Regisztráció Blogot indítok
Adatok
eszim

0 bejegyzést írt és 282 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Január 7-én kezdődött a Vörösmarty tér felújítása, a munkák a tervek szerint augusztus 31-ig tartanak. Ahhoz hozzászokhattunk, hogy egy ilyen dátumot nem kell komolyan venni, azonban nagyobb baj, hogy a felújítás ideje alatt a lezárásokról, kerülőutakról a járókelők nincsenek megfelelően…..
eszim 2019.08.24 10:00:28
@felucca02: "a lapok összebaszása kizárólag a mindenhová behajtó pénzszállítók privilégiuma lesz később."
Arra sohasem gondolnak, hogy használni is fogják a területet, pl a karácsonyi bódéváros is úgy van, hogy odarepülnek a bódék és nem teherautó viszi összebaszva a lapokat.
eszim 2019.08.25 07:22:00
@felucca02: ""a lapok összebaszása kizárólag a mindenhová behajtó pénzszállítók privilégiuma lesz később." "azt a lapot a teherautó sohasem bassza össze."
Döntsd már el, hogy melyik az igaz szerinted!

A Petőfi Sándor utca is 10cm-es térkőből van kirakva mégis ótvar állapotban van, a forgalomtól és a lerakás minőségétől függően a vastag térkő is szétmegy, de ez évek múlva derül ki, most boldogan átveszik, hogy milyen szép.
  Zuhan a beruházási kedv Magyarországon. Csendes adat a tegnapi hírfolyamból. A nemzeti össztermékhez mérve több, mint húsz éve nem volt olyan adat, hogy ennyire ne épüljön semmi... Mondanunk sem kell, a csehek, a szlovákok, a lengyelek vernek minket... Ennyit az Orbán-kormány…..
eszim 2017.05.14 07:49:01
@CM2131: Neked és hasonlóknak ajánlom ezt a grafikont:
uploads.disquscdn.com/images/fbd23683ac0eb13d0de47b78bc1b7cf435030c4a48790acc659a3fe55debbb4d.png
Vond ki a gazdasági növekedésből az éves Európai Uniós támogatásokat gdp százalékban.
Valami történt egy diákokat szállító busszal éjszaka, mit tegyünk? a. Vizsgáljuk ki a problémát és a vizsgálat végén tegyünk javaslatot a probléma orvoslására. b. Tiltsák be az illegális tevékenységeket éjszakai buszozást! c. Gyurcsány a hibás. Épeszű ember eddig mindig biztosra vehette, hogy a…..
eszim 2017.02.15 18:32:21
@SmittyB: Sötét az te vagy, meg a klikk, tudatlanul olyanba pofáznak bele, amihez semmi közük. Talán meg kellene várni a vizsgálat eredményét bármilyen ostoba ötletelés előtt.
Január 1-től több éttermi étel és ital kedvezményes áfakulccsal adózik. A rendszer azonban nem egyszerű, ezért Békeiné Kiss Andrea, okleveles adószakértő készített erre egy infografikát.  Igazi kuriózum, hogy a tej után három különböző kulcsot is felszámolhatnak, az…..
eszim 2017.01.04 15:58:42
@Willkommenskultur: Hiába egyértelmű hülyeség, neked minden finom, csak fideszes hátsóból jöjjön.
És körbemutogatod a világot, hogy máshol is vannak hülyeségek.
A csomó más országban mekkora az áfakulcs, az újraelosztás, a jogbiztonság, a korrupció és a többi?
  Van egy beruházás a Belváros közepén ami legalább annyi kérdést vet fel mint a Liget-projekt, vagy az Orczy kert és mégsem kapott eddig különösebb figyelmet. Az Erzsébet téren hamarosan újra felállítják a Sziget Eye néven futó óriáskereket  a környékbeli lakók tiltakozása ellenére. Idéntől a…..
eszim 2016.05.08 05:37:14
@atpijkamo119: oké, a képeket átméretezhette volt a szerző, de még hányszor írod be?

