Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hoggarty

0 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ünnep mián. Lassan lendül bele: SZVSZ úgy a feléig nincs benne semmi borzalmas. De aztán az egy sorra eső képzavaroxáma hirtelen megnő... Régen volt ifjú koromban olvastam egyebek közt Bedő István – Peterdi Pál: A Derékmájer c. regényét is. Valahogy megragadt bennem…..
Hoggarty 2011.10.24 10:49:10
@maroz: rodeo36 esetleg az Ikarus egyik vezető munkatársa volt, lehet, hogy a pártbizottságból, de az is lehet, hogy 22 éves, informatikus, és modortibizés a hobbyja. ez az internet.
Hogy az új magyar konzervativizmus a szellemi standard meghatározását sikerre vigye, az kell, hogy előbb a tevékenységének természetes területét jelentő jobboldalét formálja (talán nem is) kicsit át. Nem arról van szó, hogy teljesen demitologizálni vagy racionalizálni kellene…..
Hoggarty 2009.09.11 16:52:20
@BékésMárton: Allitod, hogy nem voltal tagja egy szkinhedcsoportnak ??
Hoggarty 2009.09.13 15:18:55
@Gabrilo: Az nagyon jó, hogy James Stuart Mill elmekórtani eset. Kemény madzsarisztáni megmondás. Miközben ugye az ELTE BTK és az ELTE TÁTK nem kerül be a kontinens legjobb ötszáz megfelelő karába sem. Hihetetlen.

A matematika empirikus tudománynak számított a tizennyolcadik és a tizenkilencedik században. A matematikai fizika, a parcdiff, közdiff, de a funkcionálanalízis jelentős része erősen fizikai motivációjú.
A dinamikus rendszerek is így indult Poincaré idején, és a relativitáselmélet is együtt fejlődött a differenciálgeometriával. A relativitáselmélet egy teljesen empirikus dolog, egy megfigyelhető dolog leírása, a Heisenberg határozatlansági reláció már kevésbé, az valójában egy nagyon okos modellben ír le egy tényt. Az, hogy operátorok sajátértékeiről beszélhetünk nehezen választható szét a fizikai értelemben vett spektrum fogalomtól, és ha az ember belenéz Bohr és Sommerfeld eredeti cikkébe, akkor megérti, hogy mennyire empirikus volt az a megközelítés.

