Regisztráció Blogot indítok
Adatok
civisp

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ne feledjétek, munkanélküli olvasóink számára lehetőség nyílik ingyen és bérmentve hirdetni blogunkon, részletek ITT.Aktív álláskeresőinket megtekinthetitek ITT.Kedves Erynnis! A problémám megkeseríti az életem! Egy 8nm-es irodában dolgozom a főnökömmel (több mint egy…..
civisp 2009.09.12 18:20:33
@Ladyb: az angol nők azért feministák, mert csúnyák. pont azt mondják, amit te, h önállóság kell nekik meg saját jog - ha már esztétikus/emberi külső nem adatott. aztán ha találnak is valami barmot, aki csinál nekik egy gyereket, rohadt nagy arányban egyedül nevelik fel - saját jogon. egyedül, rondán és csórón halnak meg, a gyerekből meg egy soviniszta állat, vagy buzi lesz, ha felnő - nesze neked jog - igen, ez vár az itthoni feministákra is.. :DDDDDDDDDDD
Ne feledjétek, munkanélküli olvasóink számára lehetőség nyílik ingyen és bérmentve hirdetni blogunkon, részletek ITT.Aktív álláskeresőinket megtekinthetitek ITT.Tisztelt MT blog Szerkesztő!Két éve végeztem, de nem diplomáztam a bölcsészkaron. Mivel a szülői hátterem…..
civisp 2009.09.10 15:47:22
Hogy egy diploma mennyire "piacképes" vagy nem, az mostanság csak az Államtól függ. Az egyetemre felvehetők keretszámának változtatásával egy központilag irányított rendszer csak jelentős késéssel tud reagálni a piaci változásokra. A '90-es évek közepén te lehettél az ász egy közgáz diplomával. Aztán a keretszámok növekedésével közgazdásznak jelentkeztek a legtöbben, ennek következményeként ma egy közgáz diploma - kapcsolati tőke, felső nyelvvizsga vagy egyéb extrák nélkül - ugyanúgy szart sem ér, mint egy bölcsész. Az ezredfordulón info szakra jelentkezni, és 2005 körül dolgozni kezdeni - mondhatni kb. megütötted a jackpotot. Aztán jön egy kis válság, nézzük meg mi történt: synergon a padlón (magát kell felvásárolnia - szánalom), infopark jelentősen lelassult stb. Fejvadász szerint infosok sem kellenek már, legfeljebb valamilyen extraspecifikus végzettséggel/tapasztalattal (amit persze egyetemen nem oktatnak) Miért? Mert minden barmot felvettek info szakra, és az egyetemek ontják a 3,5 éves képzés után az olyan infos frissdiplomásokat, akiknek egy mekis pénztárgép kezelése is problémás. a munkáltatók "kénytelenek" szelektálni.
A piacképesség fogalma egy olyan országban, ahol betelepült multik és az állam jelentik a munkapiacon a meghatározó keresletet - értékelhető hazai tulajdonú magánszektor hiányában - túl erősen függ a mindenkori kormányzattól, és az az által a multiknak osztogatott támogatásoktól.
Szóval aki most "nyeregben" érzi magát, nem biztos, h a következő válság után is "piacképes" lesz.
Ne feledjétek, munkanélküli olvasóink számára lehetőség nyílik ingyen és bérmentve hirdetni blogunkon, részletek ITT.Aktív álláskeresőinket megtekinthetitek ITT.Sziasztok! Én életem első munkahelyén felemás tapasztalatokkal gazdagodtam: volt benne nagyon jó és kissé rossz…..
civisp 2009.09.04 12:09:28
kedves elvtársaim, a lényegről már megint megfeledkezünk. Az egész munkahelyi terror jelenség, a diplomás munkanélküliség stb. mind 1 dologra vezethetők vissza: Magyarországon hivatalosan kb. 1.000.000-val kevesebb munkahely van, mint ahányan tudnának és szeretnének dolgozni. Nézzük csak meg, h ez mégis kinek érdeke!

