Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vámos zsolt

2 bejegyzést írt és 76 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
gitar.blog.hu Vámos beújított 2011.03.11 14:13:00
Mik múlhatnak apróságokon! Vámos Zsolti régi Crybaby pedálja végleg beadta a kulcsot, így kipróbált egy G-Lab Woowee wah pedált a tegnapi próbán. Ennyit mondott ma "reggel":Nem tudom, hogy éltem e nélkül! Megváltoztatta az életemet ez a pedál. Eddig nem nagyon…..
Holtan találtak spanyolországi hotelszobájában minden idők egyik legismertebb gitárhősére Garry Moore-ra. :(A gitáros Nirvánában hajtja ki a Marshallt, de minden zeneszeretőnek és gitárosnak rettentően fáj a hiánya. Biztos figyel a vibrátótokra, szóval gyakoroljatok!Ma mi is…..
A csigaevők vittek kamerát, Chris George pedig a legjobb állás birtokosaként megmutatja a vadi új Malmsteen fej alaptulajdonságait. ..
vámos zsolt 2011.01.17 11:36:04
@HiZ:
Zoli Bá! Köszi szépen a linket! :))))))))))
A Satriani videó nagyon klassz, végre valami szakmailag is érdekes riport! Gratula!
De jó lenne több ilyen beszélgetést hallgatni, ahol ehhez hasonlóan nem csak az udvariassági körök és lerágott kérdések vannak! Remélem folyt.köv. !
vámos zsolt 2011.01.17 11:48:19
@BloggerZ:

Karesz!
Igyekszem majd én is valami használható videóban benne lenni. HiZ-zel már egy ideje tervezzük és talán sikerül is a lemezbemutató koncertünk alkalmával ezt megvalósítani. Az a helyzet, hogy az elmúlt hónapokban folyamatosan alakult a "cájgom" és most kezd fixálódni. Meg kellett találnom a plexi fej számomra legoptimálisabb rendszerbe illesztésének módját....
A múltkor az a dühöngésem csak egy kis műbalhé volt, hogy a magam módján egy kicsit megerősítsem az YJM fejjel kapcsolatos hírt és érzékeltessem a jelentőségét. Természetesen tudom, hogy nem rajtatok múlik, hogy ide hozzánk mikor jut el egy újdonság híre! :)))
Nagyon várom, hogy kipróbálhassam ezt az erősítőt, talán még sosem vártam semmi újat ennyire, mert egyrészt régi YJM rajongó vagyok, másrészt a plexik világ újra rabul ejtett! Hogy esetleg vásárolok e majd, az sajnos leginkább pénzügyi kérdés.............
vámos zsolt 2011.01.17 12:01:57
@Lovrek Krisztian:

Krisztián!
Egyetértek veled, annyit még hozzátennék, hogy engem az szomorít el, mikor nézek egy erősítő demót, hogy talán a legfontosabb pontok valahogy kimaradnak mindig, ilyen például, hogy hogyan viselkedik a fej egy gyorsabb és nagyobb tempójú tekerésben...mennyire reagál gyorsan, vagy pl. különböző gitárokra hogyan reagál, mennyire fedi el vagy emeli ki a különböző gitárok egyéniségét, vagy pl.mennyire tolerálják esetlegesen kis pedálok használatát...stb. Ezek szerintem sokkal lényegesebb kérdések, mint hogy hány extra szolgáltatással rendelkeznek.
Nyilván a jelenleg szóban forgó videó csak hirtelen lett felvéve, hogy elinduljon valami információ áramlás és készül majd profibb anyag is.

A saját demóm pedig egyszer csak meg fog születni, most állt össze a sparhelt rendszerem és Zolival március 18-án a koncertünk előtt tervezzük a felvételét!

