Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Weet

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vannak olyan esetek, amikor az a legegyszerűbb, ha berekeszted a vitát, és nem tárgyalsz tovább. Van akivel éppen ott, aktuálisan nem tárgyalunk tovább, de olyan is, akivel soha többé. Néhány példa:  Ő kér tőlem valamit, mégis tőlem várja, hogy…..
Weet 2009.08.18 01:29:35
@Strici:

Cinizmust érzek a "hangodban" :)))
Az a 3 szó, (de,nem,én) az ellenkezés és ego.
Ellenkezel, ellentámadásba lendül, ha egód van, akkor lenézed a másik felet, még ha nem is fogalmazódik meg benned a lenézés, és ő ellenkezésbe menekül, hisz nincs más fegyvere.
Amennyiben nem ellenkezel vele, okafogyottá válik az ellenállás, lebontod azzal a falakat köztetek. Megértésre talál látszólag, bár ő nem érzi, hogy csak látszólag. Azt érzi, hogy jót beszélget, és akkor már meglehet forgatni szépen, mint vasorrú bábát a mágneses vihar ;)
Nincs semmi baj azzal, ha konkrét kérdéseket teszel fel, igen, vagy nem. Maguktól általában sosem mondják ki a választ, mert döntésképtelen az emberek 95%-a. Többnyire beszéltetni kell mindenkit, akkor kapod meg az ászokat ;) Szerintem fontosak a nézőpontok. Neki joga van nem látni azt, amit Te látsz. Ha gondolatokat cserélsz valóban, ami maga a kommunikáció, akkor találsz megértésre. Gondolatok cseréje pedig csak megértésen alapulhat, mind két részről.

Néha baromi nehéz, és legszívesebben felállnék, hogy felrúgjam, de csak azért, hogy fel tudjam segíteni ;)
w 1981 2009.08.06 07:00:00
1981-ben kezdtem meg óvodai tanulmányaimat Budapesten. Akkor még a szuperbabaképzők nem léteztek, sőt az óvodai tanterv is elég laza volt. Hetente egyszer-kétszer voltak kötött foglalkozások, de az etetésünkön és délutáni altatásunkon felül az óvoda főleg úgy működött,…..