Regisztráció Blogot indítok
Adatok
damiel

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Andráséknak sikerült elcsípniük a nyár egyik utolsó legmelegebb napját, amit nyilván a strandtolvajok sem hagytak ki. A Palatinusban egy sor öltözőszekrényt kipucoltak tegnap, de egyéb helyeken sem tétlenkedtek. A ruhák és az iratok végül meglettek, de a strand személyzete…..
Tisztelt Mt!   Sürgősen az önök, illetve olvasói segítségére volna szükségem, mert jövő keddig egyszerűen agyvérzést kapok. A helyzet az, hogy a múlt héten itthon voltam a szabadságom terhére, úgy gondoltam, hogy a hosszú hétvégével együtt végre rendesen ki tudom…..
damiel 2011.06.11 17:01:48
szerintem csak akkor jogszerű ez a felmondás, ha a munkaszerződésben vagy kollektív szerződésben konkrétan le van írva, hogy a szabadság alatti nem-elérhetőség rendkívüli felmondási ok. ha ez nincs leírva, hanem csak annyi, hogy szabadság alatt is elérhetőnek kell lenni, akkor vitás a kérdés, de akkor is egyáltalán nem biztos, hogy ez egy jogszerű megszüntetési ok. ha nincs leírva, hogy elérhetőnek kell lenni, akkor pedig jók az esélyeid.

ha nincs leírva (vagy a főnök nem mondta, vagy egyébként nem olyan a beosztásod, hogy ez elvárható - mondjuk most köt a cég egy nagy szerződést és ahhoz tudod előre, hogy kellesz majd), hogy elérhetőnek kell lenni, akkor szinte biztosan jogellenes a munkaviszony megszüntetése és sokmindent kérhetsz: (1.) eredeti munkakörben való továbbfoglalkoztatást, ha ezt nem akarod, akkor 2-12 havi átlagkeresetet, (2.) az egész per alatti munkabéredet (ez elég sok lehet, mert egy per két évig is elhúzódhat) és az (3.) egyébként elmaradt munkabéredet (amit a kirúgástól a per megindításáig kaptál volna). ezen felül még nemvagyoni kártérítési igényt is bejelenthetsz (idegesség miatt, ha esetleg betegséget kapsz az idegesség miatt, azért is), bár ebben nem túl bőkezűek a bíróságok (Munka törvénykönyve, 100-101.§§)

a rendkívüli felmondásról (Munka törvénykönyve):
96. § (1) A munkáltató ... a munkaviszonyt rendkívüli felmondással megszüntetheti, ha a másik fél
a) a munkaviszonyból származó lényeges kötelezettségét szándékosan vagy súlyos gondatlansággal jelentős mértékben megszegi, vagy
b) egyébként olyan magatartást tanúsít, amely a munkaviszony fenntartását lehetetlenné teszi. Ettől érvényesen eltérni nem lehet.

itt a munkáltató szerintem egyedül a lényeges kötelezettség szándékos, jelentős mértékű megszegésére hivatkozhat. de kérdéses egyrészt a kötelezettség lényeges volta és ugyanígy kérdéses a jelentős mértékben való megszegés (hiszen pár nappal később felhívtad őket).

végezetül annyi, hogy a magyar bíróságok nagyon-nagyon munkavállaló-barátul ítélkeznek. de lehet, hogy a munkáltató már akkor is meggondolná magát, ha egy ügyvéd által írt szép hosszú levelet látna ezekről (amiket itt leírtam) és más érvekről és egy munkaügyi per megemlítésétől. ezt biztosan érdemes meggondolni, a megegyezés mindig jobb, mint a pereskedés, de egy perben is lennének esélyeid.
Kevesen tudják, hogy Sven Hassel, számos népszerű második világháborús regény szerzője nem csak a német büntetőszázadok Keleti Fronton megélt kalandjait vetette papírra, de meséket is írt gyerekeknek. Mára egy ilyen mesét fordítottunk le, este, elalvás előtt fel lehet olvasni…..
damiel 2010.06.26 10:54:41
Jól rémlett nekem Laci levelének olvasása közben, hogy valahol én láttam már valami hasonló szörnyűlködést és valóban. Nagyjából másfél éve a Homár is megénekelte a témát, de természetesen azóta sem változott semmi az ügyben. EU tagországokon kívül sok helyen szükség…..
Subba OMG! 2010.05.31 10:40:00
Most éri meg igazán webfejlesztőnek lenni!..
Néhány napja száguldott körbe a Samsung furcsa vírusfilmje, amelyben birkákat tekerte körbe izzókkal, és terelőkutyákkal hajtották őket keresztül-kasul a mezőn, ami nagyon jópofa live LED-animációt eredményezett. Ezúttal a Honda rukkolt elő valami hasonlóval, csak éppen ők…..
A "legkommunistább dolog a kapitalista Magyarországon"-verseny erős favoritja a magyar hatóságok által kiállított nemzetközi jogosítvány. A dolog annyira szép kerek, hogy el sem hinnénk, ha nem láttuk volna Varga Péter fotósorozatán. Adott egy vicces külsejű,…..
A címszereplő múzeum udvarán díszelgő szemetes konténerben a műbőrfotelek és lejárt szavatosságú információs táblák mellett egyéb érdekességeket is találhat a kíváncsi látogató. A konténer mellett permanensen tanyát vert hajléktalanok tudnak a dologról, nem zavarja…..
damiel 2008.08.13 13:49:44
lol
A Windows piaci részesedése 90 százalék alá eshet 2008 végére, míg a Mac OS X történelmi csúcsra érhet a Net Application legújabb elemzése szerint. A 160 millió netező bevonásával végzett felmérés segítségével értékelték ki az operációs rendszerek arányát. Az…..
Webisztán Indageo, at large 2008.06.12 16:22:00
A Meetupon már láthattátok a demót, most pedig végre elkezdi erős béta életét élni az Indageo. A Yahoo térképalkalmazására épülő szolgáltatásban nekem a legjobban az tetszik, hogy viszonylag egyszerűen lehet MMS-képeket telefonról felküldeni a térképre. A szolgáltatás…..