Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DunaiD

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Volt tegnap egy Demcsák-Szanyi beszélgetés az ATV reggeli műsorában, ez itt: Nehéz nem észrevenni, hogy a műsorvezető izé, nem túl összeszedett, összevissza beszél, a kérdéseket nem tudja feltenni, a súgógépről sem tud olvasni, a hangja galuskás, bizonytalan.  Az ATV vezetőségének sem tetszett,…..
Gyurcsány Ferenc plágiumgyanús szakdolgozatával kapcsolatban épeszű és éplelkű embernek nem nagyon lehet más véleménye, mint Schmitt Pál másolt doktori értekezésével kapcsolatban volt. Ha a feltételezést nem tudja hitelt érdemlően megcáfolni a volt miniszterelnök, pontosan…..
w Veled, Uram, de nélküled 2010.02.19 05:00:00
Európa keresztény lesz, vagy nem lesz: így hangzik a sötét prófécia, amit lelkesen ismételget egyházi ember, konzervatív politikus és egyszerű jobbostibi. Utóbbi annak ellenére teszi, hogy maga sem tudja, mikor evett utoljára Jézusból. Értelmes, tanult emberek fejtegetik…..
DunaiD 2010.02.20 00:05:33
Teljes tévedés, hogy a "Senatus Popolusque Romanus" elég lett volna a Római Birodalom fenntartásához. A Birodalom sikere, több száz éves fennállása más tényezőkön is múlt. Például azon, hogy a meghódított provinciákon a rómaiak nem akartak mindent megváltoztatni, az ott élő nép tovább gyakorolhatta saját vallását is.
Az írásban persze sok más tévedés is van, ami nagyfokú ismerethiányból fakad. Persze, nem könnyű a dolga Árpádnak, amikor egyszerre akar filozófus, történész, teológus szakértő és még jövőbe látó is lenni. Mindenesetre látható, hogy Árpád ezen írásával egy új keresztényellenes mozgalom vagy inkább vallás alapjait kívánja lerakni, amely Isten helyett a "közös hálózatokban" és az "infrastruktúrában" hisz. Így lesz majd tökéletes a társadalom, és megmarad az a mámorító szabadság és az a sugárzó boldogság ami csak úgy árad a mai modern emberből, beleértve Tóta W. Árpádot is.
Egyébként ez az egész egy picit a kommunisták gondolkodásmódjára hasonlít, mert
1. A kommunisták is gyűlölték a keresztényeket, de minden más vallást is. (Pl. Maga Mao mondta meg a dalai lámának, hogy a vallás egy ópium.)
2. A kommunisták is azt gondolták, hogy egy tökéletes, jóléti társadalmat hoznak létre és ehhez elég csak termelni, a szükségleteket kielégíteni, stb.
3. A kommunisták is azt gondolták, hogy az ő rendszerük, az minden korábbinál jobb.
4. A kommunisták is egy utópiában hittek, és Árpád is azt mondja, hogy az elmélete egy utópia ugyan, de muszáj hinni benne...
5. A kommunisták is lenézték azokat, akik másként gondolkodtak és ők is úgy gondolkodtak, mint Árpád, aki szerint nincs más érvényes elmélet, csak az övé.
Kedves Árpád!
Ezt az írásodat - kisebb stilisztikai változtatásokkal - nyugodtan közölhetted volna valamilyen kommunista portálon is. Nem találtad fel a spanyol viaszt. Láthatólag, ugyanabban hiszel, mint a kommunisták. A fejlődésben és saját magadban...
A Közép-Európa gondolat halott. Mi mást bizonyítaná ezt a legjobban, mint a most fellobbant szlovák-magyar vita. A napokban olvastam el Hanák Péter „ Ragaszkodás az utópiához” című könyvét. A liberális történész a nyolcvanas években egyik szószólója volt annak a…..