Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rafkós

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Néhány ponton tényleg enyhítettek, csökkentek a bírságok is, de az autósok mégsem lehetnek nyugodtak. Új veszély leselkedik rájuk. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Rafkós 2012.10.24 15:36:17
@ruskyy: Nem "nem kell", hanem 'Kell, de nem büntetik a hiányát, ha nincs rá szükség.' Óriási különbség van a kettő között.
Rafkós 2012.10.24 16:18:23
@saghizoli: Úgy van, ittasan kizárólag négykézláb vagy kúszva szabadjon a járdán haladni. Sőt, még úgy sem: ha berúgtál a kocsmában, kutya kötelességed leülni a kocsmaajtó elé, és ott magad alá szarni-hugyozni-hányni, amíg színjózan nem leszel, hogy használhasd a járdát mondjuk hazamenetel céljából.
Belsőség Kombi nélkül. Tovább 2012.02.26 07:00:00
  Eladtam hát. Utoljára áll a házunk előtt Era Vegyes érzés ez. Ellöktem magamtól egy hű barátot, meg ott van a sok munka, a sok idő, a sok pénz is, amit beleöltem. De volt három jó évünk együtt, lehúztuk huszonkétezer kilométer jobbik felét – ami a tipikus…..
  Az alkatrész, amiről mindenkinek repkedő bankjegyek jutnak eszébe. Paradox módon, erre van igény. Megkaptuk. Vélemények az azonos című írásunkról...
Rafkós 2012.09.26 15:28:49
@Lajcsika: Legjobb hsz a nagy kazalból :D
@ColT: Amikor megvettem a járgányt, azt se tudtam hogy létezik DMF ^^ Most írhatnád hogy miért nem néztem utána, bocs, ez kimaradt a szórásból...
Nekem is most ment tönkre ez a duplasúlyú vastányér. Én is most vakaródzom rajta, hogy honnan, milyet, mennyiért... Most van 150K az autóban, 10 évesen. Szerelőm azt mondta, szerinte tökmindegy hogy az eredeti DMF bilit veszem-e bele vagy kicserélem a régebbi technológiára az átalakító szettel. 150K/10 év, tehát várhatólag a következő csere 300K/20 évnél lesz. A kéttömegű kb. 200K + szervizdíj, a szett kb. 170K+szervizdíj, és várhatólag ugye kb. 5 évente kuplungtárcsa-csere. Vagyis 10 év múlva mindkettővel ugyanott fogok tartani árban. Viszont a szettnél ott a vibrációs és főtengelyeltekergetős kisördög is...
Kissé offtopikba hajlok ma, mert nem robogókról, hanem főleg autósokról lesz szó, de a téma a robogósokat is érinti. Megyek be a lakótelepre motorral, előttem a fekete Z4-es BMW-s hülyepicsa, akit élőben nem láttam még, de tudom, hogy normálisan parkolni nem szokott, csak a…..
Rafkós 2012.09.15 03:18:00
@MagyarMandarinZolesz: Ilyenkor rögtönzött felvezető zenét imitálva könyökölj rá a dudára, és néhány ásítás komótos elnyomása közben figyeld, hogy mi fog történni ;)
Rafkós 2012.09.15 03:40:08