Ezzel a szőke bukszával személy szerint nekem nincs bajom, szívesen elbíbelődnék vele....mondjuk átnyálaznám vele a hangszerben rejlő lehetőségeket! :)))))))))))
Persze valóban jó a PR-ja! De nem gitározik rosszul.....
gitar.blog.hu Malmsteen? Megy! 2011.01.13 19:15:00
A poszt címét ihlető sztorit viszonylag kevesen ismerik, de ez nem számít. Azért nem mert bréking nyúz van! Malmsteen igazából nem megy sehova, de ez sem számít igazán.Bréking!Mostanában jelentették be (vagy jelentik, az időeltolódás miatt sose tudom), hogy a sokéves közös…..
vámos zsolt 2011.01.13 23:34:22
@NHF: Megtörtént!!!!!!!!
Köszönöm az illetékeseknek! Brrrrmmmhhhhh.....
még most sem tértem magamhoz!ááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá
gitar.blog.hu Na mi ez? 2011.01.11 16:03:00
Aki tudja, mondja meg...
Üdv Mindenkinek! Vigyázat! ...hosszú leírás jön....de hasznos!  1.RÉSZ A kezdő gitárosok egyik legnagyobb problémaköre illetve megoldandó feladata egy megfelelő hangrendszer összeállítása, amely alatt értem az erősítők, hangfalak, effektek, kábelek, rendszervzérlők,…..
vámos zsolt 2010.04.20 00:35:24
@sceletor: Természetesen össze lehet konfigurálni egyszerűbben is egy teljes motyót, persze attól függ hogy milyen elvárásunk van. Az esetemben a hangsúly az analóg kisvasúton és ebben az esetben egy DSL fejen van, ez pedig csak így oldható meg.Az egészben az a legszebb, hogy ma már annyi lehetőség van, hogy csak győzzük és mindent meg lehet oldani...

A Metallica soundok körüli titkolózást én már teljesen indokolatlannak tartom -már ami pl. a fekete lemezt illeti-, mert mai füllel és a mai technikai lehetőségeket nézve az már nem egy akkora durranás. Sok hasonlóan jó gitár hangot hallottam azóta, vagy talán még komolyabbakat is.
Persze az akkor óriási hatással volt mindannyiunkra...szerintem nem volt ott akkora nagy megfejtés, inkább a hangmérnök végzett minőségi munkát.
Egyébként pedig te is tudod a régi elcsépelt mondást, miszerint "a sound a kézben van".....szerencsére.
vámos zsolt 2010.05.25 22:41:12
@Dov: Valóban! Köszi a helyreigazítást, kicsit elírtam a compressor betűjelét! Helyesen tényleg CS-3, nem is tudom miért néztem el ennyire....
Szóval az egész leírásban ahol ch-1 van, az valójában cs-3!
vámos zsolt 2010.11.28 12:10:31
@peto1989:
....igen, azt hiszem értem a kérdésed, de nem tudom megmondani, hogy ilyen kapcsolást tud e a kütyü.
Javaslom, hogy látogass fel a gyártó honlapjára, lehet hogy ott választ kapsz erre, illetve írj egy emailt a gyártónak!
Egyébként igazából feleslegesnek érzem ezt a kapcsolást, hiszen nem csak 10 programot lehet beírni és előhívni, hanem sokkal többet....persze ha jól értettem a gondolkodásod, ez azért lehet jó, mert így nem kell plusz bankváltásokkal foglalkozni.
Hamarosan meg fog érkezni tudomásom szerint az új G-Lab kapcsoló pedál, ami állítólag már alkalmas lesz műholdak vezérlésére is :)....lehet hogy ez már alapból alkalmas lesz erre a trükkre!
Kedves Mindenki! Elhatároztuk, hogy létrehozunk itt a blogon egy minden zenész által hozzáférhető adatbázist, amiben a hazai koncerthelyszínek szerepelnek úgy, mintha egy kifordított zenekari rider lenne. Megtalálható lesz a blog közelgő átszabását követően külön, jól…..
Elhatároztuk, hogy a fejünkben felhalmozódott tudásanyagot átadjuk az arra kíváncsiaknak. Both Miki, Nagy Ádám, Vámos Zsolt a gitáros szekció képviseletében. Hidasi Barna hangmérnökként, Bakó Imi mint Wellerpáka tulajdonos, és én, mert én vagyok a bakter.Miki és Ádi megmondja…..
Joe Perry komálja a Marshall cuccokat. Aki ezt nem tudta, annak ajánlom ezt a kis videót. Ami feltűnő, az a pedalboardba bekerült G-Lab Dual Reverb és Smooth Delay. Hello?!?! Rohanjatok a Rebelbe vagy a Hangáruházba, a G-Lab Switch Your Heart jelenlegi és következő állomására és…..
vámos zsolt 2010.08.07 11:38:45
:))
vámos zsolt 2010.08.09 15:01:54
@semmicico:
Szia! Igen,Géza csinálta meg, de csak egy egyszerű master poti lett betéve a végfok elé, hogy halkabbra lehessen venni...a négy bemenetből a jobb alsóba lett helyezve. Ha ez ki van tekerve, akkor gyakorlatilag olyan, mintha semmi nem lett volna "belebarmolva"...Persze, ha halkabb, akkor a végfok torzítása lejön belőle...így kicsit kevesebb a gain.

