Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zonno

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Nem tudom, mikor jön el az ideje, hogy börtönbe csuknak öregautó-tartásért. Nincs már messze.  Vélemények az azonos című írásunkról...
Zonno 2009.08.05 15:17:07
Ez az egész egy agyrém, regadóstól, teljesítményadóstól, luxusadóstól, műszakivizsgástól. És nem a pénzbeszedés a fő baj, hanem, hogy megint totál ésszerűtlenül, logikátlanul és igazságtalanul csinálják mindezt, miközben ugyanennyi (vagy akár még több) bevételt el lehetne érni normálisan is.

Egyszerűen a német mintát kellene átvenni és nem alap adokat fizettetni, hanem kifejezetten a fogyasztás után adóztatni.

Legyen a benzinár 400-450 Ft, viszont cserébe törlődjön el a regadó, a teljesítményadó, az autópályadíj, a luxusadó, az átírási illeték, minden!
Ez lenne a létező legigazságosabb és egyben megkerülhetetlen megoldás.
Így tök mindegy lenne, hogy milyen autód van, egyszerűen a fogyasztás után fizetsz. Hiába van valakinek benzinfalója ha a hetekig ki sem tolja a garázsból és hiába van kisautója, ha naponta kétszer megkerüli vele a várost, így tényleg mindenki pontosan annyit fizetne, amennyire növeli a dugókat és szennyezi a környezetet.

Innentől kezdve hiába a szlovák rendszám (nem is lenne értelme ha nincs regadó), tankolnod úgyis ott kell ahol az autót használod, max a határmenti bezintúrizmus indulna be újra, de ez még mindig kevesebb bukó az államnak mint a mostnai szlovák rendszámosdi, ami az új elmebeteg adók hatására csak terjedni fog, hiszen lassan már a használt, magyar rendszáms autóra is meg fogja érni szlovák rendszámot tenni.

Persze nem vagyok naív, soha a büdös életben nem fog történi ezzel kapcsolatban semmi, teljesen feleslegesen tépjük itt a szánkat, mert nincs senki aki ezen a fronton összefogná az embereket.

A Totalcar is csak ír róla egy kötelező szösszenetet, aztán elfelejtődik, nem állnak neki rendes újságíró módjára zaklatni a hivatalnokokat és kersztkérdesekkel bombázni őket, hogy ezt így mégis hogy? Vajon miért?

Sajnos az autós érdekképviselet ma Magyarországon nem létezik, ezért azt tesz velünk az állam amit csak akar, az egyetlen opció, hogy "el lehet innen menni".
Senkinek ne legyenek kétségei, báki is alkotja a következő kormányt, ezeket az intézkedéseket nem fogják eltörölni...