Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GreenGo

49 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
GoGreen Zöld fesztivál tippek 2009.07.09 14:21:00
Avagy csak a helyed legyen ott a fesztiválokon, ne a nyomod! Íme néhány jó tanács a „Leave no Trace” (ne hagyj nyomot) filozófia jegyében!Hogy juss oda?-    ne menj autóval, használd a tömegközlekedést-    ha autóval mész, és dugóba kerülsz…..
Régi jó szokásunk a blog témájával foglalkozó reklámok bemutatása, így különösen megörültünk, amikor a Guardian Environment címlapján ráakadtunk erre a válogatásra. Az ACT Responsible svájci nonprofit szervezet 2001 óta tömöríti, inspirálja, publikálja, gyűjti,…..
GoGreen Strandolj ökosan! 2009.07.07 23:57:00
Ez a blog nem lenne az ami, ha nem írnánk a méltán népszerű gárdonyi öko-szemléletű strandról, a SportBeachről. Az a legjobb az egészben, hogy alapvetően a strandolásról és a sportolásról szól a dolog, és ezt "természetesen" egészíti ki a környezettudatos…..
GoGreen A zöld pont dilemmája 2009.07.07 22:20:00
Bizonyára nem vagyok/voltam egyedül azzal az érzéssel, mikor megláttam egy általam - kevésbé tudatosan (!) - vásárolt terméken a Der Grüne Punkt emblémáját, hogy kicsit megnyugodtam, hogy mégiscsak sikerült környezetbarát árut vennem... Pedig hohó! Micsoda tévedés! Ez…..
A treehuggeren akadtam erre a hírre és egyszerűen muszáj volt betennem a kép meg a sztori miatt.Először a kép:Aztán a sztori: szóval ezek a kedves emberek azért futották le a londoni maratont gumiabroncsból készült - feltehetőleg rendkívül kényelmes és a célnak remekül…..
GoGreen Ültess fát a Szaharában! 2007.10.18 16:10:00
És küzdj így a klímaváltozás, az elsivatagosodás és a szegénység ellen! A treehuggeren akadtunk a tree-nation kezdeményezésre, mely a web 2.0 segítségével küzd a fenti célokért - mivel a faültetés mellett ez egy közösségi oldal is.A lényeg annyi, hogy 8 millió fát…..
GreenGo 2008.04.17 18:03:31
Nahát kérem szépen, téli álomból ébredtünk, és itt a duplarész második fele, az elsőben Meredith horkolt, Alex majdnem megdugta a vörös démont, George faterjának kiszedték a belső szerveit, illetve csak a fontosabbakat, de ettől még pisil kedvére, Burke megműttette a kezét…..
- egyes pubokban lehet náluk olyan halat kapni, aminek a tenyésztésénél és szállításánál odafigyeltek a környezetre- mert a fenti mondatot kifejezi a "sustainable fish" szókapcsolatuk, amit mindenki ért, és nem kell a szerencsétlen bloggernek száz évig gondolkodnia, hogy…..
                  A fentiek tanulságai - melyeknek többsége közhely, tehát igaz:- egy kép többet mond ezer szónál - hát még egy jó design (by Timm Kekeritz)- hihetetlen mennyiségű vizet…..
GoGreen Tudod mi az a "topiád"? 2008.01.22 14:56:30
Lehet, hogy az első szó, amit én magyarítottam angolból! Illetve ez az:Remélhetőleg ez lesz a legújabb zöld őrület, mivel a fenti kép nem mást ábrázol, mint egy Louis Vuitton üzletet, melyre a Gas Design Group tervezte meg ezt az élő falat. Ja igen, az angol topiade szó a topiary…..
Újabb érv a válás ellen: károsítja a környezetet. Az ok egyszerű: minden válással duplázódik a háztartások száma. A házasságban, családban élők pedig hatékonyabban használják a Föld erőforrásait (pl. egy hűtő ugyanannyi energiát fogyaszt akár egy, akár két, akár…..
GoGreen I love Brad Pitt 2007.12.05 11:27:00
Mert nem csak jó pasi, hanem jó arc is. Ő áll ugyanis a Make It Right program mögött, melynek egyik célja 150 környezetbarát ház építése New Orleans-ban a Katrina hurrikán áldozatainak megsegítésére. Brad megbízta a világ 13 vezető építészét, hogy készítsenek terveket a…..
A Nintendo az első cég amit a Greenpeace 0-ra értékelt a káros vegyianyagok felhasználását és az újrahasznosítást mérő Guide to Greener Electronics alapján. A Greenpeace 2006 augusztusa óta a piacvezető PC, mobiltelefon, TV és játékkonzol gyártókat vizsgálja ebben a…..
