Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ToC

1 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Még nem sikerült bejutni a Downtownba, most úgy néz ki csütörtökön jön el a napja.Tegnap újfent étterembe mentünk, amely a Vörös Homár nevet viselte, a cézársaláta csirkedarabkáin kívül csak tengeri állatokat szolgáltak fel. Elég tetemes adagokat mérnek, de itt tényleg…..
Szeretettel várunk mindenkit 2009. dec. 31.-én, a 13. kerület Tahi utcában! - bárki hozhat bárkit, csak előre kellene tudni, mondjuk dec 20-ig, mert jó lenne tudni hogy kb hányan leszünk a  kaja/pia mennyiség miatt. - Arra gondoltunk, hogy senki ne hozzon semmit, csak ha spéci…..
Vannak olyan szerencsések, akik a kezükbe vehették már a Nokia Booklet 3G-t. Itt a kicsomagolásról látunk egy videót (a görög fiúnak nagyon tetszik a gép kialakítása, anyaga, sőt, maga a csomagolás is). Mint láthatjuk van benne három usb-port, HDMI, kártyaolvasó, wifi, Bluetooth,…..
ToC 2009.09.18 18:32:19
elfüstölt a router éjszaka, nem fogom tudni a blogot nézni egy darabig úgy néz ki, most is Csé gépét használom..
ToC 2009.08.19 16:55:49
Szálkás Gerenda fantázianevű rajongónk nem volt rest, és egy pofás kis posztot hozott össze nekünk a külföldre szakadtakról. A modoros emigráns A modoros emigráns kb. 2-3 éve dolgozik valamelyik nyugat-európai nagyvárosban. Csak rövid tapasztalatszerzés ill. nyelvtanulás…..
ToC 2009.08.19 16:54:03
Aki kiment egy évre valahová, vajon miről mesélne, ha nem arról, amit látott?

Természetesen összehasonlítja a dolgokat:

- mennyire kedves a boltos
- milyen a tömegközlekedés
- mennyire tiszta - vagy nem tiszta - a város
- mennyit keres vs. itthon mennyit keresett
- stb stb stb

Nem arról van szó, hogy nem lát ennél többet, de ami a felszín alatt van egy társadalomban, sőt - ahhoz, hogy egyáltalán tudja, hogy az adott országban miről beszélnek az ott élők, miben más még ott élni a fentieken kívül, nos ahhoz sok-sok évet kell ott eltöltenie.

Ezek az emberek egyszerűen nem láttak még ELEGET az adott országból, hogy más dolgokat is össze tudjanak hasonlítani. Nekik a felszín marad, és ez azért nagy áldozat - nem biztos, hogy ezért meg kellene őket vetni, hogy úgy mondjam: van elég bajuk így is.


Az árakkal kapcsolatban:

Az a pár ember, akik képesek voltak beírni, hogy "itthon minden drágább" vs. "kint minden olcsóbb", lehetnétek kicsit konkrétabbak. Például melyik országról beszéltek? Nyugat-Európában a legtöbb helyen te biztos nem fogsz egy alap-bevásárlást olcsóbbra kihozni, mint itt. És most a Pringles chips nem ér, az itthon tényleg háromszoros áron van :) Szóval a kaja biztosan nem olcsóbb, pl. a hús sem, ettől függetlenül el tudom képzelni, hogy kb. ugyanannyiból ki tud valaki hozni egy magyar és egy német bevásárlást a szupermarketben.

Ha hosszú távon kint él valaki, és a hosszútávú dolgokra gondol, akkor viszont már igaza lesz, ugyanis szinte bármit nézel, ami Magyarországra import áruként érkezik, Nyugat-Európában általában olcsóbb. Kezdhetném az autóárakkal, a műszaki cikkekkel folytathatnám, de az egyszerűbb - és sokszor alacsonyabb adózás miatt is kívánatos tud lenni egy külföldi ország az árak szempontjából.

Otthon érezni magad? Ahhoz 10 év sem biztos, hogy elég lesz.
w Non sequitur 2009.08.14 05:15:00
Fidesz-program márpedig nem lesz, csak a választás előtt, februárban; ami logikusnak tűnik, de nem az. Ugyanis a kormányellenes hőbörgés minden egyes mondatához joggal várja el a lakosság, hogy mondják meg neki, mi lenne az alternatíva. Programkezdemény, nagyvonalú tervelkedés már…..
Banda- és eseménynapló lol 2009.08.07 12:57:00
 tessék Totto a kép amit ígértem : ..