Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Skuzzy

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Inno-anno A magyar pisztolykirály 2021.10.01 05:19:00
Sokan emlékeznek azokra a feltalálókra, akik egész életükben Magyarországon alkottak, és itthon tervezték meg vívmányaikat. Frommer Rudolf kivétel: jóllehet életművét szinte kizárólag Budapesten hozta létre, kevesen hallottak róla, nincs szobra, és utca sem viseli a nevét. Pedig a magyar…..
Skuzzy 2021.10.02 10:47:42
@night coder: Miért vagy funkcionális analfabéta? A képhez az van írva, hogy pisztolykirály, nem az, hogy pisztoly van rajta.
FRISSÍTVE A NYERTESEKKEL A POSZT VÉGÉN! Több okból is rendhagyó a mai válogatás. Hogy korábban érkezett egy nappal, azt többen észrevettétek biztosan. De különleges, mert egyrészről kizárólag magyar képeket tartalmaz, másrészt teljesen szubjektíven válogattam, csak úgy ami megtetszett vagy amiről…..
1900 körül. Amerikai gyapotfeldolgozó-üzem a Mississippi mellett..
Skuzzy 2019.01.22 09:20:43
@Desmont: Nagyszüleim házába a háború végén be volt szállásolva az orosz vasuti kantonai rendőrség egy csoportja. Mamáék mondták, hogy csomó amerikai cuccuok volt és usa konzervet ettek az oroszok. Azt mondták, ha nem lett volna ez, talán el sem jönnek ideáig.
A szocialista Magyarország mindennapjait - eddig még nem látott, eredeti színes fotókkal bemutató - sorozatunk folytatódik az MTI fotósainak munkáiból. Ma 1968-tól 1970-ig utazunk vissza az időben. 1968. május 8. A Vörös Csillag traktorgyár két DUTRA típusú traktorral segíti Ferihegyen a…..
  A vonatokon lévő árnyékszékek szagos históriájában nincsenek nagy események. A vasúttörténet első évtizedeiben a személyszállító kocsikba nem építettek be illemhelyet. Az utasok a poggyász- vagy kalauzkocsikban elhelyezett, kívülről megközelítető árnyékszéket használhatták, természetesen akkor,…..
Skuzzy 2018.01.11 18:19:47
@efi: Konkrétan még most is, leszámítva a modernebb motorvonatokat.
Fotó: Apród Ingatlanhirdetési portálokon bukkant fel hetekkel ezelőtt a hányattatott sorsú Hauer Cukrászda. De vajon lesz-e aki 280 millióért megveszi, hogy életet leheljen bele? A műemlék üzlet igazi matuzsálem, 1890-ben kezdte meg működését a mai Rákóczi út 47. alatt.…..
Skuzzy 2017.07.19 18:11:34
@KapitányG: Köszi:-) Gondolom az államosítás körül nevezhették át Erkelre, aztán meg valamikor vissza, mert a 80-as években (második felében biztos) Hauer-esek voltak a logók is mindenhol.
Skuzzy 2017.07.19 18:14:14
@KapitányG: Ja igen, most nézem, hogy a wikipedia szerint 56-70 között volt Erkel, azután megint Hauer:-)
A neves magyar járműgyártó idén lenne 120 éves. A jubileumra való tekintettel összeszedtük a tíz legszebb Ikarus buszt. 10. Ikarus V127/Modulo M108D, formatervezett ARC Szoknunk kell még a Modulo M108D nevet Nem sokáig viselte az Ikarus márkanevet az ARC V127 típusú busz, de a…..
  A válasz: 18 darab. Autó három tisztviselőnek (polgármester, alpolgármester és tiszti főorvos) járt a munkájához. Ezen kívül a városnak volt még néhány iratszállító kocsija, két kenyérszállító autója, egy hússzállító gépjárműve. A köztisztasági hivatal…..
Nem úgy van az, hogy az ember becsattog a boltba valami robogóért és mopedért. Ez különösen igaz Oroszországban, ahol a túlélési kényszer félelmetes barkácsösztönöket nevelt a lakosokba. Ez a gép magában hordozza azt, amitől borzongva bújunk meg a monitor mögött, félve,…..