A témához: Közben meg rohad szét, az amúgy is trágya minőségben felújított tér, de haverok kaszálnak ...
IFL Gazdaság Fidesz a kocsmában! 2015.01.05 16:06:41
Viktor! Most akkor tulajdonképpen, ha jól értelmezem, akkor ebből a kocsmai beszélgetésből semmi nem lesz? Ki kíváncsi a véleményemre, ha már te sem? Hol vannak már a burkoltan konszolidált egyeztetősdik, amiknek a feladóvevényét jobb híján velem fizetettétek ki, hogy…..
eszim 2015.01.07 10:26:07
@Rudi Kató: már korábban is belinkeltem neked, a nettó átlagkeresetek területi eloszlását. Hol van nagyságrendi különbség?
www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_qli030.html

És Budapestet felfelé húzza az állami csicskák serege, az mtva 80 milliárdja, stb.
Agyatlan hazug hülye vagy!
eszim 2015.01.07 13:52:57
@Rudi Kató: Idióta, a jövedelem az pontos adat, az nem becslés. De akkor minek hiszel a magad téveszméidnek?
De a tényeknél maradva, ha már megtapasztaltad: akkor most vidéken vagy és kapsz mondjuk 80 ezer, korábban Pesten ugyanezért 800 ezret kaptál?

A hazug adatok alapján közép magyo. a lakosság negyede, viszont a gdp felét adja, szóval "ők fölözik le a vidék termeléslét"
Csak ne csodálkozz, ha mindenki szembe megy veled az autópályán, biztos ők a nevetséges hülyék, te fideszbarom
Járj biciklivel, akkor piálhatsz is, és nem kell azon agyalnod, melyik útszakasz fizetős, és melyiken hasíthatsz anélkül, hogy megbüntetnének. Körülbelül így foglalható össze a kormány üzenete, melyet az új fizetős szakaszok rapid bevezetésével juttatott el az autósokhoz.…..
eszim 2015.01.04 14:13:26
@belvarosi: mesélj mikor jutunk el oda, 100%-os elvonásnál?
Ja és mint látszik jogodban áll hazug baromnak lenni ...

@Muzsikok közt: 2015-ös költségvetés:
Megtett úttal arányos útdíj 149 000,0
Időalapú útdíj (HD) 34 515,8

2014-es:
Megtett úttal arányos útdíj 133 858,3
(másik nincs)
Közröhejjel indul az új év: két napja derült ki, hogy mától csak fizetős úton lehet elérni Ferihegyre, vagyis aki akár csak egyszer vinne ki valakit egy géphez, kénytelen venni egy 3 ezer forintos 10 napos matricát, ha meg 10 napon túl kétszer, akkor egy 5 ezer forintos Pest megyei…..
eszim 2015.01.02 07:48:07
@monddazigazatmar: csak az utolsó mondatodhoz ... Hol ingyenesek az utak basszus, az üzemanyag árának több mint fele adó!!!
50%-os újraelosztás mellet, hova akarsz még emelni, hol a határ nálad? Amikor majd az utolsó forintodat veszi el az állam akkor is azt fogod bégetni, hogy az még belefér!?
eszim 2015.01.02 12:49:38
@monddazigazatmar: hat ha beszart a hutom es berohadt az osszes kaja, akkor en kidobom az egeszet es veszek ujat, te meg megeszed a szart mert kevesbe budos, van izlesed.
Te igazi fideszkomcsi...
A Nemzeti Útdíjfizetési Szoltáltató Zrt. közzétette, hogy 2015. január 1-jével hogyan bővül a fizetős utak száma. A mindenféle szakmai és társadalmi egyeztetés nélküli, dilettáns, elmebeteg kormánydöntésnek a XI. kerület is vesztese. A térkép szerint az M1-M7 közös…..
eszim 2015.01.01 18:25:40
@Larry Silverstein: erre szolgálna a költségvetési tartalék. Hogy a váratlan nem tervezhető bevételkiesést, kiadást fedezzék belőle, ehhez képest szabad felhasználású eltapsolható keretnek tekintik. (persze eddig minden kibaszott kormány így csinálta sajnos)
eszim 2015.01.01 18:53:27
@Larry Silverstein: költségvetési tartalék korábban is volt, nem igaz amit írsz.
Ha feszegeted a hitelfelvételt, akkor hazudj egyet a manyup vagyon hollétéről is valamit.
eszim 2015.01.01 19:37:53
@Larry Silverstein: hülye vagy b+,
akkor stadion hitelből (csak ez rohadtul nem vicces szerintem)
Itt van ez a zárva tartási ügy. Az ellenérzéseket keltő törvény-tervezetet megszavazták a kormánypártok, és hamarosan elnéptelenednek azok a fránya plázák, ahol a hét utolsó napján korzóztak a népek, holott akár templomban is lehettek volna. Akadtak persze józanabb egyházi…..
eszim 2014.12.30 12:39:19
@fda: Egész konkrétan a feleségem Lidl-nél dolgozott, pontosan tudom, hogy szar a beosztás, de az még mindig jobb volt, hogy felvették, mint ha nem vették volna fel, de most majd csökken a foglalkoztatottság.
Ha csökken a munkaidőkeret, akkor nő a maradék napokon a kihasználtság, vagyis nem nő annyival az emberszükséglet, mint a forgalom, másrészt ha kevesebb a nyitvatartási idő kevesebb emberrel le lehet fedni a szabadságokat-betegségeket.
Azért egy csomó minden halasztható, sőt van elhagyható vásárlás, ha eddig vasárnap mentem tuját venni, mert akkor volt időm, lehet, hogy nem is veszek.
Hátha sikerül felfogható példát hoznom:
-ha eddig minden nap vettem egy kiflit, ezentúl minden második nap veszek egy kiflit, ugyanannyit fogyasztok, de kevesebb eladó kell.
-ha eddig 7 nap két eladó kislány állt a pláza kisboltjában, ezentúl 6 nap fog 2 állni, a 2 ugyanúgy kiszolgálja a az esetleges forgalomnövekedést, és nem is feltétlenül lesz meg a korábbi forgalom, hiszen elve kiesnek a csak vasárnap oda járók.
Szóval egy rohadt nagy hazugság, hogy nem rúgnak ki embereket!

