Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hello.sam

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves barátaim az Úrban,  csak meg tud néha lepni az Amazon. A Voyage-ot még mindig nem szállítják hivatalosan Magyarországra, utoljára Kindle 2-vel csinálták ezt meg 2010 őszéig, ellenben jön a Paperwhite harmadik inkarnációja (autósnyelven faceliftje), sőt, nem is kell az…..
hello.sam 2015.09.19 20:28:05
@Komavary: Túl sok nap nincs errefelé, de kipróbáltam. Szürkés fehér a k3 és krémes fehér a pw3 (kicsi a különbség, de látszik, bármilyen fényerőn). Ez így teljesen jó nekem egyébként :-)
hello.sam 2015.09.19 20:37:40
@Gukker: Nézem én nézem, de ez se nem szürke se nem homályos. Ha bármelyik is lenne, vissza lenne küldve. Egyik könyvnél, mikor beállítottam a publisher font opciót, akkor az adott betűméretben átváltott a könyv "eredeti" betűtipusára, na az olyan vékony volt, hogy arra már mondanám, hogy nem volt fekete, ellenben tökéletesen éles volt.
E-könyv olvasók K, mint mélység 2010.09.13 06:45:00
Igen sokat gondolkodtam azon, hogy mit is kezdjek Bigyó Felügyelő nagylelkű felajánlásaként megkapott Kindle WiFi-vel, már ami a mélységi tesztet illeti. Úgy döntöttem, hogy nagyon adja magát az összehasonlítás a Nookról készült cikkemmel, ezért, bár nem azonos mélységben,…..
hello.sam 2011.01.15 23:09:02
@Dworkyll: Én meg egy ilyet használok: www.amazon.co.uk/Really-Tiny-Night-Reading-Light/dp/B002ICOLXU/ref=sr_1_12?ie=UTF8&qid=1295128869&sr=8-12
12 centi, könnyű, vékony, a fénye elég erős, 90 fokban behajtható, jól használható.
hello.sam 2011.02.23 23:09:42
@szakértőbb:
Le vagyok maradva, mint borravaló... :-)
Azt írják néhol, hogy nincs többé alsó sáv, amely mutatná, hogy merre jársz a könyvben, ellenben az oldalszám csak gombnyomásra jön elő. Hmm...
Szcénánk (jövőbenéző) élharcosa, az SFportal (két formátum, no DRM, egyikért sem tudunk elég hálásak lenni) újabb okosságot igyekszik meghonosítani a piacon, ez pedig a csomagár (bundle). Nyitáskor már volt ilyen, szerencsére azóta a nemzetközi helyzet fokozódott. A brigád a…..
hello.sam 2010.12.26 22:57:13
@Galaktika magazin:
Mi annak is örülünk ám, hogy elindult a dolog, minden további az már ajándék :-)
Sziasztok,  ez egy gyűjtőposzt lesz a Kindle háztáji turbózásáról. Ide kommenteljetek mindent, ami firmware, hack, és egyéb okosság, igyekszem a posztszöveget élve tartani. Review-k: K2, K3, K3 Beszerzős poszt Tartalomgyártási kiskáté Jailbreakelős okosságok Magyar…..
hello.sam 2010.11.27 22:32:04
@Bigpapa:
Gondolom a kulcsszó itt az rss. Mármint, hogy egy weboldalon lévő cikkek csakis rss formátumban illetve abból kiindulva olvashatók a kindle-n? (a kindle böngészőjét nem számítva, ugye) Tehát pl élet és irodalom nem igazán?
hello.sam 2010.11.29 22:08:43
@Bigpapa:
Mivel az és honlap hétfőn frissül a megelőző pénteki újság anyagával, így kipróbáltam vasárnap és ma is. Azt kell, hogy mondjam (és remélem nem korai az öröm), ez most az az eset, amikor az a túl szép dolog mégiscsak igaz :-) . Gyönyörűen leszedi a friss anyagot! Gondolom azért, mert a fő rovatcímek mindig ugyanazok, és csak a cikkek címe változik. Feltételezem amíg ez, vagy esetleg a rovatok elérési címe nem változik, addig működik. Annyit állítottam a dolgon, hogy a max articles per feed-et megnöveltem, mert a mostani számban több cikk volt a publicisztika rovatban mint 10. Igy már lejön az összes.
A másik lényeges dolog: Ahogy mondtad, nem túl szép, de a lényeg benne van. Én is ezt gondoltam, mert először a calibre saját olvasójával néztem. Utána meg a kindle for pc-vel. Na itt már minden cikk új oldalon kezdődőtt. És a kindle-n pedig teljesen olyan, mint bármelyik magazin, amit eddig letöltöttem az amazonról, mindez tökéletes tartalomjegyzékkel. Igy a prohardver mellé kultúrának ez is felkerül :-) Szóval tisztelettel megemelem a kalapom, és köszönöm szépen!