@Dixhorn: Egy haverommal utaztunk valahová messzebbre, mikor egy ilyen A83-as 7kerékmeghajtású huszonhatszázezercsiliós fekete terepjáró kifordult elénk. Haveromnak vészfékeznie kellett, a barom meg rá se hederített. Haverom kiordibált valami kurvanyádot az ablakon, mire a tercsi megállt. Egyikünk se egy nagy darab ember, ketten együtt lehettünk kábé annyi kiló mint Mr. Főbunkó. Az odajött az autónkhoz, benézett, majd az ablakon keresztül beletenyerelt haverom arcába. Aztán mint aki ezzel elintézettnek tekinti az ügyet, visszament a kocsijához. Ám azért a cimbimet se kellett félteni: a vérző száját fogva, elindult a bömös felé, majd mikor odaért, az ablakon keresztül, angyali nyugalommal telinyomta a méregdrága verdát paprikasprével. Nem tellt bele 3 másodperc, a faszi ugyancsak az arcát markolászva, köhögve-prüszkölve-könnyezve-üvöltve esett ki az autójából. Térdre tápászkodott, és valamit ordítva magyarázott meg hadonászott a vélt irányunkba (valójában kábé a jobb első fényszórónk irányába nézett), de nem igazán volt kedvünk megvárni hogy javuljon az állapota, gyorsan elhúztunk onnan.
Robogó Köszönsz vagy vizelsz? 2011.09.08 12:40:00
Tök jópofa gesztus, ha sorstársak akár ismeretlenül is köszöntik egymást. Odaintenek egymásnak a szovjet és amerikai űrhajósok, a sivatagi vándorok, a magyar autósok külföldön. Egészen baráti gesztus volt ez még húsz éve motorosok között is, amikor még nem voltak ennyien. Ma…..
Rafkós 2012.09.15 02:53:41
@modoros kultúra: No éppen ennek kéne szerintem a 'tökmindegy' kategóriába tartoznia. Régen volt 3 féle motor az utakon: kismotor, nagymotor, meg olyan amiből egy (néha több) fél ember lógott ki nyakig olajosan. A saját "fajtádnak" intettél, a többinek nem, vagy csak ha ismerted/megköszöntél valamit. Mára egyrészt jócskán kibővült a fajtaválaszték, ráadásul a határok is igencsak elmosódtak a kétkerekű jószágok fajtái között, másrészt az egyes fajtákból is 100x annyi mozog az utakon mint mondjuk 30 éve. Akkor még volt létjogosultsága a kalimpálgatásnak, ma már nem igazán. Én sem integetek mindenkinek, aki hozzám hasonlóan kék ingben mászkál, vagy kopaszodik, vagy retkes a lába, hiába vagyunk "sorstársak", "tartozunk együvé". Szerintem.
  Működni működik a moci, de sajnos füstöl rendesen és a kompresszio sem az igaz már, elég nehezen indul be, erő is lehetne több. Nincs mit tenni, bele kell lesni a szívbe. Hát jőjjön is pár kép, sok magyarázatot nem igényel, a dugón látható átégési nyomok…..
Olvasom az Indexen: A schengeni határrendszerrel új helyzet alakult ki, megszűntek azok az anomáliák, melyek öt-nyolc évvel ezelőtt az eredetiségvizsgálatot életre hívták, ezen változtatni kell, felesleges kiadás és bosszantó a gépkocsi-tulajdonosoknak. Drága ötletgazda, kedves…..
A diplomás felperes megsértődik az ítéleten, sajátos módon felpiszkálja a bírókat, akik még sajátosabb bosszút állnak az elégedetlenkedő felperesen.Tisztelt Zugügyvéd!Cikkem a „Bírói műhiba – büntetlenül” c. írás folytatása, de nem azzal végződik, hogy a…..
Rafkós 2009.08.05 12:45:26
@kukalojudit: "Egyszóval igazatok van, valahogy fel kell tenni a dokumentumokat. Az a tiszta beszéd. És a bíró sem kifogásolhat semmit: ha jó az ítélet, vállalhatja bátran a nyilvánosságot."

