az a lényege, hogy Hubbard ugye azt írta, hogy papíron, dossziékban kell tárolni az…..
wog33 2009.08.29 13:10:38
@Warlimont:
Nekem nem az a jelző jutott eszembe, hogy "bizarr", hanem inkább az, hogy ezt a levelet talán részegen írta? Súlyosan színvonalon aluli. Azzal egyetértek, hogy nagyon laza bulihangulatot akart visszaadni.

Az én kedvenceim (az eddig idézetteken kívül):
- azt a terem buráját
- Kerti Parti
- elindult az esztétika végtelen áradata by résztvevők (esztétika?)
- Vuk dalokat adott elő hihetetlen bátorsággal

Csak magamat tudom ismételni: nem tudok olyan emberre felnézni, elismerni, hinni neki, aki csak ennyire képes. Ellenben sokan mások ezt hitelesnek tartják, ezek szerint.

A "tonnás gólyás" másik műalkotást is próbáltam már megfejteni (másik levélben van), képzavar az egész, zagyvaság, szósaláta, se eleje, se közepe, se vége, és nem is mutat sehová.
Költő-szakács :) Vagy szakács-költő. Ilyen verseket bármelyikünk tud írni, csak bennem pl. van annyi, hogy nem égetem le velem magam.
wog33 2009.08.29 18:47:25
@motyago:
Pont ezt akartam már az előbb is írni, csak nem akarok megsérteni egy kiugrott tagot sem. Nem tudom, de én úgy képzelem el, hogy akármilyen jószándékú és naiv vagyok, a butaságot akkor is azonnal észreveszem. Ha én egy ilyen levelet kapnék a "szellemi vezetőmtől", nem kérdés, hogy azonnal lépek, miszerint ez nekem nem színvonal. Vagy annyira át van mosva az agyuk, hogy nem látják / nem akarják látni? Valószínűleg igen.
Mondjuk szerintem minden vallásra igaz, hogy a logikus gondolkodás, mindent megérteni akarás nem éppen ideális egy hívőtől. A "hívő" szónak épp ez az értelme: HISZ, és nem kérdez, nem kételkedik. (Vagy csak azt kérdezi: hol lehet befizetni a pénzt? :))
Hamis álmokXVII. fejezet - Szabadság(További információ, a többi rész: Hamis álmok összefoglaló oldal) Az autóm kerekei surrogva szelték a kilométereket a 101-es főút aszfaltján, ahogy haladtam észak felé, át Calabasas-en, Agoura Hills-en és Thousand Oaks-on. Sokszor…..
wog33 2009.08.11 17:20:27
A könyvet végigolvastam, a kommenteket nem mindet, úgyhogy elnézést, ha olyat írok, amit más már írt.
Egyrészt tiszta 1984 feelingem van, főleg a "tudomásjelentések" miatt, de egy csomó más miatt is.
Másrészt kicsit kezdem megérteni, miért lép be valaki ilyesmibe, ill. a szar dolgok ellenére miért nem lép ki, "mi összetartozunk" és "mi megmentjük a bolygót".
Harmadrészt, és lehet, hogy itt páran ki fognak akadni, mert általánosítok: mivel sokat dolgozom gyerekekkel, a mostani fiatal generáció szerintem egyre kevésbé vehető rá, hogy csatlakozzon egy ilyen jellegű szervezethez (ilyen értelemben: hála istennek), mivel a mai fiatalokra egyre kevésbé jellemző a kitartás, az állhatatosság, 2 percnél tovább ritkán érdekli őket valami, főleg, ha nem kézzelfogható az eredménye. Szerintem egyre kevesebb fiatalt érdekel ez a "mentsük meg az emberiséget" dolog.
Én az aktív rendszerváltó generáció tagja vagyok, nagy felelősségérzettel, tapasztalataim szerint épp az én generációm fogható be ilyen célra a legkönnyebben. (Az idősek körében sem igen arat ez a dolog, gondolom, de ott megint más a helyzet.)
Most általánosítok, tudom, de fenntartom, hogy kevés fiatalt tudok / tudnék rávenni bármire is, amire tovább kell koncentrálni, mint 5 perc. Csak arra akartam kilyukadni, hogy ez a renyhe, bárgyú, unott hozzáállás a szcientológia terjedése szempontjából pont hogy jó.
Nyilván vannak kivételek, tudok róla.

