Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Baltazár nem alkuszik!

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem hiszem el, hogy még mindig van, aki nem tanult az elmúlt sok év benzinkúti lehúzásaiból, tele van velük az internet, meg itt a blogon is volt már jópár ilyen sztori. Bár én is azt hittem, hogy teljesen evidens mindenki számára, leírom újra: te tankolj saját magadnak, annyit,…..
Baltazár nem alkuszik! 2010.03.02 15:53:15
@lxrose: Teljesen jogos, ezt nem is vitatom. De nem mindenki hülye, akinek nincs hó végén 30 ezer a zsebében, mert nem biztos, hogy a felelőtlenül felvett hitele miatt van.
(Arról is volt szó, hogy ha most úgy is tűnik, vállalható egy hitel, 5 év múlva jöhet előre nem látható esemény, ami borítja a költségvetést kisebb-nagyobb mértékben, még hitel nélkül is... Úgyhogy a pénzen nem kéne ennyit rugózni - szerintem).
Aki családot alapít egyúttal szemellenzőt is vásárol? Azért mert valaki meghitt családi körben él, még flörtölhet néha? Az alábbi történetben két családos ember ismerkedik meg. Nagyon. Telefonszámcsere, néhány hívás, és minden megy magától. De merre? Mi van akkor, ha az…..
Baltazár nem alkuszik! 2009.09.22 14:20:06
@standup: Úgy alakulnak, ahogy alakítod…
Meg tudod mondani, milyen leszel 10-20 év múlva? Nem hiszem. Azt meg végképp nem, hogy milyen lesz a férjed/feleséged… Vannak dolgok, amik most fontosak, később észre se veszed, és fordítva. Egy jó segg sokat ér 20 évesen, és nem érdekelt, tud-e főzni? Ma már fontos, hogy megállja a helyét a konyhában, és a jó segg definíciója is változott. :D
Nem érdemes elmélkedni ezen. Egy biztos: aki az elején nem tökéletes, az később sem lesz az. Fordítva sajnos a dolog nem működik, viszont dolgozni kell a házasságért és a jó kapcsolatért. Ez az, ami sajnos nem mindig megy – akkor viszont tudni kell mikor kell kiszállni. De nem úgy, hogy meguntam, és kész. A „még nem éltem eleget” dumánál nincs szarabb.
Baltazár nem alkuszik! 2009.09.22 14:53:51
@standup: ---Nő vagyok, úgyhogy a női seggek annyira nem tudják elvonni a figyelmemet :))
Mondom, hogy még változhatsz ;-)
Az a baj, hogy ami nekünk tökéletesen megfelel, azt ti észre se veszitek :DDD
Ez csak onnan jutott eszembe, hogy „egy férfi egy kapcsolatban megpróbálja élvezni azt, ami jó, egy nő pedig folyton meg akarja javítani azt, ami rossz”. Általánosítás, de sok benne az igazság.
Természetesen nem a seggeken van a lényeg, hanem azon, hogy az ember változik, és vele változnak az igényei is. Ami ma fontos, később nem az, ami pedig ma jelentéktelen apróság, az később meg is keserítheti a kapcsolatot.

--- Jól érzem magam a bőrömben, vele. Változatlanul.
Ez a lényeg. Meg az, hogy ő is így érezze.
Baltazár nem alkuszik! 2009.09.22 15:10:52
@standup: Mázlista! :P
;-)
GG mondhtani alaposan ráfázott, mikor céges autóval állították meg a rendőrök. De vajon mit lehet ilyen esetben tenni. Kit terhel a felelősség? Jogosan szabtak ki büntetést levélírónkra? Munkám miatt hetente 1-2 alkalommal vidékre járok céges "kulcsos autóval" (olyan…..
Ahogy azt nyilvánvalóan mindenki csípőből vágja, Z. is, van a KRESZ nevű rizsázásnak egy 42.§-a, annak meg főleg egy 3. bekezdése, hogyaszongya "Megkülönböztető jelzéseket használó gépjárművet előzni tilos. Az ilyen gépjármű mögött a követési távolságot…..
Baltazár nem alkuszik! 2009.08.06 12:02:04
Nem túl életszerű, hogy egy szirénázó mentőautó után egy tőle függetlenül szintén életveszélyben lévő beteget szállít egy „civil”. Persze, nem lehetetlen.
Saját hozzátartozó (de ide vehetnénk bárkit, aki segítségre szorul…) esetén valóban nem feltétlenül mérlegel az ember a szabályokon, így pl. akkor is rohan vele autóval a kórházba (ha ezt tartja a legcélszerűbbnek), ha mondjuk a véralkohol szintje ezt nem engedné meg. Ezért viszont meg sem büntetné senki, mert ebben az esetben egyik szabály üti a másikat (kötelező segítségnyújtás-ittas vezetés). A mások veszélyeztetésének elutasítása viszont azért nem csak egy szimpla kifogás… Nem csak jogszabály írja elő, de a józan ész is ezt diktálná…
A képen nem látszik, mennyivel halad a mentő, így az „azért előzte meg, mert jobban sietett és tudott is haladni” kifogás is csak gyenge találgatás…
Én azért feltételezem, hogy a jelzéseket használó mentőautó olyan sebességgel haladt, ami a közlekedési helyzetet figyelembe véve a maximálisan elérhető volt.

Ha hozzátartozó ült benne, az sem indokolja, hogy megelőzze a mentőt. Még ha nem is tartja fel, a lehetősége megvan, hogy zavarja vagy akadályozza. Különben meg miért is kéne hamarabb odaérnie? Az ellátás helyére úgysem engedik be, akkor meg jó, hogy 2 perccel hamarébb toporoghat a kórházban? Na persze azt a lehetőséget nem zárhatjuk ki, hogy ő egy olyan közvetlen hozzátartozó agysebész, aki egyedül segíthet rajta… Ezt valóban reális lehetőség(…), a többi meg (legalább ekkora) hülyeség.
Baltazár nem alkuszik! 2009.08.10 08:01:25
@kermi: Nem hiszem, hogy a képekből ki lehetne számolni az autó sebességét, meg egyszerűbb lenne lekérni a mentő adatait – de nincs jelentősége (egyébként 1/180 f9.5 és 1/125 f8, mindkettő ISO100 és 82,5 mm-en készült). Térképet mellékelni nem tudok, a kútvölgyi leágazástól kb. 100 m-re történt az eset.
Nem az volt a célom, hogy ezzel egy jó kis büntetést sózassak a sofőr nyakába. Hogy jutottam mégis erre a post-ra agyilag? Ha maga ez az esemény nem éri el valakinek az ingerküszöbét, de azon fennakad, hogy ez fotóra került, annak csak gratulálni tudok…:P
A hozzászólásokból úgy érzem, azért jó pár embernek nem egészen világos, hogy megkülönböztető jelzéseit használó járművet nem előzünk meg. A címből és a szövegből is kiderül, hogy egy száguldó mentőautóról van szó. Bőven 90 felett ment a mentő, és ha valaki megnézi a térképet, láthatja, hogy ott egy kb. 5 km-es egyenes útszakaszról van szó, lehet nyomni neki. De akkor se, ha 20 km/h-val megy. Hogy miért, az le van már bőven írva.