IST írt egy szerintem piszok jó összefoglalót az évről. Én ilyet most nem tennék, max egy dologgal egészíteném ki: nagy változás nem várható, posztok lesznek idén is, de meg kell vallanom őszintén, hozzám inkább a személyesebb hangvételű posztok írása áll közelebb. Nem…..
Új MÁV blog Ügyfélszolgálat 2011.06.21 10:10:00
Alább Miklós levelét olvashatjuk, illetve levelezését a MÁV-val, aki már lassan kezd beletörődni abba, hogy az Esztergom-Budapest vonalon rendszeresek a késések. Amibe nem tud beletörődni, az az utastájékoztatás hiánya. De tényleg, miért nem lehet valamit odaböfögni az utasnak,…..
Volt idő, amikor élen jártunk a járműiparban, és ezzel nem az Ikarusra gondolok, bár az ugrik be mindenkinek elsőre. A Magomobilok, Fejes Endre-féle lemezmotoros kocsik, Csonka postakocsik, Pannóniák sem voltak okvetlenül a csúcson, itt másról van szó. Egy kivételes képességű…..
Skuzzy 2011.03.19 18:16:40
@Csikós Zsolt: nem sajnálom (!), ebben a formában én lehuzásnak érzem, amitől rossz szájízzem lesz. Legyen 1500, vagy akár 2000 a belépő, azt megértem, de így ettől nekem forog a gyomrom (lehet egyéni problémám, bár azt se gondolom, hogy ez az extra jegy bármit érezehtően javít a mérlegükön, viszont a kedvemet elvette tőlük).
  A többsávos körforgalom jobb, mint az intelligenciateszt. Azonnal megmutatja, ki a hülye. Vélemények az azonos című írásunkról...
Skuzzy 2010.04.01 15:10:27
@Surfy: NEM KOTELEZO BEMENNI A BELSO SAVBA! <-olvasd el meg1x, probald ertelmezni a nagybetus reszt, koszi.
Skuzzy 2010.04.01 15:23:50
@Surfy: "..Valamint ha nem tudom legyorsulni a Coratol kijövőt, akkor indexelek és vagy beenged, vagy elmegy és én besorolok mögé, ennyi, nyilván nem kenem fel a kocsim rá..."
Ezek szerint Te azon normalis kisebbseghez tartozol, aki legalabb megnezi, hogy van-e jobbra tole valaki, es hogy az mit csinal. A gond az, hogy a belso savban jovok nagy resze esznelkul kivag, abban a hamis "tudatban", hogy o ezt megteheti, es csodalkozik, ha ez a kulso savban jovonek nem tetszik.
Skuzzy 2010.04.02 08:33:44
@Sir Kolompár Obama: akkor tenyleg kocsog, ha a kifele jovo normalisan, idoben probal kisorolni, es azt szandekosan nem engedi ki a kulso. De lassuk be, nem ez a szituacio a jellemzo, hanem a belsobol a kocsog leturja a kulsot a picsaba.... Egyebkent hangoztatod, hogy europaban nem igy van a szabalyozas, de nem remlik, hogy relevans linket kuldtel volna meg errol, pedig mas megtette mar pl a svedorszagi leirast, es egesz veletlenul az is ugyanaz mint nalunk, pedig keves komcsi volt arrafele hatalmon tudtommal.
  Nem tudom, mikor jön el az ideje, hogy börtönbe csuknak öregautó-tartásért. Nincs már messze.  Vélemények az azonos című írásunkról...
Skuzzy 2009.08.05 10:35:11
@Mayday: humm... igen, azt egy alt. iskolas is felfogja, hogy egy gorbenek hol van a csucspontja, es hol a vege, a mondat nem ezen resze az ostobasag, hanem a teljesitmenymeres es a terheletlen porgetes egyutt emlitese..
Skuzzy 2009.08.05 10:51:49
@Mayday: Pad nelkul hogy akartal teljesitmenyt merni? Magadnak mondasz ellent megint..
mind1