Azt szeretném tőletek megtudni, ha már ennyire együtt érzőek vagytok a dolgozókkal, hogy mikortól lesznek vasárnap zárva a színházak, strandok, éttermek stb?
Mindjárt elmondom, de előljáróban az alapok: Az új autópályadíjrendszer alapjai Az új autópályadíjrendszer két pillérből áll: Mostantól minden szakasz fizetős (kivéve az M0 azon szakaszait, ahol ezt az EU támogatási szerződések kizárják, illetve a Megyeri híd, mert... izé, mert csak.). Ez a…..
eszim 2014.12.29 09:16:18
@Rudi Kató: Aha többszöröse, te hülye zsidózó barom:
www.mfor.hu/cikkek/Mar_tenyleg_mindenhol_jobban_elnek__mint_tavaly___a_szamok_szerint.html

A habzsolni a javaknál esetleg a fideszes államtitkárok és egyebek tömkelegére gondoltál?
Január 2-án erődemonstrációra készül a társadalmi ellenzék, amelyen a mai állás szerint meg fog jelenni a parlamenti hivatalos ellenzék egy része -- konkrétan a DK -- a saját zászlói alatt. A tüntetés fő szervezője, Várady Zsolt, illetve néhány másik szervező is megkérte…..
eszim 2014.12.25 11:24:21
@macmac: sajnálom, hogy nem akarod érteni ás totál baromságot válaszolsz!
A te egyszerű agyadnak: az ellenzéknek el kellene takarítania magából az elmúlt 24 év hazug politikusait, ennyi. De se te, sem a pártok nem fogják fel fel sajna és tolják ua-t a baromságot.
eszim 2014.12.25 14:30:58
@macmac:
-nem csak a korrupt politikusoknak kell mennie, hanem akik tevékenyen lehetővé tették a korrupciót, akik hazudtak éjjel-nappal, akiknek lehetőségük volt de elqúrták az országot.
-az elmúlt 5 év alatt mit tettek le az ellenzéki pártok, hogy itt fikázod a civil szerveződést, semmit! Hasonló degenerált hülyék vannak most is: az egyik elmegy gulyást osztani Veszprémbe, a másik rá akar ülni más tüntetésére, hogy csak az aktuálisat írjam. Basszus ezek semmit nem tanulnak ...
eszim 2014.12.25 17:20:45
@macmac: Így van hiba volt, ahogyan hibás volt az utána való kormányzása. Megvolt a lehetősége, nincs tovább neki, ahogy az utolsó mondatodban írod a választópolgár elzavarta, olyannyira hogy 2/3-ot adott a másik idióta bagázsnak.
Mit kellett volna tennie az ellenzéknek: mondjuk kivetni magából gyurcsánnyal az élen azokat akiket írtam.
Szerencsére minden napra szolgáltat a magyar politika valami "Barátok Köztös" fordulatot, amin tök jókat lehet beigli helyett csámcsogni. Kedd reggel a kormánypárt úgy gondolom, hogy elvesztette legitimtását a kormányzást illetően, amikor testületileg úgy határozott, hogy nem…..
eszim 2014.12.25 09:01:46
@lófüle elemér: az éves díj 5000, nem a havi.
Persze szerintem mindenfajta útdíj eleve lehúzás és az emberek hülyének nézése, hiszen az üzemanyag árának több mint fele adó.
Pártunk és kormányunk újabb komoly lépést tett az általuk megálmodott tökéletes állam megteremtésének irányába. Ma megszavazták a 200 négyzetméternél nagyobb boltok vasárnapi kötelező zárva tartását. Ezzel a lépéssel gyakorlatilag mindenkit sikerült tökön rúgniuk,…..
eszim 2014.12.17 12:09:23
@szusza1: oke,
akkor pótlék nélkül 76000 a béred.
Akkor a napi béred kb 3500 Ft, vagyis a tesconal 20% sincs a vasárnapi pótlék?

