Adatok
öreghegyi
0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Volt elég régen egy bejegyzésem arról, milyen pofátlanul árazzák itt-ott a külföldi borokat, már akkortájt azt ígértem, elmesélem, mit gondolok a történet másik feléről, ami nyilván sokkal több embert érdekel ebben a szubkultúrában. A túlárazott-túlárazás kifejezés…..
öreghegyi
2011.03.09 10:13:00
Én igen örültem, hogy a vezetô borászataink így megerôsödtek, ilyen szép pincéket építettek, ilyen világszínvonalú technológiát tudtak megvásárolni, és a terepjáróikat sem irigylem. A borok árát is rendben lévônek találom, -ha el tudják adni. Az pedig más kérdés, hogy én meg tudom-e vásárolni ezen az áron vagy sem. Ha elfogy, adják ennyiért. Erôsödjenek, hogy majd amikor már nem kell a törlesztôrészleteket fizetniük, és jobban bírják a konkurenciaharcot a franciákkal, olaszokkal, olyan áron adhassák a borokat, hogy én is gyakrabban meg tudjam vásárolni. Csak ne érezzem túl gyakran, hogy a 10 000 Ft-os (36 eurós) boroknál sokkal jobbakat kapok 10-15 euróért bárhol Európában.
Az elég nagy gazdasági világválság elég nagy maflást kent le a borágazatnak globálisan (tavaly 3,6 százalékos volt a visszaesés), így annál feltűnőbb a hír, hogy 2010 első felében jelentősen nőtt az osztrák borexport értéke. Pontosan 10 százalékkal az előző év azonos…..
Tippeljétek meg, mennyi bort ivott naponta egy középkori dolgos parasztember, nos? Hát bizony annál is többet. Megkockáztatom, hogy ha mi ebben a cudar egészségtelen modern világban annyit tolnánk, tuti nem élnénk tovább, mint egy középkori…..
A Tamás Pincét olaszrizlingjeik révén ismertem meg, alighanem ezzel nem vagyok egyedül a klubban. Kiváló és nagyon úgy tűnik, időtálló borokat készítenek a fajtából, számomra egyszerűen kihagyhatatlanok a témában egy komoly sorból. Vörösboraikkal, úgy emlékszem, akkor…..
Matt Kramer azon ritka borírók egyike, akiknek esszéi megérdemlik, hogy az ember másodszor is elolvassa őket. A Wine Spectator online kiadásában most egy kevéssé meggyőző gondolatmenettel állt elő, amely azonban számunkra mégis érdekesebb, mint acélosabb logikájú cikkei. A Timing…..
Tikkasztó nyár. Tűző napsütés, szinte fojtogatóan nehéz levegő. Halk légyzümmögés, izzadt, borostás arcok. A vízparton palacsinta- és lángossütő bódék okádják magukból a forró sültolajszagot, még fullasztóbbá téve a nappalokat. A forróságban csak a magunkkal cipelt…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz