Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ezustcica

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
myjesus tűzálló házasság 2009.10.01 19:50:00
tegnap késő este édes drágám felvetette, nézzünk meg egy filmet, a fireproof-ot. annyira nem nyűgözött le az ötlet, de olyan tompa voltam, hogy még ellenkezni is elfelejtettem. aztán magával ragadott a film. :) egy fiatal párról szólt, akik a válást fontolgatták. a férfi…..
ezustcica 2009.11.04 21:07:46
én kb. egy hónapja láttam a filmet. azt hittem megint egy közhelyekkel teletűzdelt történetet fogok látni, amikek szokásos happy end lesz a vége. de olyan valós gondokat boncolt, hogy eleinte rosszmájúan kérdeztem magamban, hogy: na, ezt hogy fogjátok megoldani? *gonosz vigyor* - és a folyamat, amin keresztülment a srác, nagyon nem győzött meg az elején. mert nem lett volna benne hecc, ha a virágcsokorra vagy a szerelmes levélre a nyakába ugrik a felesége. akkor nem lett volna értelme a történetnek. bevallom, a sokadik visszautasításnál már nagyon csúnyán néztem a lányra, hogy hogy lehet ilyen szívtelen a sráccal, nem igaz, hogy nem veszi észre, hogy mennyire szereti és vissza akarja kapni, össze-vissza kínlódik érte ez a szerencsétlen, ő meg ..... ! én a srác helyében (ahogy gondolom minden néző) már az elején meguntam volna. "rohadj meg, csinálj, amit akarsz!" felfogással. tudom, hogy benne van az a film elején, hogy ne magadért édesgesd vissza a feleséged, de ... mivel emberekből vagyunk/vagyok, lehet, hogy dühömben mégis ott hagynám a barátom/férjem. kemény dió nagyon ... :))))))) de a történet rettenetesen inspiráló. imádom ezt a filmet, mert hatalmas a mondanivalója, és komolyan hatással van az néző hangulatára! ezt komolyan csak ajánlani tudom mindenkinek! és nem egy ilyen szektajellegű izé, hanem komoly üzenete van egyértelműen léleképítő, és vannak benne itt-ott humoros elemek :). az ember őszintén elgondolkodik a film után ... ahogy én is :))) ezt tényleg nem sablonból írom, hanem mert így van.

jól mondod, tündi-bündi! ezt a filmet meg kéne nézetni mindenkivel! akkor biztosan csökkennének a válások. illetve jobban meggondolná mindenki, hogy kivel állna össze. ezt úgy értem, hogyha eleve ilyen felfogással keresne mindenki párt magának, akkor eszükbe sem jutna olyan, hogy válás ... nem mondanám, hogy gondtalan a keresztény élet, de ... ilyenekkel nem kéne megküzdeni, mint a film elején. nem gondoltam volna soha, de most kijelentem: szerencsés vagyok, hogy lehetek abban a helyzetben, hogy még válogathatok, fejleszthetem magam, hogy nincs felelősségem más emberek felé, felfedezhetem magam, hogy hozzám méltó emberrel kössem össze az életem, és büszke vagyok arra, hogy erre rájöttem, mert sokan meggondolatlanul másznak bele idegen kapcsolatokba, aztán meg jól megszívják ... ahogy én is korábban, és már tudom az okát is. :))) nah ... hála istennek, hogy ez a film elkészült! oszkár díjat neki!!!! :)))))))))