Hány dolgozót fognak nálatok kirúgni, ha a 7x24 óra helyet csak 6x16 óra lesz a heti nyitvatartás?
eszim 2014.12.17 12:36:51
@IdomitottFoka: igen a legnagyobb eladók vagy csoportjuk tudja befolyásolni, meghatározni nem.

Egyébként érdekes, hogy az arab olajexportőr országok felnőttek a feladathoz és tudtak olyan befektetési alapokat csinálni, amik csökkentik az olajfüggőséget, az oroszok meg elbaszták a pénzt és a hirtelen kieső bevétel rögtön bedönti őket.
eszim 2014.12.20 17:00:39
index.hu/gazdasag/2014/12/20/nagy_bukas_lehet_a_vasarnapi_zarva_tartas/

Aha, nem rúgnak ki senkit ..., ehhez képest, még a forgalom is jelentősen megzuhanhat, idióták!
Mint az nemrég kiderült, a 3-as metró felújítása nem került fel a Brüsszelbe küldendő projektlistára. És ahogy már megírtuk, a metró állapota aggasztó: mind a vasúti járművek, mind az infrastruktúra elöregedett, rekonstrukcióra szorul. A metróvagonok…..
eszim 2014.12.15 19:59:43
@Passzív demonstráló: Amiket írsz javítgatások, vágánycserék, az a felújítás során kukázódnak, vagyis amit most beleraknak, az kidobott pénz?
A bkv-nál tiltja valami a takarítást, vagy mi az oka, hogy a 3-a metró vastagon mocskos?
Az undormány Fidesz-rezsimről sok minden rosszat el lehetett mondani eddig is, de azt, hogy koncepciótlanul, értelmetlenül hoztak volna döntéseket, azt semmiképp. Ehhez képest az elmúlt hetek eseményei arra utalnak, hogy először valakinek nagyon elgurult a gyógyszere, aztán a többi…..
eszim 2014.12.11 15:35:18
@mrbateman: Nem értem amit írsz! Ennek az újabb adókiterjesztésnek a bevételét is pont ugyanúgy benyeli az állam és szar hatékonysággal költi el, mi több el is lopnak belőle, mint a benzin adóját, mitől más ez?

Fizet ért b+ közvetlenül a benzin adójával.