Igen próbáltam a Gáza AllTube-ját, nagyon jó cucc.Egészen máshogyan kell beállítani az erősítő paramétereit. Egy dolog nem tetszik most csak, ami lehet hogy csak "belebeszélés" , olyan érzésem van bizonyos pengetés technikánál, mintha egy kicsit "akadna" a hang megszólalása. Ez persze lehet, hogy csak amiatt volt, hogy nem hajtottam ki rendesen, mert itthon próbáltam.De az is lehet, hogy ez egy általános jelenség, amikor egy csöves előfokot teszünk egy csöves erősítő elé....más csöves előfoknál is tapasztaltam ezt a jelenséget. Egyenlőre nem tudom, hogy ez mi, de majd még teszteljük.De mindent egybevéve nagyon el van találva az AllTube, gondolkodom is rajta, hogy majd rendelek egyet Gézától.
gitar.blog.hu Marshall.hu Klub volt 2010.06.26 14:50:00
Marshall.hu Kub volt. Sokan írérték, hogy jönnek, annál kevesebben jöttek el valójában. Ez minősíti a magyar fórumozó zenész társadalmat. Aki ott volt, jól érezte magát.  Megkértük Nagy Ádit és Jani J. Szentkirályt, jöjjenek el játszani. El is jöttek, sőt Ádámot az…..
gitar.blog.hu Újgitáros v 1.1 2010.03.18 10:37:00
Dear All, gitáros barátaim, olvasóink!Naszóval, arról van itt nagyban szó, hogy megváltozik a versenykiírás. Sokak bánatára, de többek örömére. Magam is az utóbbiak táborát gyarapítom.Hogy minek is örülünk? Hát ennek:A kiírás több ponton változik! Ennek az az eredménye,…..
vámos zsolt 2010.03.31 12:47:33
@Cherokee Warrior: Szerintem előtted nagy jövő áll, mert tehetséges ember vagy és jól gondolkozol!
Ilyen "félresiklások" pedig mindenkinek vannak, az a klassz, hogy ezt fel is ismerted!...
A sok gyakorlás mindenképpen nagyobb magabiztosságot ad és kibővíti a lehetőségeket, azonban pont ebben van elrejtve a dolog hátulütője is, hiszen tudni kell a "féket" is használni. Csak a legnagyobbak képesek erre, hogy úgy uralják a hangszerüket, hogy közben a zene legyen a legfontosabb. Nekem Gary Moore -többek között- a legnagyobb példaképem, aki ennek nagy mágusa.

Egyébként pedig irigyellek egy kicsit, mert én soha nem tettem bele ennyi munkát a gyakorlásba és ennek ma is iszom a levét. Ugyanakkor pont emiatt kicsit "alibis" módon nem is megyek bele igazán nagy tekerésekbe...bár mostanság egyre több dolog kezd menni...
Sajnos én még abba a generációba tartozom, akiknek annak idején, mikor gyakorolni kellett, még nem voltak olyan elérhető iskolák és anyagok-lehetőségek, mint a mai fiataloknak /igazából még hangszer se nagyon volt/. E miatt sok rossz beidegződésem lett, amit most 26 évnyi gitározás után próbálok helyre tenni több kevesebb sikerrel.

Köszi az utolsó sorodat, de hidd el ne tartom magam olyan nagy formátumúnak. Talán csak annyi igaz, hogy egy kicsivel több tapasztalatom van néhány dologban. Annak viszont örülök és arra büszke vagyok, hogy a mai napig tudom kritikusan vizsgálni magam szakmailag is és emberileg is, és nyitott maradtam mindenre, ami a zenét is illeti.Még mindig inspirál egy csomó dolog és gitáros.Jelenleg a legnagyobb hatással Doug Aldrich van rám......

