Regisztráció Blogot indítok
Adatok
LightofPyre

0 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Ne a mi májunkat egyétek, inkább ezt” kiált fel Gyenyisz, a nagydarab orosz aktivista, és egy jókora fóliába csomagolt nyers sertésmájat pakol ki az asztalra. Hirtelen megáll a levegő a washingtoni nemzetközi AIDS konferencia fogadásán, ahol éppen előkelő orvosok és…..
LightofPyre 2012.09.19 14:00:30
Egy ennyire Blikk vagy Bors szintű cikket nem vártam volna a TASZ-tól, ezzel saját magát degradálja.

Az innovatív gyógyszergyártás úgy néz ki, hogy 5-10 év a molekula fejlesztése (nem állami pénzen, hanem a gyártó költségén) aztán erre rájön kb 15 év a I-IV. fázisos klinikai vizsgálatokkal, amit szintén a gyártó finanszíroz (még az utolsó nővérke díját is aki bepötyögi az adatokat) a III. és IV. fázisos klinikai vizsgálatok idején alkalmazzák már széles köreben a gyógyszert, ami a fejlesztés után kb. a 14-16 év. Azaz minimum 15 évig csak ölik bele a pénzt és még az is kiderülhet, hogy nem használható a gyógyszer. Amikor ezután a 10-12 év után megkapja a gyógyszer a forgalomba hozatali engedélyt és a szabadalmi védelmet. A szabadalom kiegészítő szabadalmi védelemmel maximum 20 év. Ebben a 2 évben kell behoznia a gyógyszernek a kutatás költségeit, a marketing költségeket, a III. és IV. fázisú klinikai vizsgálatok árát. Ha drága a gyógyszer akkor TB nélkül esély sincs a széles körben történő alkalmazásra, ezért amíg a befogadások le nem zárulnak addig nem térül meg szinte semmi. A szabadalom fennállása alatti 20 évben még 10 évig minimum hogy van még kutatás, de sok esetben tovább is. A 20 év után jönnek a generikumok és lemásolják az originális gyógyszert és fejlesztési kutatási költségek nélkül jóval alámennek az innovatív készítmény árának, aminek beszűkül a piaca.
Tehát ahhoz hogy rentábilis legyen a gyógyszer a védettségi idő alatt kell behoznia a költségeket különben esély sincs a megtérülésre.
Ahhoz hogy alkalmazzák a gyógyszert az új terápiás gyakorlatba be kell vezetni, ehhez rengeteg adománygyógyszert adnak az EU-ban az intézményeknek ingyen.
Nem az innovatív gyógyszergyártók akiket szidni kell, hanem a legtöbbször kínai eredetű hamis gyógyszerek, amelyeknek a kereskedelme a drogkereskedelemnél is nagyobb forgalmat bonyolít.
Természetesen a nagy és egyébként tőkeerős gyártók lesznek azok akik új gyógyszereket tudnak kifejleszteni, mivel a méretgazdaságosság miatt a kicsiknek esélyük sincs, mert nem tudják a 15 éves beruházást finanszírozni.
Annak a valóságalapja, hogy ténylegesen hatásos szereket nem dobnak piacra igen kétséges. Olyan előfordulhat, hogy addig visszatartanak egy új gyógyszert amíg a gyártónak piacon van egy ugyanarra a betegségre használható gyógyszere amelynek a megtérülését várja.
Összességében a cikk az jól mutatja, hogy az írónak halvány gőze nincs, hogy hogy működik az iparág.
Mellesleg csendben megjegyzem, hogy a Merck és a Rosche a piaci szerelők között a kifejezetten etikus és komoly társadalmi felelősségtudattal működő gyártók közé tartozik. A cikk ebben a formában inkább jó hírnevet sért, mintsem hírértéke lenne, én a szerkesztő helyében levenném.
Szeretünk fogyasztani és ezzel úgy nekem nincs is különösebben bajom, hiszen ha alaposabban belegondolunk akkor láthatjuk, hogy ezzel valójában ősi, nehezen elfojtható ösztöneinket elégítjük ki egy mégiscsak humánusabb, emberbarátabb formában, hiszen ha a hierarchiában elfoglalt…..
 Amnon Darsa krav maga Expert 5 szeminárium Budapest 2010-08-12 Szerencsére mindez egy krav maga-szemináriumon történt, amiről itt olvasható egy rövid beszámoló és egy interjú. Magas fokozatú izraeli instruktor látogatott hazánkba Amnon Darsa személyében, hogy egy-egy…..
LightofPyre 2010.08.19 23:11:30
Kedves Navarro!

Bocs, én lehet hogy nem vagyok teljesen naprakész a szervezeti átalakulásokat illetően, de mintha Eyal már nem az IKMF-ben lenne, hanem a Krav Maga Globalban (és így a magyar kravosok is KMG-sek)?