A hétvégén hatalmas botrány robbant ki a GAP háza táján, mivel kiderült, hogy a cég egyik alvállalkozója 10 éves gyerekeket dolgoztat Új Delhiben. Ez azért különösen meglepő, mert a GAP 2004-ben bevezetett egy új, nagyon szigorú audit rendszert, pont az ilyen visszaélések…..
Mivel ez a téma sokkal bővebb annál, hogy egy poszttal elintézzük, így arra jutottunk, sorozat formájában fogunk ezzel foglalkozni. Íme először is a WWF Kanada reklámja a témában: Szerintünk iszonyú jó a zene és a képek közötti kontraszt. Aztán itt egy másik a…..
Amit megosztva kapott az Éghajlat-változási Kormányközi Testülettel, azok után, hogy idén már egy Oscar-díjat is bezsebelt a Kellemetlen igazságért.Annyiban örülünk ennek a hírnek, hogy talán ez is jobban ráirányítja a figyelmet a problémára, mindamellett, hogy nyilván nem…..
A szerző már egy ideje gondolkodik azon, hogy mi lenne a jó megoldás a munkahelyi, illetve egyéb nyilvános wc-k világításával kapcsolatban. Sokszor tapasztalható, hogy embertársaink nem kapcsolják le ezekben a mellékhelyiségekben a villanyt, így ezek folyamatosan égnek, akár…..
A Lush igazi újdonsággal állt elő (ismét, szokás szerint): törékeny termékeiket mindenféle műanyag csomagolóanyag helyett ezentúl nem másba, mint popcornba fogják csomagolni! Például ezeket a kis mályvás, kakaóvajas luxus fürdőkészítményeket is (mmm melting marshmallow…..
GreenGo 2007.10.03 13:14:45
Hát így:
www.youtube.com/watch?v=PnVa6o4OIuM :))

Röviden a lényeg, hogy mikor pl. postán rendelsz tőlük valamit, akkor a dobozt mindenféle műanyag cucc helyett popcornnal töltik meg, így védve a törékeny terméket. Ebben még az is jó, hogy így sokkal könnyebb lesz a csomag!
Az alábbi lábnyomos TV szpot után most itt a következő, mely a globális felmelegedésre hívja fel a figyelmet. Íme: Nem a legvidámabb reklám, az biztos. Sőt, elég nagy port kavart a tengerentúlon, mondván, hogy nagyon durva ez a vonat mindjárt elüti a kislányt rész. Aztán…..
GoGreen Neked mekkora? 2007.10.02 11:11:00
A CO2 lábnyomod? Ez az a kérdés, mely egyre több embert foglalkoztat a világon már napi szinten is, bár sajnos egyelőre nálunk kevésbé. Íme egy gondolatébresztő:   Bővebben erről itt írtunk már, és fogunk is még a jövőben...
A legjobb táskák után itt vannak új kedvenceink, a legjobb pólók. Íme:        Betty Jackson, Christian Lacroix és Luella BartleyÉs hogy miért is imádjuk őket (főként a Lacroix-t :)? A bags of goodwill után a fenti tervezők egy nagyon hasonló…..
Ma ért véget a 62. Frankfurti Nemzetközi Autókiállítás, ahol minden eddiginél nagyobb szerepet kaptak a különböző típusú hybrid autók és különböző környezetkímélő technikák, példakánt szerepeljen itt a BMV X6 ActiveHybridje (fent) és a Mercedes S400…..
Ki ne emlékezne az I'm not a Plastic Bag fiaskóra, amit már korábban is tárgyaltunk itt a blogon. Mindenesetre, egy haszna biztos volt az egésznek: világszerte felhívta a figyelmet arra, hogy mennyivel jobb+stílusosabb, ha saját kis vászontáskáinkkal járunk vásárolni, mint ha a…..
A tegnap éjszakai Emmy díjátadó újabb fényes bizonyítéka annak, hogy Al Gore határozottan elkapta az ívet ebben az évben. Ezúttal a Current TV interaktív csatornájáért kapott Emmyt, melynek lényege, hogy a nézők határozzák meg, hogy mi legyen a TV-ben, illetve ők adják a…..
Íme egy újabb csodálatos ötlet arra, hogy 1. hogy hasznosítsunk újra régi dolgokat, 2. spóroljunk pénzt, 3. éljük ki kreativitásunkat (ha van). Ezeket a tányérokat Sarah Cihat brooklyni designer készítette, valószínűleg a felsorolt indíttatásoktól vezérelve. Bolhapiacokon…..