Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Timi A METÁL MENYASSZONYA

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mária pokolban töltött két évéről és a kilábalásról már olvashattatok itt a blogon, most következzen az akkor beígért folyatás, nem kevés tanulsággal. Például arról, hogy miközben például Nagy-Britanniában kifejezetten támogatják az 50 fölöttiek tanulását, addig…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre Üdvözlöm! Egy internetes fórumon találtam rá erre az email címre, ahol leírták, hogy bátran kérhetünk segítséget. Tanácsot szeretnék kérni én is! Debrecenben dolgozom egy egészségügyi…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre Tisztelt Munkahelyi Terror Blog! 10 hónapja dolgozok egy irodán, jól menő cég, a munkatársak viszonylag jófejek. Viszont nagy a munkaerőhiány és a fluktuáció. 8 órára bejelentve 9, 10 óra a…..
Timi A METÁL MENYASSZONYA 2018.07.01 07:39:39
Múlt héten jelent meg Zozie írása, melyben felsorolta, melyek azok a dolgok, amik miatt jó Grazban élni. (Természetesen a Tíz dolog-sorozat keretében.) Most jöjjön az „ellenposzt”, melyben az idegesítő dolgokat írta meg ugyanő, hiszen így lesz kerek a történet. Két dologra…..
Timi A METÁL MENYASSZONYA 2018.05.25 21:59:32
@Din Serpahis: az anmeldebescheinigung, amit csak három hónap után adnak ki, de a munkáltató az első három hónapban szinte hetente fenyeget, hogy kirúg, amiért még mindig nincs meg.
Ó, igen, ismerős.
Timi A METÁL MENYASSZONYA 2018.05.25 21:59:36
Határátkelő Szex idegenben 2018.05.21 06:30:00
Meglehetősen intim, érzékeny téma a mai, talán ezért is esik kevesebb szó róla, pedig társat találni külföldön semmivel sem könnyebb (sőt…), mint Magyarországon. A tapasztalatok persze nagyon személyfüggők, így Margit írása (előző posztját itt találjátok) is inkább amolyan vitaindító...
Ha szeretnél valami gyors, egyszerű, de ütős ételt az asztalra tenni, akkor szívből ajánlom ezt a finomságot. Puha csirkecomb, ropogós bőr, fokhagymás, mézes zamat, csudafinom ízélmény. A csirkéhez tökéletesen passzol ez a harmonikus, mégis határozott fűszerezésű ízvilág. A sült húst egy magasabb…..
Timi A METÁL MENYASSZONYA 2018.05.21 10:39:16
Gyakorlatilag a modernkori határátkelés kezdete óta az egyik legneuralgikusabb kérdés, hogy a külföldön élő magyarok beleszóljanak-e és ha igen, milyen mértékig a magyarországi kérdésekbe. Mondjuk a magam részéről nem értem, miért ne mondhatnák el a véleményüket, de hát…..
Timi A METÁL MENYASSZONYA 2018.05.14 12:13:38
@adg: nem a helyi választásokról beszélünk.
Az állampolgárságot bizonyos feltételek teljesülése esetén veheted fel. (X éve ott kell élni, dolgozni, satöbbi)
Állampolgár akkor lesz a gyerek, ha legalább az egyik szülő az. Ha ti enélkül is megkaptátok, akkor örüljetek neki. Mi nem. Igaz, nem is harcoltunk a hatóságokkal, hogy márpedig adják meg. Egyébként elképzelhetőnek tartom, hogy ezt országonként máshogy szabályozzák.
Juci ápolónőként dolgozott Magyarországon, és egy komoly műtéten esett át, miután az akkor már Angliában élő és dolgozó fia meggyőzte: költözzön a többi gyermekével Angliába. A kiköltözés és az első időszak nehézségeiről itt olvashattatok, ma folytatódik a történet, melyből kiderül, azért még a…..
Timi A METÁL MENYASSZONYA 2018.05.10 18:20:52
Gyakorlatilag egy hónap eltelt a magyar parlamenti választás óta, zajlik a történtek feldolgozása mind a pártok, mind a szavazók között. A történtekre reflektál az egyik mai ajánlott írás, hogy aztán minden halogatás nélkül ellátogassunk Dániába, végül együtt örüljünk…..
