Regisztráció Blogot indítok
Adatok
girbe-gurba (törölt)

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
táj-kert Rossz hírek Pécsről... 2009.08.06 19:00:00
Ma már londoni posztot akartam kitenni, de akadt egy kis gond a fényképekkel, másrészt egy elég megdöbbentő hírt olvastam az egyik legszebb magyar térrel kapcsolatban (kivételesen nem saját képekkel illusztrálva)kép forrásaAmint látszik, a szobor elég jó helyen volt. Kiss György…..
girbe-gurba (törölt) 2009.08.07 07:56:55
"Egyrészt azért, mert ez egy szobor, nem pedig egy bódé, amit csak arrébb lehet tolni, ha útban van. Másrészt-PÉCSIEK FIGYELEM!-egy rendkívül szép tér, aminek a szobor ugyanúgy része, mint a székesegyház, a püspöki palota, a levéltár, vagy az obeliszkek.
Nem vagyok biztos benne, hogy a koncertnek nem lehetett volna jobb helyet találni."

Mint egykori pécsi lakosként reagálok ezekre. A szobor szép virágágyás közt volt, ellenben privát megítélésem szerint nem sok vizet zavart a téren, szinte fel sem tűnt ottléte (legalább is nekem, szerintem nem meghatérozó jelleg). Ha nem olvastam volna, a posztot, megkockáztatom, hogy fel sem tűnt volna nekem a szobor hiánya rögtön, max. annyi, hogy fura valami a téren, de egondolkodni kellett volna mi is hiányzik.

"Ide fognak zarándokolni Európa minden tájáról? Akkor inkább a Csontváry Múzeumot és a Zsolnay-mauzóleumot kellene felújítani, és megépíteni a koncerttermet, ahol annyi rendezvényt lehetne tartani, amennyit nem szégyellnek.
Egyébként, ha a székesegyházat lebontanák, hatalmas nézőteret kapnának. Ez lesz a következő"

Nos, Pécsett évekkel ezelőtt, t volt már olyan rednezvény, hogy a világ minen tájáról táncosok jöttek, és a nyió ünnepség is a székesegyháznál volt. Nenm akarok hülyeségeket írni, de azt hiszem közel 80 országból jöttek táncosok, Európától, Kínától, távoli szigetvilágok fűszoknyás táncosaival...stb. Emlékszem, a nyitó ünnepség kezdetén pont a téren sorakoztak fel egyszerre a világ minden tájáról érkezett táncosok.

Nem tudom, aesculus mi a bajod a téren a rendezvények szervezésével, Pécs nagyon szép része. Eddig is voltak rednszeresen a tér környékén rednezvények, eztán is lesznek feltehetően.

Ha "beszólsz" más komemntelőknek, hogy miként kapcsolódik a témához a gimnázium, akkor talán jobb lenne, ha te sem próbálnál belefkotyogni, hogy Pécsett hol szerveznek rendezvényeket, szerinted melyik más helyszínek alkalmasabbak, hanem megmaradnál a szobraidnál, tájképnél (félr ene értsd, azt írsz amit kaarsz, csak tükör tartás). Amúgy egykori Pécsiként számomra értehtő, hogy páraknak a gimik témája is felvetődött (de ha nem pécsi vagy/voltál, számodra nem feltétlen evidens, egyik téma hozza magával itt a másikat).

A koncertterem meg nem épülése tényleg röhejes.

Az EKF-hez annyit tennék hozzá, hogy többen írják bukta lesz...stb. ellenben eddig is pezsgő kultúrális élet folyt Pécsett, 2010 a rendezvényekről szól, a kultúrális főváros cím, nem egyenlő csak beruházás. A programokat bízom benne le tudják szervezni, remélem akiknek az a dolga, azok legalább értik a dolgukat, és ki tudják hozni a jelen lehetőégekből a legjobbakat-ha már egyesek el is cseszték a fejlesztéseket. Persze jól jött volna pár új épület...
girbe-gurba (törölt) 2009.08.07 07:58:07