Vannak más ágai is a matematikának, de a tizennyolcadik-tizenkilencedik században az analízis egy empirikus tudomány volt, és nem is igazán alapozták meg axiomatikusan egészen a tizenkilencedik század végéig.
"Ez minden idők legjobb költségvetése" - mondta Járai Zsigmond a 2000. év költségvetéséről. Most azonban nem erről, hanem a jövő évi költségvetésről fogok írni, összehasonlítva minden idők második legjobb költségvetésével, a 2001. évivel. Az összehasonlítás…..
Hoggarty 2009.09.13 00:01:46
@Paulus159: diszkontált a szerző, oda van írva. namost Orbán kolléga azt mondja, hogy most durva megszorítás van, ami azt jelenti, hogy ő TÖBBET szeretne költeni, nem KEVESEBBET. emlékeim szerint ő jóval nagyobb deficitet szeretne mint a jelenlegi (aminek persze van értelme, csak lehetőség nincs nagyon rá). egy év múlva ő fogja benyújtani a költségvetést, akkor térjünk vissza a kérdésre.
Szeretem a sumérokat, leginkább az tetszik bennük, hogy víz gyanánt itták a sört, mint a középkori Magyarországon a szerémségi bort. Tiszteletre méltó, érdekes banda, szimpatikus társadalmi hierarchiával, templomállammal. Mondjuk ma már csak sivatag van arrafelé, meg dög meleg,…..
Hoggarty 2009.09.12 18:00:29
@egyérintő: A populacio genetikusok un. mutacioesemenyeket tudnak vizsgalni. El 15000 evvel ezelott egy no, egy jellegzetes mutacioval a mitochondrialis DNS-e 37 genjenek egy bizonyos szakaszaban, es ezt a haplotipust lehet megkeresni az egyenesagu norokonaiban (ferfiaknal ditto, csak mast kell nezni). Minden ma elo embernek pontosan egy darab osanyja es pontosan egy darab osapja elt egy adott idopontban (eltekintve az illeto holgy anyjatol es lanyatol persze) es akkor ezt meg lehet keresni. Es ebbol kell kovetkezteteseket levonni. Azt is lehet tudni, hogy szamos haplotipus mara kihalt, de csontvazakbol meg kinyerheto. A mindenfele keveredesek ebbol nem lathatoak, hiszen ha ket nepet osszekeverunk, akkor siman elfordulhat, hogy az egyikre jellemzo haplotipus lesz a dominans egy ido utan.
Konzervatórium Káeurópai piknik 2009.09.11 07:03:00
Tételezzük fel, hogy a szlovák kormány nem egyszerűen csak alkoholisták és gyógyszerfüggők önterápiás csoportja, hanem átlagos, céltudatos, vélt, vagy valós igazáért, illetve saját népszerűségi mutatóikért mindent feláldozni képes politikusok klubja. Ebben az esetben két…..
Hoggarty 2009.09.11 16:59:22
@Lucius Cornelius Sulla: eszerint, igen.
Hoggarty 2009.09.11 23:42:30
@Shenpen: Az EU éves költségvetése úgy nagyjából a teljes magyar GDP másfélszerese. Projektekből lehet becsülni, hogy mely tagállamok esetében nagyobb a kifizetés mint a befizetés.
www.openeurope.org.uk/research/budget07.pdf

Itt van egy ilyen nem hivatalos becslés 2007-re.
A magyarok nem építettek világbirodalmat, és a magyar állam területe ma csak harmadnyi töredéke a történelmi országnak. Még sincs okunk az elégedetlenségre, ha sorsunkat a térség más országaival, vagy akárcsak a rokon népek történelmével vetjük össze. Őseink előtt népek…..
Hoggarty 2009.09.09 16:57:05
@Sutty: Ide az van irva, hogy " a hatodik szazadi barbar betoresek utan Nagy Karoly (Charlemagne) 796-ban elpusztitotta a teruletet (szetverte az avar birodalmat) "
Konzervatórium Komáromi csárdás 2009.09.05 14:10:00
Nem világos, hogy mit várt volna el Bauer Tamás Sólyom Lászlótól és a komáromiaktól. Azt, hogy a komáromiak ne emlékezzenek tovább Szent Istvánra, annak ellenére, hogy ezer évig megőrizték emlékezetükben? Csak azért, mert István király alapította a magyar államot? Azt, hogy…..
Hoggarty 2009.09.08 16:00:27
@Shenpen: Babits 17 eves volt a tizenkilencedik-huszadik szazad fordulojan.
Van egy nagyon speciális jellemzője a magyar külkapcsolatoknak (amellett, hogy ijesztően gyakran használják a különböző pártok belpolitikai céljaik érdekében), ez pedig a különböző nemzetközi döntőbírók iránti vágy, akik az igazság, a szépség vagy bármi más nevében…..
Hoggarty 2009.08.28 16:17:18
@Übermayer: Ki nem szarja le Europaban azt, hogy Solyom Laci batyank osszeakasztotta a bajszot a Fico Robival ? Magyarorszagon a kisebbsegek elleni gyuloletkeltest napilapok vegzik cimlapon, a melegeket pszichiatriai kezeles ala ohajtja venni az Emberjogi Bizottsag Helyettes Fohulyeje, es fopincernek oltozott tapirok menetelnek az utcan. Ezt meg a szlovakok terjeszthetik rolunk (-hetik ???? nem fogjak kihagyni)