Gyermeket várni, pláne elsőt, mindenhol nagy izgalom, különösen az külföldön és különösen az, ha határátkelőként még a teljes rendszert is tanulni kell hozzá – mint mai szerzőnk esetében az Egyesült Államokban. Zsófinak és a párjának ráadásul munka szintjén is volt köze az egészségügyhöz, de még így…..
Timi A METÁL MENYASSZONYA 2018.05.02 10:12:58
Sok magyar próbál külföldön idősgondozásból megélni és boldogulni, Margit mai rövid írása ugyanakkor azt bizonyítja, mennyire észnél kell lenni, amikor az ember belevág. Különben elég csúnya dolgok történhetnek. (A posztban értelemszerűen nem szerepel cégnév, hiszen elsősorban a jelenség a fontos.)..
Nyilván a témából könyvet lehetne írni, tehát nem állítom, hogy Péter posztjában minden a lehető legnagyobb részletességgel benne lesz. (Korábban arról írt, milyen az élet egy angliai buszgarázsban.) Viszont arra tökéletes, hogy felvillantson egy pár témakört, kérdést, méghozzá olyasvalakitől, aki…..
Timi A METÁL MENYASSZONYA 2018.04.26 12:32:01
Az emberek általában szeretik kicsit fényezni a valóságot, többnek láttatni akár magukat, akár a környezetüket, mint ami valójában. Különösen sokszor kapnak ilyen megjegyzést a külföldön élő magyarok – és lássuk be, néha nem teljesen alaptalanul. Az alábbi rövid, de annál érdekesebb véleményt Tibor…..
Minitrilógiává nőtték ki magukat Gábor Németországról szóló, a Tíz dolog-sorozatba írt posztjai. Miután elolvashattátok, mi az, ami tetszik és mi az, ami nem, most következzen mindaz, ami hiányzik neki Magyarországról. Te miért szeretsz (vagy nem szeretsz) abban az országban /…..
Timi A METÁL MENYASSZONYA 2018.04.17 12:31:44
@APMKZS: én az ilyenekre már max legyintek.
A határátkelők nagy része az első időben jó eséllyel nem saját lakásban él külföldön, hanem kénytelen megosztani valakivel vagy valakikkel a mindennapjait. Ebből aztán sok minden kisülhet. Péter (ő az, aki a múlt heti buszos posztot is írta, itt olvashatod el) összeszedte a…..
Azt hiszem, a mai poszt elé illene valamilyen figyelmeztető karikát kitenni, ami felhívja a figyelmet, hogy humorérzék híján lévők ne, vagy csak lelkileg felkészülve olvassák. Én mindenesetre nagyon jól szórakoztam Gaben írásán, melyben összeszedte, mi az a 10 pont, ami miatt…..
Timi A METÁL MENYASSZONYA 2018.04.10 12:27:41
Határátkelő Így szavaztatok ti 2018.04.09 06:30:00
Tucatnyi országból írtátok meg, hogyan zajlott a vasárnapi parlamenti választás. A határátkelők rendkívül aktívak voltak, nagyjából kétszer annyian mentek (mentetek) el voksolni, mint négy évvel ezelőtt. Volt olyan hely, ahol a Nemzeti Választási Iroda tájékoztatása szerint…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre Tisztelt Munkahelyi Terror!Először is szeretném ha nevem nem kerülne nyilvánosságra, ugyanis félünk az illetőtöl.Az illetőt V. Erikának hívják, toboroz feketemunkára Németországba idős…..
Timi A METÁL MENYASSZONYA 2018.01.02 07:10:03
Határátkelő Propaganda 2017.07.24 06:30:00
Levelet kaptam a minap, Ausztriából írta Timike. Sokat nem tennék hozzá, mert minden sora magáért beszél, úgyhogy jöjjön a levél, utána pedig ti...
Timi A METÁL MENYASSZONYA 2017.07.24 15:47:11