Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Orália

15 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A végére pont mindenem elfogyott. Van hat szál cigim, talán egy adag kávém és három teafilterem. Tüzet gyújtani itt nem lehet (száraz fa még akadna, de nincsenek méretes kövek, amikkel alá tudnám támasztani a lábost), így hiába a fél kiló rizs, a kenyér végét ettem…..
Füzér vára végül kimaradt, viszont hosszában végigverekedtem magam a Zemplénen, és erre büszke vagyok. Most jön a végső szakasz, a stoppolás. Pusztafalu környékén hiába integettem, nem volt kinek, aztán az első kocsi, ami fékezett mellettem, egy rendőrautó volt. Kérdezem,…..
Elmondom, hogy lehetett az a sztori Buddhával: tele lett a töke a világgal és úgy gondolta, kiszellőzteti a fejét az erdőben. Ment, mendegélt, közben cseperegni kezdett, esni, majd rendesen zuhogni. Beült egy fa alá, amíg elmúlik a zivatar, de csak ömlött az égből az áldás.…..
Minden település után a turistaút első kétszáz métere tele van kúrva szeméttel, ebből is látszik, meddig merészkedik be a panelparaszt. A nyomokból gyönyörűen kiolvasható, hogyan is zajlik egy ilyen kirándulás: "Huhh, na jóvan, eddig jöttünk, nem vagyok én Rambó, bazzeg.…..
Mint kiderült, sátramat Vilypuszta szomszédságában vertem fel, ami romatelep és éjjel-nappal működő fafeldolgozó üzem, two in one. A Kokodzsámbó éjfélig úgy-ahogy elnyomta a fűrészgép zaját, aztán kutyák nyüszítettek egy órán keresztül, végül hajnalban elaludtam a…..
Egész idáig azt hittem, én vagyok az utolsó turista Magyarországon. Persze víkendezőket meg parasztházak tornácain gubbasztó eltévedt németeket láttam, de olyannal, aki az erdőt járja csak azért, hogy ott legyen, idáig nem találkoztam. Ma viszont összefutottam néhány lelkes…..
Három-négy napja jártam Mogyoróskán, ami a Regéci Vár tövében fekszik. A Thököly-felkelés után lerombolták, így csak szürkésfehér romok állnak egy bazinagy hegy tetején. Rögtön bemoziztam, hogy titkos kazamaták, kincskeresés meg hasonlók és le akartam táborozni a…..
Ülök a sátorban kényelmesen és sodrom a cigarettáimat, amikor recsegve-ropogva a hegyoldalon lesasszézik egy vaddisznó. Néztem nagyokat, mert ide legfeljebb egy kőszáli kecskét tudtam volna elképzelni, de ezek szerint sziklát is tudnak mászni. A sátortól kábé tizenöt méterrel…..
A falvakban szinte egyáltalán nem élnek fiatalok, a többség nyugdíjas. Mivel kimozdulni nem szeretnek/tudnak, házhoz jön a posta, a szódás, a zöldséges, és a tejeskocsi is, ami a legprimóbb Casio hangzással játsza a Boci Boci Tarkát, majd a dal végén elbődül: MÚÚ! Az utca…..
Térerő szinte semmi, a képfeltöltés gyötrelmes. Nagyed óra per darab, pedig eleve a legkisebb felbontással dolgozom. Az adatátvitel nagyjából így nézhet ki: - Halló, halló! Gizi vagyok, Lotterfeld Boholy igen okos telefonja. - Szevasz, Gizi! Itt a regéci mobiltorony. Jó csaj vagy?…..
Elmondom, hogyan kell szarni az erdőben: A: nagyon gyorsan B: beetetéses módszerrel Az utóbbi megoldás úgy néz ki, hogy kitolsz egy darabot csalinak, majd a pózt megtartva arrébb tipegsz kissé. Ha szerencséd van, a bögöly ellesz az ajándékkal, amíg nyugodtan elvégzed a dolgodat.…..
Sikerült eljutnom a világvégére, legalábbis a helyiek így nevezik Baskót. A töredezett, keskeny út idáig visz, innen csak egy ösvény vezet az erdőbe, ami a temető végéből indul. Mire elvergődtem idáig, zöldes péppé komposztálódott a hátizsákom tartalma, a bőrömből meg a…..
Életemet egy hármas fogadalomrendszer irányítja: nem szavazok, nem megyek ki a Szigetre, és soha többé nem vásárlok a Teszkóban. Egyébként mindent szabad. Már a megfogalmazásból is látszik, hogy a harmadikat folyamatosan megszegem, pedig nem volt még hogy ne basztam volna…..
Az iránytű meg a térkép igen hasznos holmik, de csak akkor ha az ember tudja merre jár. Tegnap az esőben nem foglalkoztam semmivel, csak elindultam valamerre és megtettem valamekkora távolságot, ami eléggé megnehezíti a helymeghatározást. Sebaj, gondoltam, azért van az okostelefon,…..
Pár napot még otthon maradtam, és az Univerzum mibenlétén töprengtem, legyőztem Razort a Need for Speedben, és végre megnéztem a LOST első évadát. Különösen az a rész fogott meg, amikor a nagy fehér vadász egy szál késsel ejtette el a vadkant. Úgy gondoltam a vonaton…..