Miért a "ha"? Ha rossz ítéletet hozott, akkor nem vállalhatja a nyilvánosságot? Akkor kellene csak igazán vállalnia, a vele járó felelősséggel együtt!
A Zugügyvéd az alábbi üggyel elköszön egy hétre, szabadság miatt:  Kedves Zugüdvégy!Szeretném kérni mihamarabb a segítségét. Az történt ugyanis, hogy a szomszédom megelégelte a kertjébe űrítő macskákat.Végső elhatározásában úgy döntött, hogy patkánymérget…..
Rafkós 2009.08.03 01:55:22
@ZzZZzZ: Én már láttam olyan macskát, amelyik a hasát fogta röhögés közben, mikor meglátta a macskariasztót... :)
Rafkós 2009.08.03 18:15:39
@Polgártárs: "Néhány napja ütöttem el szerencsétlent tőlünk pár utcányira. A vízelvezető árokból ugrott az autó elé, sajna sokat már nem tudtam tenni érte. Ha nyomorultra figyelt volna a gazdája, akkor még most is élne."

A macska gazdája sem lehet mindig a macska nyomában, hogy megfogja a kellő pillanatban, mielőtt kiugrana a kocsid elé az útra. Ezt akár hőbörögve, akár mosolyogva, de el kell fogadni, hogy a macska egy szabad jószág, és ivartalanítás nélkül hajtja a vére a szabadság felé. Ilyen és kész, a génjeiben van benne, nem tudsz vele mit tenni. Bezárni nem zárhatod be, megkötött macskát meg még életemben nem láttam amelyiknek nem lenne ellenére a nyakából lógó madzag (kivéve a döglöttet). Az hidd el, addig ügyeskedik, míg ki nem szabadul, vagy meg nem fullad. A macskák már csak ilyenek. És ha nem tartana senki macskát, akkor a kóbor macskák fosnák össze a kertedet, karmolásznák össze a kocsidat. (Mellesleg megjegyzem, ha valahol a macska el tudja ültetni a szarát, akkor majd bolond lesz a gyepedre üríteni. És valószínűleg a gyepeden is elkaparja - feltéve hogy nem végbélteher-ürítés közben leped meg egy teniszlabdával -, csak ott kevésbé hatékonyan tud dolgozni a projekten). Tehát két megoldás létezik: az egyik szerint ki kell írtani az összes macskát. Ez egy átmeneti időszakra megoldást jelentene, ám hamarosan nem a macskaszar, hanem az egérszar és a verébszar miatt kapnál agygörcsöt, tehát jöhetnek az egerek, verebek és a patkányok az eliminálási listán. Ha azokkal is végeztünk, akkor ismét lenne pár év átmeneti időszak, amikor nyugodtan lemoshatjuk reggel a kocsinkat abban a tudatban, hogy este is csillogni fog. De aztán legnagyobb megdöbbenésünkre az irdatlan mennyiségű szúnyogcsípéstől vakarózva kapirgálnánk naphosszat a légy- és galambszarokat a kocsinkról... Könnyen belátható, hogy ennek mindaddig nem lesz vége, amíg mindent ami él és mozog ki nem írtunk erről a bolygóról - és utána felvéshetjük a fejfánkra, hogy "Az emberiség kipusztult a tappancsnyomok és pár kupac macskaszar miatt", vagy valami hasonlót. Tehát ez nem a járható út.
A másik lehetőség, hogy elfogadjuk a macskákat olyannak, amilyenek, és megpróbáljuk ember módjára megoldani a helyzetet. A kaki ellen jó védekezés a három mázsa homok egy kis gödörben a kert végében valamelyik fa alatt. Azt könnyű elmagyarázni a gyereknek is, hogy ne az ott lévő homokot tömje magába kétpofára. A karcolások ellen jó ötlet a takaróponyva, ez megoldást jelent a tappancsnyomok ellen is, ennyit tényleg ki tud nyögni egy olyan ember, akinek fontos az ápolt, jó megjelenésű autó a munkahelyén. Valószínűleg nem Zasztavával furikázod a főnököd, vagy nem tudom mi a munkaköröd.
Tehát sztem tudomásul kell venni, hogy a macska ilyen lény, és ahol ekkora problémát jelent, ott valószínűleg nagy a szaporulat, és így sok a gazdátlan macska is. Le lehet őket lődözni, meg lehet őket mérgezni, a zsák is egy megfelelő eszköz a számuk redukálására - ám ez is csak átmenetileg jelent megoldást, 30 km-es körzetedben úgysem fogod tudni az összes macskát likvidálni. Tavasszal újra és újra meg fog jelenni az utánpótlás, ráadásul egyre többen lesznek, mert a folyamatos pusztításod következményeképp a környéken gyakori lesz az üresedés, nem lesz ami elkergesse a nyávogó vetélytársakat, egyre több potenciális alomhelyet hozol létre az újonnan bevándorlóknak. Mellesleg nem is túl humánus megoldás, de sajnos mindig lesz olyan ember, aki ebben éli ki a pusztítási hajlamát.

Szerintem.
Rafkós 2009.08.03 01:49:48
@TheElf: "A másik embert sem fogadjuk el, szeretjük automatikusan mindennel együtt. Pl. nem szeretjük a vonatdobálókat, grafikusokat, rablókat, gyilkosokat, pedofilokat, stb. egyikre sem mentség, hogy "jajj de aranyos egyéniség"."

Macskáról van szó könyörgöm, nem alienről!!