Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SzIllés

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyre több szervezettől érkezik a hír, hogy bár azonnal visszaküldték a szerződés szövegét aláírva, sem az eperbeli státuszuk nem változik (szerződéskötés alatt), sem nem…..
A Bölcs Boldi Bácsi tanácsai 6. Mai vendégposztjában a Bölcs Boldi Bácsi a tőle megszokott provokatív módon a ruhatár-büfé szakokat veszi védelmébe, majd az írás végén meglepő felfedezéssel hálálja meg az olvasó kitartását.*Kedves Autodidakta Felsőoktatási Szakértő…..
SzIllés 2013.02.07 15:46:43
@nincs_itt:

Nem tartozom a szellemi elithez, de köszi a feltételezést. :)

Továbbra sem tudom amúgy elfogadni, hogy ez nagyképűség lenne. Igenis tartom, hogy ha egy ilyen szak jól működik, akkor a felsorolt készségeket sajátíthatják el a hallgatók, akik ha elég rátermettek, akkor a jól képzett, a szellemi életet meghatározó értelmiség tagjai lehetnek.

Ezek szerint az "elit" szóval volt bajod, hát most kivettem, de ugyanazt jelenti...

És még egyszer mondom: az, hogy ennyi helyen működik a szak, hozzájárul ahhoz, hogy ez nincs teljesen így.
SzIllés 2013.02.07 16:04:30
@nincs_itt: Miért gondolod, hogy támadtalak volna? Senkit nem hülyéztem le, normálisan leírtam, amit gondolok, volt, aki normálisan reagált rá, te viszont nagyképűzöl, és személyeskedsz... Így parttalan az egész.

Hol soroltam én fel szakmákat? Azt írtam, hogy a komm. szak jó esetben olyan értelmiségieket képez, akik képesek véleményt formálni a politika/közélet/kultúra/humán tudományok/társadalom stb. legfontosabb ügyeiről. Ezzel mi a gond? Ezek nem szakmák. Egyébként komm. szakosként elég sok szakmában el lehet helyezkedni.

Azzal egyetértek, hogy a diploma nem tesz értelmiségivé. Ezért írtam az egyik kommentemben, hogy aki elég rátermett, és persze szerencséje van ,stb. stb.
SzIllés 2013.02.07 17:14:48
@nincs_itt: Ehhez csak annyit, hogy bár a komm. szakos nem szociológus, de társadalomtudós, hisz a társadalomtudományok közé tartozik.
Egyébként komm.-os végzettséggel nem is szociológusként szoktak elhelyezkedni, hanem újságíróként, kommunikációs szakértőként, szóvivőként stb. (na ezek szakmák). És ezekhez kell szerintem az a széles látókör, műveltség, amit jobb helyen meg lehet szerezni ezen a szakon. Mást nem is nagyon adhatnak hozzá, mert az ilyen szakmák többsége(!) a gyakorlatban elsajátítható.