hello.sam 2010.12.27 16:24:18
@Dworkyll:
Én most szívtam egy kicsit, de végül megoldottam: Ha ki volt kapcsolva a routerban a hálózat nevének az éterbe sugárzása, nem volt hajlandó csatlakozni, hiába voltak jók az adatok (márpedig az ugye ki van kapcsolva :-) ) . Aztán bepipáltam, megkerestettem a kindle-vel a hálózatom, jelszó beüt és így meg egyből megy... utána már lekapcsolhattam a routerban a névsugárzást, minden maradt okés, csak a legelső összehozásnál voltam a rosszabbik végén a ... :-)
Az egyik legnehezebben elemezhető csoport a már meglévő dedikált e-könyv-olvasók elterjedésének alakulása, ugyanis — szerencsétlen módon — az Excel nem tud grafikusan idősort ábrázolni, pontosabban nincs függvénye, amellyel a hisztogram összeállítható.Először…..
hello.sam 2010.12.13 17:10:50
@Dworkyll: Az igaz lehet, hogy kellenének húzónevek, olyan tartalom, amit (és most nem sértegetni akarok) nem csak azért vesz meg az ember, hogy a kezdeményezést és a jó ügyet támogassa. Ellenben szerintem fontos a védelem, mert nem csak kedves és barátságos emberek vannak, valaki már csak szimpla rosszindulatból feltenné a netre. Természetesen minden feltörhető, fel is törik, elvből. De így legalább egy kicsit nehezebb lenne a dolguk, mindez viszont úgy, hogy aki pénzt ad érte, legalább nem szív vele. Illetve talán a jogtulajok is nyugodtabbak lennének. De az igazat megvalva fogalmam sincs, mi lenne az üdvözítő. Abba is fejeztem... :-)
hello.sam 2010.12.13 17:13:57
@hello.sam: tejóisten, mi lett az ékezetekkel...
Ismét a filmekkel jövök. Persze két dolgot kell hirtelen összekapcsolni. Tímár Péter filmjét (Egészséges erotika), és a neves szórakoztató-elektronikai gyáróriás aktuális marketing-mondatát: Panasonic – Ideas for life.Ez a poszt bevezető a december 7-ével kezdődő nagy…..
hello.sam 2010.12.06 22:25:43
@naplómente:
Addig is míg nincsen fizetős, -ha még nem tetted- próbáld ki Bigpapa calibre fájljait, teljesen jók (Élet és Irodalom, HVG, Prohardver, Mobilaréna, stb), illetve Szkifi olvtárs is nemsokára indul hasonló lapok kindle-re küldésével. Egy szavunk sem lehet, jól megcsinált olvasnivalók, ráadásul barátságból... :-)
Nem vagyok egy marketing májer, ezért kicsit félve dobom be ezt a reklámlapot: de aki Kindle vásárláson töri a fejét (főleg ameddig a vám és ÁFA tételeket az Amazon állja), az nyugodtan használja az alábbi belépési pontokat az Amazon áruházba: Kindle Latest Generation 3G +…..
hello.sam 2010.11.14 00:57:40
@Zirowe: :-) igen át tud váltani
Térkép: client0.cellmaps.com/viewer.html?cov=2&view=intl
Az Amazon oldalán több infót is találsz a support-nál
www.amazon.com/gp/help/customer/display.html/ref=hp_k3land_wireless_map?nodeId=200505540#map
hello.sam 2010.11.17 23:33:50
@Merras: Klattyingattam, az USA illetve az UK site-on "in stock", de ha az USA oldalon bármilyen egyéb országot választ az ember fia, tényleg 2-3 hónapot írnak...
Intro Egy frissen csatlakozott olvtársunk, nagygabe nem sokat lacafacázott. Jó civilhez méltóan amit nem tudott megvenni/megtalálni, megcsinálta maga. Ez pedig kéremszépen nem más, mint egy jó kis angol-magyar szótár, ami teljesen jól használható prc és mobipocket olvasása közben. Azaz a Kindle és…..
hello.sam 2010.10.02 17:33:21
E-könyv olvasók Radar! 2009.10.04 23:33:00
Közkívanatra itt egy poszt, semmi másért, hogyha valaki más témához nem illő anyagot  talál a hálón, itt megoszthassa. A legjobbakból posztot fabrikálunk. Előre is köszönöm, a többi olvtárs nevében is. UPDATE: új megjelenéseket, érdekes könyveket a Könyvradaron…..
hello.sam 2010.09.02 22:45:55
Üdv olvtársak,
Sikeresen megérkezett a sony olvasók új verziója.
www.konyvjovo.hu/
Néztem a sony.co.uk-n, írnak sok "nagyszerű" dolgot, de majd a sony boltban megnézem élőben, mennyire nem csillog és nem homályos a kijelző. És még wifi sincs benne, ellenben £209-be kerül előrendelésben. Ehhez képest ugye a kindle 3G £149, a wifis meg szinte félárban van. Mondjuk nincs érintőképernyő, de kell az?
E-könyv olvasók Sony szinességek 2009.08.19 12:35:00
Két Sony hírcsomag vág blogunk témájaba mostanság.Az első, hogy két új modellel is támad a jól összerakott szerkentyűiről híres gyártó az e-olvasópiacon. A PRS-300-as az árérzékeny vevőket támadja, (bizonyos források szerint) még a zenelejátszás és memóriakártyával…..