Ha van valami email,vagy weboldal elérhetőséged, kérlek küldd el az oldalamon található kontaktra!
Egyébként jössz a Gitármánia táborba? ...nagyon nagy "filing" van egy hétig, ott aztán lehet megfejteni...és nagyon jó a társaság is!
Üdv! V.Zsolt
www.vamoszsolt.eoldal.hu
vámos zsolt 2010.04.01 12:47:47
@Cherokee Warrior: Helló!
Meghallgattam a felvételt...íme a kritikám:
Az elején a fő témát kicsit pontatlannak érzem, egy hangyányit sietsz...de nem vészes, csak ugye a latin zenében /is/ nagy hangsúly van a ritmusokon és tempón.
Nagyon zajos a gityód,de ez a stratók velejárója, talán ha a közbülső pickup állást használod a szellősebb dolgoknál, az megoldás lehet...
Alapvetően itt is az a fő probléma, hogy talán túl sok a tekerés. Később kellene bepörögni, előbb játszani kellene a ritmusokkal és dinamikákkal.
Egy perc húsz körül már teljesen kiterítetted a lapjaidat és elfáradt az impró.1:40-nél kifejezetten az az érzésem, hogy "elfogyott a szusz". Jobban fel kell építeni egy szólót, kell neki egy ívet adni, különben esetleges és zilált lesz. Kell találni egy csúcspontot.....
Annak pedig örültem volna, ha a billentyű szóló alatt kísértél volna, mert az is a dolga egy gitárosnak, nem csak a szóló.Abban is meg kell mutatni, hogy mi van a zsákban. Persze lehet, hogy ennek technikai akadályai voltak, de ettől színesebb lehetett volna a felvételed.
Pl. Al Di Meolánál kifejezetten szeretem, mikor csak kísér, akkor is mindig lepadlózok tőle....
De hogy jót is mondjak, sok jó figcsi és motívum van a játékodban!
Üdv! V.Zsolt
vámos zsolt 2010.05.29 14:40:37
@AdBiro: Gratulálok, klasszul csinálod!
Az akusztikus gitározáshoz kell a nagyobb bátorság és komolyabb felkészültség, mert nem lehet elrejteni a hibákat! Mindig is vallottam, hogy az akusztikus hangszeren való gyakorlás éri a legtöbbet, az elektromos hangszerek és effektek komolyan "elkorcsosítják" a manuális képességeket, ezért ha valaki csak elektromos gitáron és esetleg valami hipermodern effekten gyakorol és játszik, azt komoly és megrendítő meglepetések érik, mikor esetlegesen akusztikus hangszeren kell megszólalni. Velem már többször előfordult, hogy vissza kellett térnem az akusztikus gityóhoz, hogy újra rendben legyen például a pengetés technikám....
Szóval még egyszer gratula!
Egy valamire azonban érdemes lenne ügyelned, mégpedig a vibrátóra. Tudom, ez már kezd lerágott csont lenni néhány fórumon, de ez egy nagyon fontos része a gitározásnak. Neked egy kicsit ideges és gyors a vibrátód, erre szoktuk mondani, hogy "kecske". Persze vannak, akiknél ez teljesen megbocsájtható dolog, de mégis érdemes erre jobban fókuszálni, le kell lassítani és a tempókhoz igazítani!
Hát ennyi kb......Üdv! Vámos Zsolt
gitar.blog.hu BKP FTW! 2010.05.18 08:00:00
Sziasztok, Remélem mindenki kipróbált minden eltervezett dolgot a Hangfeszten, beleértve a ropit a sört és minden mást. Pihenés képpen beszéljünk arról, amiről még eddig nem. Volt már itt szó kábelekről, hogy mennyire fontos és mennyire elfeleledett ez a jel megfelelő…..
gitar.blog.hu Doug Aldrich interjú 2010.05.05 11:02:00
A Hangfoglalás stábja kapta el némi segítséggel Doug Aldrichot a Messén egy rövid beszélgetés erejéig a Marshall standon. JMD:1, Vintage Modern, Plexi, amit akartok...
vámos zsolt 2010.05.06 21:59:37
@petrot: az egész úgy ahogy van tökéletes.
Az a kis figura meg inkább effekt jellegű parasztvakítás, de persze jó az is....és hogy szól a kezében a hangszer...atyaég...a vibrátóról nem is beszélve és a hangképzéséről.