1. Érdeke-e a pillanatnyilag dolgozóknak? - Nem, mert ha legalább kb annyi munkahely lenne, amennyi kell, akkor a munkahelyek nem zsarolhatnák túlórával, határozott munkaszerződéssel, nyilvánvaló törvénytelenségekkel a munkavállalóikat, mondván, ha nem tetszik a rendszer, van a helyedre 50 másik jelentkező.
2. Érdeke-e a pillanatnyilag nem dolgozóknak? - Nem hiszem h magyarázni kellene, miért nem.
3. Érdeke-e a kormánynak/az államnak? - Nem, mert kevesebb munkahely kevesebb adóbevételt jelent, és nemcsak az elmaradó tb, szja, egyebek miatt, hanem a kieső fogyasztás, és ahhoz kapcsolódó elmaradó kereslet, illetve áfa-bevételek miatt sem.
4. Érdeke-e viszont a max. pár éve betelepült, nagyrészt államilag támogatott, nem adózó angol, német, távolkeleti multiknak? - Igen, de még mi az hogy!

Így ugyanis ők válogathatnak, ha valaki nem tetszik nekik, mert túl jó, neadj' Isten tehetséges, vagy ha csak fejre nem tetszik, és kész; nem őt vesszük fel. Nemcsak hogy rendelkezésre áll 25.000 olyan frissdiplomás munkanélküli a piacon bármely időpontban, aki túl is teljesíti a max. érettségi meglétét igénylő munkakörök képesítési követelményeit, és közülük bármely időpontban kiválogathatjuk a nekünk tetszőket, hanem az esetlegesen felvételt nyerteket is sakkban tarthatjuk, terrorizálhatjuk, mondván: VAN 150 MÁSIK PÁLYÁZÓ A HELYEDRE.

Ebből ered, hogy Kelet-Európában csak 35%-kal alacsonyabb az árszint, mint Nyugaton, de a bérszint kevesebb, mint a nyugati negyede.

A hab a tortán pedig az, hogy az ilyen munkahelyek többsége még állami támogatást is kap, munkahely létrehozása címen, aztán ha azt visszaosztotta az alkalmazottaknak nagyvonalúan, tehát ingyen dolgoztatott a birka magyarokkal, akkor szépen továbbáll Indiába vagy Thaiföldre, ahol egy tál rizsért dolgoznak egy napig.
civisp 2009.09.04 13:28:05
@mxz: ez teljesen igaz, és én is részese vagyok ennek a túlképzésnek. nem is emiatt jár a szám. sokkal inkább amiatt, hogy az államnak (amit nemdolgozóként én is pénzelek, ha tetszik, ha nem - áfát, kamatadót, jövedéki adót, tb-t én is fizetek, viszont semmilyen segélyt, támogatást, kedvezményt egyéb juttatást nem kapok érte, szerencsére az eü-t sem veszem igazán igénybe) bizonyos diplomásoknak nem csak a képzését nem derogál állni, hanem outsourcingos/offshore munkahelyek százait állami támogatással tömni sem, ami nyilván egy dupla kiadás. félreértettél, én nem azt szeretném, hogy a frissdiplomások mindegyikének biztosítsanak állást, hanem azt, hogy ne emeljenek ki néhányat a tömegből, különösen ne állami pénzen.
Az előzmények itt olvashatók."Elolvastam a hozzászólásokat, úgy tűnik nem volt teljesen egyértelmű, amit írtam. (Az más kérdés, hogy nem mindenki olvasta el alaposan, de ezt úgyis tudjuk.) Ez csak megerősítette bennem, hogy milyen sok félreértésnek alapot az a kép, ami a…..
civisp 2009.08.24 18:22:42
@hhunter: ez nem fantázia, nem is kudarcfeldolgozás, ez a kökemény valóság erre vadkeleten. ha azt hiszed, a pszichológia válasz mindenre, tévedsz.
civisp 2009.08.24 18:43:42
@hhunter: ... itt pénz alatt pénzt, természetbeni alatt pedig azt kell érteni, ha vki mondjuk szétteszi a lábát a főnöknek. mo-n 95 óta az újonnan létrejött munkahelyek kb 70%-t nők kapták meg, pedig a népességen belül a nemek aránya kb 1:1 minden korcsoportban. Tehát a férfiak jelentős hátrányban vannak, főleg a fiatalabb korcsoportokban. a legutolsó helyen ahol dolgoztam, a később managernek is kinevezett csaj és a barátja házi pálinkával 'hálálták meg' a dolgokat az ide telepített offshore cég személyzeti kérdéseiért felelős alkalmazottjának.

Egyébként eddig legtöbb ilyen tapasztalatom britekről van, akiknek nyilván azért nem derogál magyar nőket egy aktusért felvenni, mert otthon olyan rondák a nők, hogy itt egy közepes csaj is topmodell az ő szemükben.