Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sandrachnologic

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az anyák LifeTilt programja l. rész A Követendő Példák Miért van az, hogy némely babakocsit toló, pár hónapja szülő nő úgy néz ki, mint egy lenőtt hajú mocsári teknős ? A válasz egyszerű. Úgy gondolják megtehetik. Azt gondolják, hogy a szülés és a baba felmenti őket,…..
sandrachnologic 2012.07.23 22:08:34
@Scala:
Azert jobb, ha a hetedik honapban szuletik meg, mert a hetedik honapban kezd el fejlodesnek indulni a tudo, a kis horgok stb es itt meg kis sulyu a magzat is. A nyolcadik honapban viszont nagyon gyors a sulynovekedes, de a tudo felig fejlett csak, tehat egy felig fejlett tudovel rendelkezo koraszulottnek nehezebb ellatni a tudejehez kepest nagy sulyat es pont emiatz veszelyes, mert a tudo egeszen a 9.honap masodik feleig fejlodik. Tehat ha 7honaposan fennall egy veszhelyzet, aminek koraszules a vege akkor az orvosok szteroidos tudoerleloinjekciokat adnak mar itt kinnt a bebinek egeszen addig mig ki nem fejlodik a tudeje. Viszont igy a tudokapacitas a sullyal egyutt no es nem kell a kis fejletlen vagy felig fejlett tudonek egy nagy sulyu babat ellatnia oxigennel. Remelem tudtam segiteni es ertheto voltam. :-)
sandrachnologic 2012.07.24 09:05:40
@Scala:
Én 39+6-ra szültem, mondjuk indították, rosszak voltak már a ctg-k, nagy volt a fiam, én meg fájásgyenge voltam, úgyhogy császár lett a vége.

Nyilván az a legjobb, ha addig marad bent, amíg csak lehet, de ha valami miatt megindul a szülés és nem tudják visszatartani akkor azért jó, ha tudja az ember mire készüljön.

Én olyan helyen szültem ahol volt PIC, de nem csak a korababák voltak ott, hanem mindenkit odaraktak akinek a súlya 2500gr alatt volt, akár 25 hétre jött világra akár 38. :-)
sandrachnologic 2012.07.24 10:06:52
@Scala:
4125 gr és 55 cm. Mondta is az orvosom, hogy nagyobbat kellett vágni a méretei miatt, kb 17 cm a heg, de nagyon szép, alig látszik, meg teljesen eltakarja a bugyi. :-)))

A CTG nagyon szuper, lehet közben pihenni, hallgatni a baba szívhangját, olvasni, relaxálni. :-)

Én is utáltam a sok aggódós paramamit, elég akkor, amikor már kint van a gyerek. :DDD