Legalább következetesen írd a hülyeségedet, az első mondatodban jelentetted ki, hogy özv. Kovács Istvánné pont a benzin adójából kap juttatást.
eszim 2014.12.11 15:57:45
@mrbateman: Elég szánalmas érv ...
eszim 2014.12.11 16:14:45
@mrbateman: folyton magadat hazudtolod meg, de hiába világítottunk rá többen, mindegy örülj az újabb adónak akkor ...
Vendégszerzőnk, Mike Károly, közgazdász, egyetemi oktató írása. Az üzletek vasárnapi nyitva tartásáról folyó vita gyorsan félrecsúszott, de talán még helyes mederbe terelhető. A kereszténydemokrata párt azzal az érvvel nyitott, hogy a bolti dolgozók akaratuk ellenére…..
eszim 2014.12.06 15:10:24
@polyvinyl: Annyira szánalmas, hogy még a nap nevének eredete, elenevezése is szembeköp titeket.
Lehetne, hogy annyi sünt szarjál, ahány ember kiszolgál téged a vasárnapi szent napodon, amikor moziba, étterembe, strandra, színházba, állatkertbe, stb mész. (a kirúgottakért 2 is mehet)
eszim 2014.12.06 15:37:35
@polyvinyl: oké, ez után a hozzászólásod után válassz, hogy melyik az igaz:
1. a hozzászólásodnak megfelelően MINDEN zárva lesz, a színházak, éttermek, cirkusz, libegő, uszoda, ...minden, mert semmi nem indokolja, hogy nekik vasárnap is dolgozniuk kelljen.
2. nem lesz minden zárva, így értékes értékes és pótolhatatlan belpesti liberális értelmiségi vagytok mindannyian.
eszim 2014.12.08 07:33:58
@sztd: Te mi a fenéről írsz?? A példa arról szólt, hogy a mostanihoz képest, ugyanannyi eladáshoz kevesebb eladó kell, ha kevesebb a vásárlási alkalmak száma.
Csak a te kedvedért még egyszerűbben, ha eddig szombaton is vettem 1 kiflit és vasárnap is 1 kiflit, de ezentúl szombaton megveszem a 2 kiflimet, akkor a vasárnapi eladó ki lesz rúgva, mert a szombati eladónak a 2 kifli eladása vagy ugyanannyi vagy minimális többletteher.
(Mondjuk azt sem értem, hogy ha nézem át az árukat, annak mi az emberigénye vagy te minden áruátnézéskor szóval tartasz egy eladó, vagymi)

Ó de sajnálom a rokonodat, be kellett mennie, és a semmittevéséért fizetést kapott, és még sajnáltatja is magát. Mások örülnének, ha bármilyen munkájuk lenne, megint mások meg kidolgozzák a belüket minimálbérért több műszakban és örülnek, hogy megtehetik.