Egyébként ha jól tudom a legváltozatosabb technikák a civil oktatáson vannak krav-ból, mivel a civileket érheti a legtöbbféle támadás. Ha a normál napi rutinban gondolkodik az ember, nem arra kell felkészülnie, hogy harcművész mesterek támadnak rá. Legyőzhetetlen meg úgyse leszel semmitől.

Bár sokat mutat arról, hogy egy E4-szintű kravos elég húzós ellenfél, ha az ember megnézi Tommy Blom ketrecharcos videóját.

@standup:
www.kettlebell.hu instruktorok menü, jópár van. Menj el privát edzésre és csináld otthon, vagy csatlakozz csoporthoz, heti két edzéssel már pár hónapon belül nagyot ugrik az izomzat, nincs aerobikos ugrálás vagy követhetetlen koreográfia, van 6 alapgyakorlat, azzal negyed év alatt kis odafigyeléssel le lehet dobni 10 kilót (kb. 15 lemegy 5 kiló izom feljön), úgy hogy nem érzed rosszul magad és nem jön vissza ha eszel.
Nyerj Asus netbookot a Munkahelyi terror blog nyereményjátékával. Csatlakozz  facebook oldalunkhoz  és automatikusan részt veszel a sorsoláson.   A részletekért kattints ide   Betegállományban vagyok 3.napja. Munkáltató…..
LightofPyre 2010.04.01 11:32:25
Nem nagyon lehet sajnálni olyasvalakit aki maga is csal, már bocs.
Vannak olyan szerencsétlen állampolgárok - többek között én is - akik speciel adóznak minden lyukas vas után ami a zsebükbe vándorol.
Velem azt nem fogja elhitetni senki, hogy szegény munkavállaló nem tudja, hogy feketén kapja-e azt a pént, és hogy ezzel adót csal. Még az egyszerű kubikus is tudja, hogy milyen az amikor feketén fizetik ki, és mikor dolgoztatják szabályosan.
Ha betegszabadságra megy valaki azért nem lehet megszüntetni a munkaviszonyát, és olyan meg nincs hogy "hány napoig szokás betegállományban lenni". Bocs és ah szül valaki, akkor oldja meg 2 nap alatt? Pedig a kismamától aztán marha nehéz megválni a felmondási védelem miatt.
Ha meggyógyult a munkavállaló menjen be aztán kiderül mi lesz, közismert Kft. nevét meg kár hogy nem írta ki, lehet hogy az APEH-nél is akad olyan aki olvassa a blogot :-).
Ha nem jogszerűen akarják elküldeni akkor meg pereljen. A fekete jövedelmet persze nem lehet követelni, ez a része a dolognak bukta. A prémiumot tényleg csak akkor kell kifizetni ha van kiírás, a cafeteria pedig szintén adózott jövedelem kell hogy legyen, és szabályzaban rögzíti a cég, úgyhogy az is követelhető. A betegszabin sunnyogást mélységesen elítélem, de ezt már máskor kifejtettem. Ha meg véletlenül mégsem ennyire tiszta az ügy és mégis van vaj a munkavállaló fején, akkor ha már így netközelben van vessen néhány kósza pillantást az álláskereső oldalakra, és aktualizálja az önéletrajzát.
Egyáltalán nem vagyok ellene a munkavállalói jogok védelmének, de ha mindkét fél sáros, akkor az áéltalam elvárt minimális (legalább a törvényi előírások betartásán alapuló) korrektség elve sérül és onnantól nem tudok igaziból egyik fél pártjára sem állni.
Tisztelt Üzemeltetők! Hetek óta rágódom azon, hogy történetemet, kálváriámat nyilvánosság elé tárjam-e, azt megosszam-e másokkal. Végül - végső elkeseredésemben - úgy döntöttem, hogy szélesebb közönség elé viszem megaláztatásom történetét, azzal a szándékkal,…..
LightofPyre 2010.03.18 10:32:59
Jogi szempontból tekintve az esetre a következőket tudom hozzáfűzni a (MET alapszabályának a rövid tanulmányozása után):
1. Nem derül ki a posztból, hogy milyen formában akarta megszüntetni a munkaviszonyt a munkáltató (rendes, rendkívüli felmondás, vagy felajánlott közös megegyezést is).
2. Ha valakinek megszűnik a munkaviszonya, akkor az nem táppénzes állományba kerül!? Tehát megneszelte a posztoló hogy ki akarják rúgni és elvonult betegállományba. Ebben az esetben csak rendkívüli felmondással lehet megszüntetni a munkaviszonyát annak okáról való tudomásszerzést követő 15 napon belül.
Lehet hogy nem túl kedves tőlem amit most mondok, de ha tényleg azért van táppénzen emberük hogy ne tudják kirúgni, akkor nem tudok igazán empatikusan hozzáállni a kérdéshez.
Mint gyakorló jogász, ha valamit, akkor azt utálom, ha egy munkavállaló, akit tudomást szerez arról hogy ki akarják rúgni, elszelel betegállományba. Megjegyzem a TB-t is jogtalanul veszi igénybe, egyébként emiatt indítható OEP felülvizsgálat is a TB igénybevételének jogosságára vonatkozóan.
Nem ez a módja a probléma kezelésének, meg kell szüntetni a munkaviszonyt, és kell keresni új állást. Ha már úgyis megromlott a viszony akkor minek még csalni is, és tolni tovább a problémát.
Lehet hogy azért ezt mondom, mert sem engem sem családomat nem rúgtak ki sehonnan, és a barátaimnak sem mondtak fel úgy, hogy ne tudtak volna kultúráltan elbúcsúzni a volt munkáltatótól és emiatt nem érzem át a helyzetet.
Szerintem a konfliktus feloldásának sem emberileg, sem jogilag nem az a módja, hogy a felmondási védelem miatt TB-n ücsörgünk.
Ettől a konfliktus nem rendeződik, a prblémák előli bujkálás meg nem vezet sehova.
Különben is, 1. közös megegyezést nem szabad aláírni ha nem fizetnek (legalább annyit mint ami rendes felmondás esetén járna) annyit hogy megérje,
ha a rendes vagy a rendkívüli felmondás nem jogszerű, akkor azt meg meg kell támadni munkaügyi bíróság előtt, 30 napon belül a kézhezvételt követően.
A sunnyogás nem megoldás.