Én is gratulálok a fordítóknak, hatalmas munka volt!
Forrás: 168 Óra Online   Anya, az elnyomó Agymosás százezerért „Azt gondoljuk, jó lenne, ha az emberek tudnák, hogy a zseni-, személyiség- és stresszteszt egyenes út a szcientológiához. Aki kitölti, nem tudja, milyen szervezet áll mögöttük, csak hosszabb idő…..
wog33 2009.08.08 17:54:17
@A szerelő:
Egyetértek Szerelővel. Először én is azt gondoltam: aki ide belép, az buta. De most, hogy nagyon sokat foglalkoztam a témával, más a véleményem.
Szerintem, akik ide belépnek, jószándékú és naiv emberek, jellemzően. Ezt már valaki írta előttem, és egyet is értek. Aki nem jószándékú, azt mit érdekli az "emberiség sorsa".

Az a barátom, akit elragadott a szcientológia egyház (sajnos nem úgy néz ki, mint aki ki fog lépni :( ) pl. annyira kedves fiú, a légynek se ártana. Nem tudom, hogyan és ki által történt a befűzése, de ahogy én őt ismerem, lefogadom, hogy az történt, hogy nem akarta megbántani, aki őt befűzte, és inkább belépett, nehogy megbántsa a másikat...

Szerelő, veled pedig ezek szerint az történt, hogy beléptél, körbenéztél, gondolkodtál, kérdéseket tettél fel, aztán kiléptél, még az elején.
wog33 2009.08.09 10:57:08
@motyago:
Szia :)
Igen, nagyon sok oka lehet a belépésnek. Amúgy számomra még mindig nem világos, hogy pontosan MIÉRT lép be valaki, miket ígérnek. Amiket olvastam, hogy miket ígérnek, az nekem édeskevés, ill. megmosolyogtató. El nem tudom képzelni, milyen lelkiállapot kell, hogy egy ilyet bekajáljak. (ezt nem csak a sok Reformer-cikk olvasása mondatja velem, engem már sok szekta próbált befűzni, de legkésőbb 5 perc fűzés után eddig még mind feladta, tök jó kérdéseim vannak, nem szokták szeretni :))

A másik, ha még be is lépnék. Legkésőbb 2 hét után azért lépnék ki, mert nekem nem lenne ennyi pénzem tanfolyamokra. Én bérből élő, dolgozó ember vagyok, ha egy hónapban meg tudok takarítani 10e Ft-ot, az már egy jó hónap. A batátaim (madarat tolláról), szintén hasonló anyagi helyzetűek.
Nem tudom, erről beszélgettetek-e már valahol máshol: ugyan honnan van több tízmilliójuk ilyesmire? Én nem ismerek ilyen embereket.
wog33 2009.08.10 09:30:50
@A szerelő:
Köszi, Szerelő, a sztorit! Én még sok ilyen történetet olvasnék még: ki miért lépett BE? Mert hogy arról sokat olvasunk, hogy miért léptetek KI. Az egypár történet, amit eddig láttam, ad valamilyen képet: jó, ha az ember épp kétségbeesett állapotában van, épp mélyponton van (jó, Te pont nem voltál, Te csak kíváncsi voltál), a történetben fontos szerepet játszik a kedvesség,a belelkesítés, és ha az ember már befektetett, nem szívesen lép vissza: "mi lehet itt még?"
Szívesen vennék ilyen topikot: "belépések története", nagyon érdekel.

Én, a született ateista, sajnos semmiben nem hiszek, amit nem látok. Szó szerint így születtem. Ötévesen drága megboldogult nagymamámtól visszautasítottam Isten és Jézus történetét. Azt mondtam: ez a történet nevetséges, és nem hittem el. Azóta se hiszem el...
Szóval képzelhetitek, ha ilyen voltam már gyerekként is, milyen lettem felnőttkoromra. Ami bizonyítható és látom, azt üdvözlöm. De amiről csak homályos mesék vannak, meg majd így lesz, majd úgy lesz, főleg, ha fizetsz egy csomót - na jól van...

