Regisztráció Blogot indítok
Adatok
flowpow

19 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
EMLÉKEZET POSZT NR.3: Prága Az egy nap Prága, amit ellógtunk a suliból, megérte, főleg hogy direkte összefutottunk pár arccal Pestről, és együtt néztünk várost 5en, plusz egy fazékkal a táskámban :)Zárójelben említve: ( A fazék egészen Budapestről érkezett, és…..
POSZT NR.2:Különös Ajánlással Pisztáciától Kesunak, J-powernek és Brb-nek A HELYEK és NEMHELYEK körül bolyongtunk 2 hétig =  Prága /Bohemia tartomány/ + Brno /Moravia tartomány, Morvaország/A helyek és nemhelyek elméletét Kesuval találtuk pár éve, és zseniális…..
A saját emlékek rögzítése és mások informálása céljából úgy döntöttem, hogy folytatom a bejegyzéseket. A bolyongás, biciklizés, nyelvlecke persze marad, csak más helyeken.Brno. Igen. Az egész ott kezdődött hogy B-vel egymást győzködve jelentkeztünk egy nyári egyetemere…..
Koniginnedag= a kiránynő napjavrijmarkt= bolhapiacMivel nem tudok szabadulni a hollandus élményeimtől, úgy hatnak, mint valami mágnes ami körül kering a bolygó hollandi* és mindig egy bizonyos pontján az évnek visszatér a helyszínre. Ez pedig a narancssárgába borult Utrecht, minden…..
Arról beszéltünk,amiről mindenki beszél. A West Balkán nevű vendéglátóipari egységben történt tragédiát elemeztük építészeti szempontból, amit nem máshol kezdtünk, mint az 1910-es Ököritófülöpösön! Ököritófülöpös? Úgy van! Ott 312 ember halt meg szintén…..
flowpow 2011.01.26 22:38:26
Egy kapcsolódó cikk Palotaitól, aki akkor és ott és régóta játszik Budapesten.
quart.hu/cikk.php?id=5873
És többek között az éjszakai élet jövőjéről is beszél a valahol a közepe-vége felé.
Ajánlás: a 507-es szobánakValahogy úgy jött össze minden, hogy az építészetről szólt minden. a tankönyv, a város, a fotók, a múzeum. régi és új szép dolgok vannak nagyon közel, szépen és jól telt az év eddigi része. Ne csak funkcionárius legyen hanem élhető is, éljen az…..
Történelmi háttér és diskurzus: A holland Mikulás=Sinterklaas is december 5én jön látogatni és a Szent Miklós legendán alapszik. A legenda szerint Spanyoloszágból jön hajón meg fehér lovon, de valójában a Szent Törökországban élt. A krampuszok= Zwante Piet (jelentése…..
Dublin ide -Dublin oda.Szerdán kezdődött az utazás, a reggel kilenckor megtartott szuperjó kuzusokkal. irtó jó második blokkos tárgyakkal fletöltődve érkeztem este Dublinba ahol úgy ejtik a város nevét, mint ahogy magyarul is tennénk. meg sok pub (ejtsd. pub)-ba járnak a nagyon…..
Végre vége a tanulásnak. beadandók letudva. olyan mintha egy óriási vizsgaidőszakot zárnánk le és hétfőn máris kezdődik a következő. fárasztó folyton tanulni, be kell vallani. és igen, kényelmesebb az otthoni rendszer, ahol két nap alatt bemagolod a könyvet és egy óra alatt…..
A hétvégén szabadságra mentem Maastrichtba. pár pajtival a nyelvtanfolyamról és egy lánynál aludtunk aki ott tanul. vasárnap meg együtt átmentünk Aachenbe, a Némethatáron túlra.  Kalandos volt már az indulás is, mert valami gond volt a sinekkel Hertogenbosch-nál ezért 3…..
bolygó hollandi bicajon vol.9_erő 2009.10.09 00:48:00
Visszatért az erőm ezért folytatom írásom. Sajnos egy időre kifogytam az erőből mert a betegség és a sok iromány kiszívta belőlem. De az ERŐ újra velem van most, hála Erőnek. A vasárnapi vacsit én főztem és mivel 5 spontán pajti betoppant így lettünk 14en. egy csepp sem…..
Második látogatóim Fuzsi meg a Zsuzsi voltak. látogató=bezoeker alias Fruzsi and Szusi, akár egy komikuspáros :)) Nagyon örültem hogy együtt tudtunk lenni azért egy kis időt. meg hogy talákoztam az itteni pajtikal is. főztönk haza kolbászból rakottkrumplit, hmmm. nagyon jó lett!!!…..
A hétköznapok lassan kezdenek beállni és pl minden vasárnap estét azzal töltök, hogy a beadandómat írom. na ez pont nem a legjobb része a hétvégének. De szeptember utolsó hétvégéjén Zwolle-ban a lakótársakkal jó volt. Mivel hollandok a huisgenootjes=lakótársak, a…..
inschrijven=be-fel-iratkozniAz introtuction week/ héten kiderült hogy nekünk - a Társtud és Pszicho karnak- van a legjobbfej koordinátori csapata. Kalális körbehajózásra vittek, meg palacsinta vacsorára, meg vannak mentoraink is akik segítenek mindenféléven. Nekem spec a lukas…..
Már most hiányzik Budapest és az életem Budapesten és a soksok ismertős, barát, rokon és üzletfél!!!! Mi lesz ezek után????Csak reménykedem, hogy lesz sok látogatóm :)Az második csapat jövő héten jön :)  ezért irogattam ide néhány praktikus dolgot.meg sok szép fotót :)…..
mijn heel mooi kamer=nagyon szép szobámÉs végre beköltöztem az új szobámba!!!! ami óriási és nagyon szép. elég nagy volt most a mozgás a házban, 3-4 szoba cserélt gazdát. ezért szinte az össze bútorom megvan, alig kell valamit vennem. Ja de az elejéről kezdem:A hely ahol lakom…..
nyelvlecke 4. feest=ünnep, buli ⇒feestje, ahol -je a kicsinyítőképző, bármit után oda lehet tenni. pl a 0,33 dl sör=biertje (itt ez a normális méretű sör)A héten a partyk és a szerencse dominált :)))))))))) ami már nagyon jól jött és jókor. Így hogy 1 hónapot kerestem…..
nyelvlecke 3. vuilniszak=szemetes zsákmoeilijk= bonyolult, nehéz ⇔ makkelijk= egyszerű, könnyűEz a hét kicsit nyugisabb volt, több idő jutott ezért a tanulásra. Kedden tesztet írunk, szóval nem árt készülni. Voltunk egy csoptárssal a Maarsseveensche Plassen tónál…..
nyelvlecke 2. Hoe laat is het?= Mennyi az idő? / milyen késő van?+ jó zene: AnoukLakást találni nagyon nehéz Utrechtben. Ajánlom annak aki szereti a szívást, mert abból van elég. elég szar érzés hogy nem tudod biztos helyen a jövődet. bármikor ha eszedbe jut elrontja a kedved.…..
nyelvlecke 1. leuk=kedves, niceA megérkezés simán ment, mintha otthon közlekednék. Az új nyelv annál kevésbé. A holland egy nehéz nyelv, de a ha hasonszőrűekkel tanulod akkor lehet szórakoztató. A kiejtésünk valószínűleg borzalmas, de azért próbálkozunk. Persze nem lesz…..