Üdv, LP
Sziasztok!   Lassan egy éve keresek állást, ugyanis tavaly érettségiztem egy vendéglátóipari szakközépiskolában. Eddig sehova nem vettek fel és egyre inkább úgy gondolom, ez a külsőmnek köszönhető.   Elég sok tetoválás van rajtam, mindkét karomon, illetve  a…..
LightofPyre 2010.02.17 20:11:46
@váj mí: Ez a nem mindegy!? Hat évig szeretünk valakit tetoválással, de feleségül nem vesszük emiatt, úgy hogy már volt ruhapróba?
Ez ilyen embert ketrecben kellene mutogatni és szedni a bejáratnál a 200,-ast.
Tényelg szerencséje volt a lánynak, azért az, hogy anyuci által kitalált ruhában látszik e a tetoválása valakinek vagy nem az csípőből eldönti, hogy összekötöm vele az életem vagy sem.
LightofPyre 2010.02.17 20:20:39
@burian: Ki nyom mit 60 éve??

A többiek segítsenek már mert tényelg fogalmam sincs semmiről? Vagy nekem nem ír ki valamit a gép de nem érem a logikai összefüggést.

Nem vagyok oszlopos Monty Python rajongó és nem tudom kívűlről a Brian életét, ez tényleg gáz... (Sőt nincs TV-m se, csak netem!!)

