Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ester

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jezsuita bloggerek A vágyak embere 2010.06.07 14:10:00
- Apó, olyan sokan mondják, hogy nagy béke és kiegyensúlyozottság sugárzik az arcodon és a magatartásodon? - Én azt gondolom, hogy ez talán azért van, mert mindig a vágyak embere voltam, már fiatal koromban is. - Mit jelent az, hogy vágyak embere vagy? - Mindig van előttem valami,…..
ester 2010.06.17 10:19:19
@Virágoskert:"Azonban figyelembe kell venni, hogy a papi hivatás nem egyszerűen csak egy hivatás (mint a világi élet többi foglalkozása). Ha nem vagyok túl fennkölt, azt mondhatom, hogy természetfeletti, nem pedig evilági dimenziói vannak."
Az utóbbi időben olyan sokszor hallottam környezetemben azt a mondatot , : a papok is csak emberek .
Pedig annyira vágyok arra természet feletti dimenzióra . Konkrétan arra utalok , nehezen emésztem meg egy pap szájából valakinek a halálával kapcsolatba , : azt hiszem most sok hivatalban pezsgőt bontanak . Ilyenkor egy kicsit összeomlik bennem a világ . Vagy én nem vagyok evilágra való .
Apó, én tudom rólad, hogy több világrészen és sok országban dolgoztál. Engem nagyon érdekelne, hogy milyen emberekkel dolgoztál, vagy éltél együtt szívesen? Sokfajta nemzetiségű emberrel éltem és dolgoztam együtt. Bármilyen nemzetiségű emberrel tudtam együtt lenni. Akiket…..
ester 2010.01.19 08:47:01
@zzzsuzsa: Gratulálok , és örülök a kezdeményezéseteknek. Ha megvalósul , valamiféleképp oszd meg velünk tapasztalataidat . ( pl, indíthatnál egy blogot , ha ide nem fér be )
Az év utolsó napján, „Hálaadó Szentmise” keretében a legtöbb plébánián statisztikákkal megalapozva a plébános értékeli az egyházközség hitéletét: kereszteltek, temetések, hitoktatásra járók száma, lelkiségi csoportok tevékenysége stb. Vannak idős atyák, akik…..
ester 2010.01.09 19:42:13
@Spirál: Körülöttünk nagyon törékeny a világ , a biztonságot otthon éljük meg leginkább. Jó lenne a közösségben is otthon lenni , legyen az egy nagyobb fészek .
Az nem közösségi ember aki elfordítja fejét az utcán, vagyis milyen közösségi ember?
Ajaj , ideákat kergetek most azt hiszem, ha azt mondom , hogy az evangéliumi érdek tartsa össze az embereket .
ester 2010.01.11 09:06:24
Bocsánat , hogy ilyen hosszú szöveget másolok be , de linkbe csak a mai nap olvasható:

Aktuális:

Papi élményeim a Zala-völgyben (50.)
A külső hideget szívük jószándékának belső melege ellensúlyozta a karácsonyi ünnepek alatt. Utólag is igazoltnak látom, hogy csak azoknak sikerülhet szépen az ünnep, akik felkészülnek és lényegre figyelnek. Persze az emberek lelki igényei is különbözőek, s vannak olyanok, akik egy kevés hóeséssel beérik karácsonyra. Papként azt próbálom tanítani, hogy érdemes ennél igényesebbnek lenni.
Bár egyesek kötelességüknek érzik, hogy sajnálatukat fejezzék ki amiatt, hogy a pap egyedül van karácsonykor, ez nincs így. Az én karácsonyomat a gyerekek és a fiatalok aranyozzák be, akik segítségemre vannak abban, hogy a hívek számára ünneppé varázsoljam e napokat.
Arra számítottam, hogy a sokat emlegetett gazdasági válság miatt csendesebb lesz a szilveszter. Számításom nem jött be. Vagy nincs válság, vagy azokat érinti, akik korábban is rakéták és tűzijátékok nélkül szilvesztereztek.
Jézus megkeresztelkedésének ünnepére személyre szóló levélben meghívtam a 2009-ben keresztelt gyerekeket és családjukat. Harmaduk el is jött az ünnepségre. Még maradt számukra is a karácsonyi plüssjátékokból. Ezúton is köszönöm mindenkinek, aki küldött! Majd egyszer ennek is és minden más kezdeményezésnek beérik a gyümölcse.
A január 10-i Új Ember utolsó oldalán az Ilyennek látom papunkat rajzpályázatról szóló cikk illusztrációjaként az egyik minisztránsom, Levente rajza látható, amit bemutatja szolgálatomat. Érdemes megnézni, mert még hasonlítok is a képre vagy a a kép énrám. :-)
Csütörtöktől több mint 20 ezren kapjátok az e-vangéliumot. Köszönöm mindenkinek az evangelizációt!
Ajándékozzátok meg barátaitokat az e-vangéliummal! Ez karácsony után is aktuális ajándék.
István atya

Cool !!
Tudok egy plébánosról, aki az iskolában, ahova hitoktatni járt, provokatíve nem engedte előre az ajtónál a tantestület hölgytagjait. Mikor aztán valaki számonkérte rajta a férfiak részéről a nőknek kijáró kötelező udvariasságot, az illető kéjes öntudattal kijelentette:…..
ester 2009.11.27 16:33:48
@imagi: @questioner: Pontosan azt fogalmaztátok meg amit én is gondolok, csak nekem nincs ilyen ékes szólásom , ezért nem tudom magam megértetni.
ester 2009.11.28 08:28:39
@kis_csirke: Úgy érzem ebben én vagyok a hunyó. Mit rontottam el ?
ester 2009.11.28 09:11:09
Ideiglenesen politikamentes övezetben élek. Kevés dolog van szebb a világon, mint távol lenni a túlpolitizált magyar illúziótól, amelyet otthonrekedt honfitársaim valóságként érzékelnek. A távolság (földrajzi és érzelmi) nemcsak megszépít dolgokat, de lehetőséget is ad arra,…..
ester 2009.10.24 09:05:20
@mrcxqj: .. én köszönöm ,hogy megosztottad velünk a gondolataid. Ami most engem foglalkoztat , közel jár ehhez amit leírtál . Csak én még bontogatom, a magam egyszerűségével.
/nagyon szeretem ezt a blog-ot/
Kíváncsiak vagytok, mi volt az, amire eddigi (15 éves) papi életem során a legtöbb pozitív visszajelzést kaptam? Mert papoknak bizony nem adnak (nem mernek adni) még pozitív visszajelzést sem (hát még negatívat…)! De én kaptam azért időnként! Főleg akkor, amikor az alább…..
Bár ritka egy fiatal jezsuita életében, hogy találkozik a rend legfőbb elöljárójával, ezen a nyáron kétszer is megtörtént ez velem. Először Rómában „futottunk össze”. De szó szerint. Szent Ignác napján egy fiatalokból álló zarándokcsoporttal éppen az ünnepi misére indultunk az Il Gesu templomunk…..