Hallgass bele inkább a Whitesnake koncertbe, a 2006-os DVD etalon lett minden hard rock rajongónál....
vámos zsolt 2010.05.07 10:02:54
@sceletor: Ja,ja, teljesen egyetértek, bár azért időnként technikailag is villant olyanokat, hogy be..rok. Egy párszor nekiültem egy-két figcsijének és hát meggyűlt velük a bajom.
A pentatonos játékban szerintem ma Doug az ász ebben a műfajban, Zakk is nagy, de ő egy kicsit egyszerűbb.Zakk inkább a nagy tempókkal operál....
Mindenesetre mindketten nagy császárok és minden gitárosnak illik valamennyire ismerni és "leszedni" őket.
Nagy szerencse, hogy ők vannak nekünk!
vámos zsolt 2010.05.11 12:03:28
@sceletor: Igen, ismerem. Nagyon profi az arc, de rám nem volt különösebben hatással. Úgy érzem, hogy ő egy "átlagos" stílusú gitáros, egy nagyon jól képzett "szakmunkás". Nincs akkora egyénisége, bár teszem hozzá, hogy nagyon felületesen ismerem! Természetesen jó lenne birtokolni egy jó pár figcsit tőle, de a gitározása és stílusa mellett én simán átsiklottam, nem hagyott bennem semmilyen nyomot...
Persze ez az a dolog, amit "ízlések és pofonok" - nak mondunk ugye....
Akinek nem tűnt eddig fel (pl. én), azoknak mondom, a G-Lab GSC2 és GSC3 rendszerkontrollerek új firmwaret kaptak. Névszerint 2.23.Az újdonságok:- A kapcsoló kimenetek a latching mód mellett momentary és pulse módokban is tudnak működni.- Két további néma hangolási üzemmód került…..
gitar.blog.hu "The real thing" 2010.04.18 23:37:00
Régebben volt néhány poszt, ami egy Rob Chappers nevű youtubehős ürgével volt kapcsolatos, amikben Marshall motyókat hajtott. Mostanában kicsit leült a fazon iránti lelkesedésem, konkrét videodömpinget produkált az elmúlt pár hónapaban szerintem, amit elég gyorsan meguntam.…..
Hendrix élt, él és élni fog.Ez annyira igaz, hogy egy eddig kiadatlan felvételeket tartalmazó korong látott napvilágot. Ez az apropója a kiadó és több hangszerforgalmazó példás összefogásának. Az összefogás célja, hogy kiderüljön ki is lesz az év legjobb új gitárosa kis…..
vámos zsolt 2010.03.16 14:56:25
@petrot: Klassz a felvétel! Gratula! V.Zs.
gitar.blog.hu Blogtalalkozo 1.0 2010.03.02 10:25:00
Nem mondhatjátok, hogy nem szóltunk előre. Aki nem jött, az vessen magára. Stb. Viszont mi remekül szórakoztunk nélkületek is. Vámos tanárúr meghangosította a Randy Rhoads fejet kettesig (!!!!), erre mindenki elkezdett gitározni. Hangosan.  Közben fejtettünk egy kis G-Labos…..
vámos zsolt 2010.03.06 12:27:44
@bereczsanyi-mindenamigitar: Tisztelettel jelentem, megrendeltem néhány hete egy Marshall 1959HandWired Plexi fejet...no comment. Eladtam jó pár cuccomat, mert erre fájt a fogam kb.22 éve. 1988-ban már tulajdonomban volt egy 1969-es eredeti darab, de akkor még fiatal koromból és tapasztalatlanságomból fakadóan nem tudtam értékelni, no meg a felmerült anyagi természetű problémák miatt is kénytelen voltam megválni tőle. Azóta is többször sóvárgás tárgyát képezte...De most eljött az idő! Ez a cucc a rock&roll alapja! Izgulok nagyon.....
vámos zsolt 2010.03.08 20:56:47
@sceletor: Krisztián! Igen jól hallottad, nagy rajongója voltam és még vagyok is. Annak idején, mikor megjelent a videó iskolája, szinte az egészet végig jártam és nagyon sokat profitáltam belőle. Mostanában gondolkodtam rajta, hogy újra fel kellene frissítenem....ha már újra svéd közelbe kerültem. Úgy tudom, hogy a HARD-os énekes társam /Björn Lodin/ közeli ismeretségben is van Marcello-val, remélem, egyszer lesz alkalmam személyesen is kezet rázni vele!
Kafa a felvételed!
A találkozás öröme, teliszájas vigyorgás, gitározás, ismert és kevésbé ismert gitárosok beszélgetek gitárcuccról és próbálgatnak mindenféle VOX és Marshall erősítőket, effekteket, miegymást. Na ehhez mit szóltok? Ezért találtuk ki, hogy összehozunk egy író-olvasó…..
vámos zsolt 2010.02.15 14:28:10
vámos zsolt 2010.02.15 22:40:54
@HiZ: Akkor megyek! Juhéééj! Az Lp-t naná,hogy viszem...