És az égvilágon semmit nem "büfizek" vissza, továbbra is ragaszkodom ahhoz az állásponthoz hogy én gondolkodni szoktam és nem sablonszövegeket visszaköhögni.
LightofPyre 2010.02.17 21:18:51
@Babette: Ne haragudj de szeretném megkérdezni, hogy mit vélsz ismerni rajtam? És ha már itt tartunk nekem is jogom van ahhoz hogy ne nézzek tv-t.
Kedves Munkahelyi Terror Blog!  Lenne néhány jogi kérdésem. Egyetemistaként diákmunka szövetkezetnél dolgozom. Mivel már csak szigorlatom van hátra, 5x8 órában dolgozom hetente, vagyis úgy, mint más egy főállásban. Órabérként kapok x forintot, ezen felül pedig semmit. Mivel…..
LightofPyre 2010.02.15 10:12:06
Lehet hogy én vagyok túl idealista a szabályokat illetően, de a magyar jogrendszerben a szerződéseket a tartalmuk szerint kell értelmezni. Tehát ha a szerződés alapján a fél pozíciója a munkavállalókéval hasonlatos (ami jelen esetben nagyon is igaz), akkor az nem nevezhető megbízási szerződésnek. (Erre az Apeh is nagy előszeretettel hívja fel a figyelmet.) Ha megbízási szerződéssel lenne a szövetkezetnél akkor nem neki kéne adózni? (Ehhez a kérdéskörhöz nagyon nem értek, de szerintem megbízási szerződést csak számlaképes partnerrel lehet kötni aki maga adózik a megbízási díj után.) Az Mt. alalpján mind a munkaerő kölcsönzéssel foglalkozó, mind a munkavállalót ténylegesen alkalmazó munkáltató köteles betartani az Mt. pihenőidőre, műszakpótlékra, és rendes szabadságra vonatkozó szabályait.
Vagyis a kölcsönbe adó munkáltatónak kell úgy kalkulálnia a fizetést, hogy megfeleljen a szabályoknak, illetve tekintettel arra hogy ő van tisztában a kölcsönzött munkavállaló munkavégzésének idejével neki kell elszámolni a munkaidőt és a pihenőidőt a megfelelő bérrel. A munkaerő kölcsönzés keretében kötött munkaszerződés is ugyanolyan a rendes szabadság szempontjából mint a "sima" munkaszerződés, azaz a posztolónak mivel 25 év alatt lehet évi 20 nap fizetett rendes szabadsága van.
De ez nincs kőbe vésve, mert egyáltalán nem értek a munkaerő kölcsönzéshez, szóval a tévedés jogát fenntartom.
Sziasztok!   Egy könyvelőirodában dolgozom,ahol velem együtt hatan vagyunk összesen.A cégnél egyedül én vagyok, aki nem oltatta be magát a H1N1 ellen.   A főnök család családjában van egy személy, aki súlyos immunhiányos beteg (nem jár be ide - éppen kórházban van),…..
LightofPyre 2009.12.10 20:12:31
@Bloodscalp: Korábban írtam. Esélyes hogy több havi munkabér kártérítést, plusz az ítélethozatalig járó munkabért (de tényleg a korábbi poszt a korrekt összefoglalása). Egy munkajogi pert le lehet jó esetben 1 év (max 3-4 tárgyalás) alatt zárni (ha szerencséje van akkor az 24 havi fizetés a legoptimálisabb esetben). Az alatt az idő alatt már teermészetesen lehet másik állása.
Tényleg hosszú, de az ügyvéden múlik, nem mindenki akarja évekig húzni a pereket. Aki azt magyarázza hogy taktikailag az a helyes hogy több körben adja be a bizonyítékokat, hazudik, vagy nem ért hozzá. Be mindent egyben hogy átlássa a bíró, annál hamarabb hoz döntést.
LightofPyre 2009.12.10 20:34:06
@_John_Doe_: Bizalomvesztés, teljesen jogos felmondási ok. :-)
Csak a poén kedvéért, nem a szőrszálhasogatás végett.

Egyébként:
Még mindig nem értem hogy mi lesz akkor ha oltás nélkül sem betegszik meg a munkavállaló. Akkor utólag vissza kéne venni és kifizetni? Vagy kijelenthetjük hogy mindenki aki nem oltatta be magát, az H1N1-et kap és szörnyű, fájdalmas halált hal. Tehát ha 6 millió vakcinát vettek, akkor kb. 4 millió halott lesz. Ebben az esetben gyorsan alapítok egy temetlezési vállalkozást, meg egy sírkőfaragó műhelyt (természetesen offshore cég egyedüli taggal, mondjuk Cipruson). Illetve felvásárolom a Budapest környéki területrendeszési tervek szerint köztemető létesítésére esélyes telkeket.

Bocs a szarkazmusért, nem bírom megállni. :-)

Még emlékszem a hisztire amikor bejött nagy tömegek számára hozzáférhető formában a sima influenza elleni oltás. Akkor is megpróbálták meglovagolni az hogy akár bele is lehet halni az influenza okozta szövődményekbe. Volt cirkusz, aztán amikor a beoltottakból elég sokan elkapták akkor romlott a bizalom.
LightofPyre 2009.12.10 20:57:43
@_John_Doe_:
Idézném az én egészségemmel kapcsolatos információkra tett udvarias észrevételedet:
_John_Doe_ 2009.12.10. 17:47:58 @LightofPyre:
és kit érdekel a te egészségi állapotod?

Az előbbi posztomból pedig valószínűleg a következő mondatomat átugrottad:
Bocs a szarkazmusért, nem bírom megállni. :-)

Ez egy sima burleszk szerű humoros okfejtés volt és nem az armageddont vázoltam (milyen üzleti terv??) és szerinted vajon miért ciprust írtam (Omninvest?).
A diplomás felperes megsértődik az ítéleten, sajátos módon felpiszkálja a bírókat, akik még sajátosabb bosszút állnak az elégedetlenkedő felperesen.Tisztelt Zugügyvéd!Cikkem a „Bírói műhiba – büntetlenül” c. írás folytatása, de nem azzal végződik, hogy a…..
LightofPyre 2009.08.04 20:12:29
@Pascal: Bocs akkor elbeszélünk egymás mellett én azt mondtam hogy hozhat hibás határozatot azért mert téved, mert ember. Ezt pedig a felette ülő ember azki azért ül ott mert úgy ítélték meg hogy jobban ért hozzá kijívítja ha szükséges. Csak az nem hibázik aki nem dolgozik.