Regisztráció Blogot indítok
Adatok
anniuk

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az én házam az én váram - mondja a szólás és ez nem csak a várostromra igaz, de az életterünkbe furakodó állatokra is. Ugyan már! - vetheti ellen a bennünk lakó állatvédő - Az a néhány, ingatlanunkon zajos nemi életet élő macska, áskálódó vakond vagy a padlásunkon bulizó görények (akik nem a…..
anniuk 2018.02.24 12:04:21
@jolaca: Mi más? :D
A napokban készítettem egy felmérést ahol az volt a kérdés, hogy hogyan, milyen módszerekkel neveljük kamasz gyermekeinket? Érdekes válaszok érkeztek...Az tény, hogy a kamaszokkal nagyon nehéz. De vajon, mi lehet a megoldás? A kamaszok nem hallgatnak senkire! Vagy mégis? A kamaszoknak…..
anniuk 2010.03.01 10:26:48
@anya1112: Erre már én is csak azt tudom mondani, kérj személyes tanácsot Zénótól!
Én a nevelési tanácsadóban csalódtam, a fiammal jártunk nem egyszer, de a pszichológusnő azt sem ismerte fel, hogy autista (asperger). Hiba megyünk pszichológushoz, ha nem megfelelő, akkor csak kipipálhatsz egy tételt,itt is voltunk! Hatékony segítség kell ilyenkor.
mellesleg, azért az nem lehet véletlen, ha nekimegy a párodnak, nagy gubanc lehet emögött. És nemcsak a fiadban lehet a hiba! Valszeg kölcsönösen nem tudják elfogadni egymást, és a párod hiába nem üt vissza fizikailag, szavak nélkül is lehet ütni!
anniuk 2010.03.04 10:32:28
@detund: Ezer bocsánat, ha túl kemény voltam, és megbántottalak, ezt csak azt jelenti, hogy én is rossz állapotban vagyok. Nekem a (már nem annyira) problémás 14 éves kislányomon kívül van egy 16 éves beteg fiam, szívbeteg, értelmes, de autista (asperger szindrómás), és most viszem neurológushoz, mert a gyakori rosszullétei lehet hogy epilepsziát jelentenek... Nagyon keserves!
Ezen kívül van egy felnőtt lányom, aki annak idején kimaradt a középiskolából, lázadt ezerrel, aztán dolgozók esti gimnáziumában érettségizett le munka mellett, majd jóval később tanult óvodapedagógusnak szintén munka mellett. Szóval nincs sohasem későn a tanulás, ha most kimaradna a fiad, gyökeresen másghol kellene újrakezdenie szerintem. Vannak olyan spéci középiskolák, ahol kimondottan a kimaradt fiatalokat veszik fel, és segítik őket. Ilyen volt a Belvárosi Tanoda pl. nem is tudom, működik-e még. Esetleg kollégiumot is lehetne nézni neki?
 1. Sose üljenek össze, mint család2. Kerülje a családi hagyományokat, amik hetente, havonta, évente, napirenden lennének, nehogy a gyerek megélje a várakozás örömét3. Sose hallgasson oda, amikor a gyerek beszél, beszéljen inkább róla, de sose vele4. Ne hagyja, hogy a…..
anniuk 2009.10.02 15:01:23
@Phone: Nem, nem igazán vicc, de attól hogy a téma halálosan komoly, még lehet élni irodalmi eszközökkel, lehetünk ironikusak! Így jobban kiemelődik az igazi mondanivaló.
Értsd: ha a 16 pontot betartod (vagy legalább jó részét elköveted), garantált a "siker", vagyis drogos lehet a gyereked! Ez a 16 tipp azt is jelzi, hogy a TE felelősséged óriási, rajtad múlik nagyban, mi történik a gyerekeddel!!! Nem önmagától, genetikusan nyúl az a szerencsétlen kölök kábszerhez vagy alkoholhoz!