Empatikusak vagyunk a szlovakokkal, kello onironiaval szemleljuk magunkat ? Nem. Ezereves birodalomrol papolunk, es a Karpat medence urainak kepzeljuk magunkat. Ok meg, pont akkora hulyek mint mi vagyunk. Nekik nem szabad balfasznak lenniuk ?? Csak nekunk ??? Ficonak Gustav Husaktol Andrej Hlinkaig minden majomparaderol volt egy jo szava, egy alkesz nacival van koalicioja, es kozeledni ohajt Hugo Chavezhez. Nem most derult ki rola, hogy idiota.
Hoggarty 2009.08.28 17:42:41
@szempontpuska: Én néha szoktam szimpatizálni Sólyommal. Tulajdonképpen most is szimpatizálok. Szerintem amit ő csinál, az belefér. A dátum kinos volt, valahogy jeleznie kellett volna, hogy augusztus 21 nem megfelelő.
Hoggarty 2009.08.29 11:28:32
@szempontpuska: A magyar blogoszféra leginkább az ilyen hergelődésről szól. Ül a Józsi, és jól beírja, hogy lekelllőnimegkelltámadniazonnalbeleésezmostmárnemtűrhető.

Egyetlen szabály van. Nem szabad eljózsiasodni. Sólyom anyagában nemjózsi, neki könnyű. Mindenki másnak igyekeznie kell.
Konzervatórium Ezer év dicsérete 2009.08.20 18:03:00
Hiába tépázta meg az országot forradalom, zsarnokság, megszállás, megaláztatás, még mindig létezik. Létezik, mert akik számára kedves, azok nem akarják magára hagyni.         Nem tudhatom, hogy másnak e tájék mit jelent, nekem szülőhazám itt e lángoktól…..
Hoggarty 2009.08.27 12:51:04
@rosta: Szerintem egy északbalkáni böfögi libbancsozása nem oszt, nem szoroz. Pihenj, folytasd tovább.
Ez egy szolgáltató jellegű poszt. Ha valakiből újabb fontos megmondásokat csalt elő BI cikke, ne maradjon bent.P.S Semmi bajom sincs Bacher cikkével.P.P.S Umlautot nem tudok csinálni. Valahogy pedig lehet, egy német oldalról bemásolhatnám pl. de most még ehhez is lusta…..
Hoggarty 2009.08.21 13:33:40
@Lólábfi Horgász SC: Arról van szó, hogy írok ide, és közben valahol máshol jár a fejem. Gráfok, sok sok gráf.
Emlékeznek-e még az általános iskolára? Ott voltunk összezárva 25-30 másik gyerekkel, és azt mondták rá, hogy második bé. Pedig volt ott mindenféle: okos, buta, nagyszájú, szerény, leendő szakmájában kiváló orvos/kőműves, nomeg jövendő kontár ügyvéd és csapnivaló…..
Hoggarty 2009.08.12 11:08:02
@Király Rák: Te névtelenül mocskolódsz, TWA névvel.
Nemrég a Magyar Demokrata c. lap által a „magyar monarchizmus egyik szellemi vezetőjének” nevezett úr úgy foglalta össze egy konzervatív korszak közeledtében bízó és a polgári jobbközép megerősödésének örvendő, valamint a konzervatív társadalmi reakciók ezzel…..
Pánczél Hegedűs János írása      Hazajőve a családi nyaralásról az a hír fogadott, hogy "támadás ért engem". Gondoltam, hogy talán a baloldalon prüszkölni fognak néhány dolog miatt, de sajnos a támadás jobbról jött és egy régi kedves ismerős tette…..
A harc valamelyest emlékeztet VIII. Henriknek a pápával folytatott házasság-legitimációs vitájára. Henrik azzal, hogy a feje tetejére állította a házasság akkor bevett intézményét, szakítva az Egyházzal, pontosan azt a legitimációt nem tudta soha kivívni Boleyn Annának, amit…..
Hoggarty 2009.08.06 17:29:45
@BékésMárton: Orban Viktor lanya te szerencsetlen.
Hoggarty 2009.08.06 17:36:59