Most félre ne értsen valaki, nem valamiféle übermensch-komplexusom van! Pusztán szeretném megérteni, hogy aki hisz (bármiben), az hogy a fenébe csinálja. Én szoktam kérni mély vallásos ismerőseimet, hogy meséljenek az érzéseikről, és próbálom elképzelni. (nem azért, hogy kiröhögjem őket, csak ez az egész tőlem őrült távol áll)
Úgy gondoltam, eljött az ideje ez a témát körbejárni. Korábban már volt róla említés, de most összefoglalom a témát. Amúgy Hubbard elég rossz apa volt, bővebben itt.Kifejezetten a gyereknevelésről 1 szcientológia könyv szól, a Gyerekdianetika (Child Dianetics). Magyarul…..
wog33 2009.08.09 19:03:39
@anyós:
Kedves Nagymama!
Mély részvétemet kívánom! :(
Én már olvastam a Rémálom oldalt, sőt, másnak is ajánlottam. De amitt Ön itt ír, még durvább. Ezen az egészen annyira ki vagyok bukva, hogy nem tudom megfelelően kommentálni sem...
Ezen akadt fenn leginkább a szemem:
"A "csere" sulykolása is jelen van a gyerek gondolataiban. szinte minden nap megkérdezi, hogy nem okoz-e az gondot, hogy ő itt van és pénzt kell rá költeni, és neki kellene saját magáról gondoskodni." Milyen lelkivilága lehet a gyerekeknek, milyen önképük lehet?

Hihetetlen felelőtlenségnek tartom 18 év alatti gyerekek bármiyen szektába való befűzését! A gyerek még nem tud dönteni, és megy, ahová parancsolják :(

Nagyon együttérzek, tessék elhinni, és ennél többet segíteni sajnos nem tudok, nem tudunk, el nem tudom képzelni, mit tennék hasonló helyzetben :(
A teljes érthetőség kedvéért íme a „gyóntatás” teljes menete.   Csak a technikai (e-méter kezelésével kapcsolatos) dolgokat szedtem ki belőle.    Ez a kiadvány címe. „Konfessziónak” hívják az egyházban a bűnök utáni faggatózást, de meg…..
wog33 2009.08.08 08:50:53
@AnonHun:
Nem, épp hogy nem erre gondolok (ez se semmi, na majd erről is beszélünk).
Nem. Létezik még egy csomó kérdőívük, többek között egy olyan, amit a belépő tagokkal töltetnek ki, az egyik kérdést szó szerint idézem:

"Csinálj időrendi leírást a személyek neveiről, akikkel szexuális kapcsolatod volt, és hogy mit csináltatok! Írd le hozzávetőlegesen hány alkalommal folytattál bármilyen tevékenységet és jegyezz fel bármilyen perverziót, amelybe bocsátkoztál! Légy annyira részletes, amennyire csak tudsz!"

A fejlécen pedig ez áll: "Adj meg annyi adatot, amennyit csak tudsz. Légy pontos és részletes, a válaszaidban add meg az emberek teljes nevét."

Az a nagy helyzet, hogy én azért vagyok ebben a fórumban, mert az egyik ex-barátom belépett az egyházba... Nagyon keményen kérdőre vontam, hogy mégis miket mondott rólam! Elnézést, a kiakadásom talán érthető: volt egy szép szerelmem, aki ezek után BESZÁMOL erről egy tök-mindegy-milyen szervezetnek! Névvel, mindennel ellátva.
Ő révetegen tagadott, de igazából nem válaszolt a kérdésre... Szép,mondhatom.

Az egyik videón amúgy ellentmondásba keverednek (milyen meglepő...): a kiugrott tagok azt állítják: ezt a kérdőívet mindenkinek ki kell tölteni, míg a Fritz azt állította: csak a szerzeteseknek. Igazából mindegy, nincs joguk ilyeneket kérdezni, főleg, ha az embernek szép emlékei vannak, csak gondoljatok bele :(((