Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tind

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Február 10-én mutatják be Franciaországban a La Horde zombifilmet. A történet Párizsban játszódik, négy korrupt zsaru egy csapatnyi gyilkost üldöz, akik kinyírták társukat. A bandát sikerült beszorítani egy épületbe, ahol heves tűzharcba bocsátkoznak, ám hirtelen …..
Angliában, Belgiumban, az USA-ban (és még ki tudja hol) évek óta működik az önkiszolgáló vásárlás. Vagyis bemész a boltba, telepakolod a kosarad, majd lehúzod a szkenerrel a cuccokat, és fizetsz az automatának. Nem ülnek alkalmazottak a pénztárakban, csak a rendre figyelnek. A…..
Jönnek a büntetőügyek sorban, egy kis sikkasztás + ez-az, 5 millió, 7 millió, 140 millió forint eltüntetésével gyanúsítják, de a mi Kolorunkat ez nem hátráltatja áldozatos, népéért szívvel-lélekkel végzett munkájában. Aláírást gyűjt: Kedves Kolor, régi kedvence a…..
Tind 2009.08.05 13:56:29
@picur3ka:
"Egyelore meg szemelyes bevallalas alpjan megy. "

Egyenlőre...


Meg az is nagyon felbassza az agyamat, hogy környező országok szinte már lenéznek minket...Szlovákia is betiltja a magyar nyelvet, majd röhög, mert Unió nem csinál semmit, a magyar illetékesek meg csak "őőő"-znek...Romániában magyar ellenes felirat, még a román sajtó is bocsánatot kért, de a magyar illetékesek megint csak "őőő"-znek ....
Ha Magyarország betiltaná a német vagy az angol nyelvet akkor meg nem lenne 1 olyan újság Európa és Amerika területén ahol nem lenne a címlapon ....


20-30 év és nem csak, hogy veszélyes, de szégyen lesz magyarnak lenni...
2002.08.22., MTI -hír: Négyes ikrek születtek a Szegedi Tudományegyetem szülészeti és nőgyógyászati klinikáján. A kislány és a három kisfiú gépi lélegeztetést és újszülött intenzív terápiát igényel. Katona Márta docens, az újszülött intenzív osztály vezetője…..
Tind 2009.08.02 19:13:39
Létre kellene hozni civil kezdeményezést amelynek fő célja lenne az alábbi 2 dolog:

A) Lőfegyver legalizálása az állampolgárok számára. Természetesen szigorú feltételekhez kötve, például a boltban a kereskedő (gondolom rögtön kapna az alkalmon pár bolt és betelepülne ha legalizálva lenne a lőfegyver) csak akkor adhatja át a vásárolt fegyvert, ha:

- Érvényes fegyverhasználati engedélyt tud a vásárló felmutatni, amelynek a megszerzése a jogosítványhoz hasonlóan több részből állna:
a) a vásárló sikeresen részt vett oktatáson ahol megtanult lőfegyvert kezelni
b) a vásárló sikeresen részt vett pszichológiai vizsgálaton
c) a vásárló betöltötte (például) a 21. életévét (ezt a személyt már érettnek mondanám...18 túl korai lenne)

- a vásárló hivatalos papírral (hirtelen nem jut eszembe a neve) igazolja, hogy nem büntetett előéletű (itt a súlyos dolgokra gondolok, mint testi sértés, lőfegyverrel való visszaélés, betörés, gyilkosság, stb) és igazolja, hogy magyarországi lakos

- az eladónak a fentieket kötelezően ellenőriznie kell

Ha a fentiek alapján a vásárló alkalmas, akkor megvásárolhatja a kinézett lőfegyvert, amelyhez az eladónak kötelezően adnia kell származási igazolást, ezzel is bizonyítva, hogy legális forrásból származik. A fegyver tartása a használati engedély mellett csak ezzel az igazolással lehet érvényes.

Természetesen szigorúan megszabva, hogy mire lehet használni...csak is önvédelemre és szórakozásra. Utóbbi is csak meghatározott helyeken, mint például lakott területen kívül ahol senki sem sérülhet meg és céllövöldében az engedély és a származási igazolás felmutatása után.
Valamint szigorúan tilos lenne nyilvánosan mutogatni, nyilvánosan rejtett helyen kellene tárolni, ezzel is elkerülve a vérpistikéket akik csak janizni és mutogatni szereznének be.

B)
BTK-t módosítani azon a téren, hogy mit tehetünk azzal aki betör hozzánk. Tehát ha valaki az engedélyünk nélkül lép a házba és igazoltan fenyegetést jelent (azaz ha kést vagy fegyvert látunk nála vagy felmerül a gyanúja), jogunkban áll akár a egy baseball ütővel akár az önvédelmi fegyverünkkel kioltani az életét. Azonba ez csak is a házban és a házhoz tartozó udvaron lehetséges, ha pl 2en vannak késsel, az egyiket lelőjük, a másik kirohan, mi utána rohanunk, csak is addig lőhetjük le a másikat is amíg nem hagyja el az udvarunkat és nem lép az utcára, mert ha ez megtörténik akkor az utca közterületnek számít és mivel már nem jelentett fenyegetést, a BTK értelmében bűncselekményt, gyilkosságot követ el aki megteszi. (Röviden, amíg a házadba van fejbe lőheted, de ha kifut az utcára, baszhatod)


Ez nem csak a közbiztonságot javítaná, de gazdasági szempontból is jó lenne, hisz a sok oktatási költségek és eladott fegyverek után lehetne beszedni nem kevés adót.