Adatok
beegi
0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Elég nagy bajban voltam/vagyok a címadással. Tulajdonképpen fúziós ételről van szó, a magyar ludaskása és az olasz rizottó találkozásaként. Sőt, ha a ludaskását hagyományosan készítjük el, akkor pedig nem is olyan sok a különbség: libaaprólékot főzünk…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
A hétvégén meg is főztem a barátaimnak, BOGRÁCSBAN! Az alaplé elkészítése kicsit körülményes volt, két bográcsot használtam. Egyik az alaplének, másik a készételnek. De megérte. Közben adtunk esélyt a halaknak, hogy jól lakjanak a kukóval.
A húst és kifiléztem és főzés helyett zsírjára sütöttem (só, bors, jó sok fokhagyma), persze e kisült zsírt leöntöttem. Majd ezt adtam a rizottóhoz. Utolsó kavarás előtt még félbevágott koktélparadicsommal koronáztam meg (számomra új fajtát találtam a hétvégén a piacon, majdnem fekete, hihetetlen íze van, a magját ki is szárítottam).
A liba melle rózsaszínre sütve, míg a bőre tepertőként végezte.
Köszi az ötletet!