Megint mások, mint te pl, nem tudják tervezni a színházbamanetelt, az olyan véletlen dolog, min egy betegség. Te is elvárod, hogy amire vasárnap igényed van azt kiszolgálják, de közben osztod az észt, hogy ki-mit csinálhat.
Találgatások már voltak, hogy mennyibe kerül ez a KDNP javaslat az országnak (legyenek zárva a boltok vasárnap), most kísérletet teszünk arra, hogy pénzben kifejezzük eme hatás mértékét. A témáról szóló eddigi posztjaink:  Engem ne védjen meg a KDNP! - a vasárnapi zárva…..
eszim 2014.12.05 22:42:17
@balfaszokkal sáncoló: veszek naponta egy kiflit vagy veszek két naponta 2 kiflit, ua. a forgalom mégis akár fele annyi az eladó!
ProgBlog Vasárnap, erőből 2014.12.02 01:47:44
„Megjelenik a bűn embere, a veszedelemnek fia, a ki ellene veti és fölébe emeli magát mindannak, a mi Istennek vagy istentiszteletre méltónak mondatik, annyira, hogy maga ül be mint Isten az Isten templomába, Isten gyanánt mutogatván magát.” Pál apostol a thessalonikabeliekhez…..
eszim 2014.12.02 16:27:52
@DFK: ha kirúgják, akkor majd lesz idejük a közös hétvégére.
eszim 2014.12.02 17:14:40
@jaegtoer: "ad 1: nem kötelező vasárnap dolgozni
Na ja, mondd ezt olyannak, aki nem kap már egy éve munkát." Nagy ötlet, akkor rúgassunk ki még pár embert!????
"hogy mi még kényelmesebben tudjuk élni a mindennapjainkat." Rendben, de akkor legyen zárva MINDEN ami nem létfontosságú: trafik, étterem, cukrászda, mozi, színház, uszoda, állatkert stb!
Rengeteg mindenért gyűlölhető a Fidesz, de úgy látszik, a magánnyugdíjpénztárak lemészárolásába minden elképzelhető mocskukat belesűrítették. Ha egy embernek lenne ennyi rossz tulajdonsága, környezete jó esetben ignorálná, de lehet, hogy likvidálná. Úgy tűnik viszont,…..
eszim 2014.11.27 22:27:41
@midnight coder:
A manyup 1 % hiányt okozott, ez koránt sem elviselhetetlen teher. Arról szólt leegyszerűsítve, ha az egybites agyaddal megértsd, hogy korábban plusz pénzt rakunk a nyugdíj rendszerbe, cserébe a később viszont kisebb lesz az állam fizetési kötelezettsége.
Viszonyításként az állami újraelosztás 50%-a a gdp-nek, 10%-kal magasabb mint hasonló volt szoci országoké, na ez tényleg elviselhetetlen!
"90%-os eséllyel lesz olyan válság, ami az eddigi összes befektetést lenullázza" Ezt hogy jött ki neked??? MErt rohadtul hazudsz fidesznyik, majdnem pont eltelt 25 év a rendszerváltás óta, mikor nullázódtak le a befektetések, he? Még az elqurt évek utáni felkészületlenül ért gazdasági válság után is reálhozamit fizettek a pénztárak.
Köszönjük, nem kérünk Aldit a Kossuth Lajos utcába. Nem kell, mert mi itt a Belvárosban csak CBA-ban akarunk vásárolni és szívesen fizetünk az alapvető élelmiszerekért húsz százalékkal többet. Itt rezsicsökkentés volt, úgyhogy csak ne jótékonykodjon velünk valami idegen…..
eszim 2014.11.26 09:13:07
@Tiszteltetem Brüsszelet: és mit csinál az a 400 ezer ember, hogy nem látszik a gpn-n, így szart sem ér.
eszim 2014.11.26 09:28:31
@Krisz11: aha, a belga cba-d, te agyatlan, ha esetleg kihúznád a fejedet a fidesz seggéből, mielőtt baromságokat írsz:
Carrefour S.A. is a French multinational retailer headquartered in Boulogne Billancourt, France, in Greater Paris.[2] It is one of the largest hypermarket chains in the world (with 1,452 hypermarkets at the end of 2011[1]), the fourth largest retail group in the world in terms of revenue (after Wal-Mart, Tesco and Costco)
Tisztelt Gyurcsány Ferenc (Miniszterelnök) úr!  Kérem alássan, Ön ezt valóban komolyan gondolta? Valóban azt hiszi, hogy összemoshatóak az utóbbi hetek szigorúan CIVIL szerveződései által életre hívott mozgalmak valódi üzenetei, kinyilatkoztatásai, valamint az Ön által…..
eszim 2014.11.26 07:38:18
@dogbakszi: Nem érdekes, hogy az elődei mit csináltak, ahogy orbánnál sem. Természetesen az adott helyzetről nem tehet, arról viszont igen, hogy mit hoz ki belőle, márpedig túlkültekezett, hazudott és ezt meg önmaga is elismerte. NEM érdekel, hogy ki a hibásabb az MSZP, SZDSZ vagy Ő, vagy a mindent leugató akkori fidesz, meg volt a lehetősége, elkúrta, ennyi.
Persze, hogy levitték a hiányt, különben becsődölt volna az ország, akkor lett volna ez érdem, hogy ha megyós túlköltekezés utűn tették volna. A mai minden napra új adó nem ismerős a veres pénzügyminiszterségéből?
A növekedés 2006-ban MINDEN környező országban magasabb volt, szóval te is ugyanúgy hazudsz, mint a narancsos komcsik, te sem vagy jobb náluk!
www.portfolio.hu/img/upload/2012/11/gdp2005-20121115.png
eszim 2014.11.26 07:40:01
@Viktor Mutyin: tévedsz, orbán mehet a a szemétdombra gyurcsánnyal együtt!!!
De most komolyan elhittétek, hogy a kormány tolerálni fogja hosszú távon a magyar középosztály jelentős részének lázadását? Vagy abban reménykedett bárki, hogy jobban hírdethet szabadságharcot a szabadságharcos pöndörbajuszos bránermájszterekkel szemben? És ha még igazad is…..
eszim 2014.11.24 12:33:29
@polyvinyl: verd szájba magad te barom, azért nem történik befizetés a magánba mert az államiba folyik a maradék tagok befizetése:
2011. december 30-án kihirdetésre kerül a Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvény, amely módosítja a magánnyugdíjról és a magán-nyugdíjpénztárakról szóló 1997. évi LXXXII. törvény (a továbbiakban: Mpt.) egyes rendelkezéseit. Ennek értelmében 2012. január 1-től megszünteti a kötelező magán-nyugdíjpénztári tagdíjfizetést azok esetében, akik fenntartották magánpénztári tagságukat. A tőlük levont munkavállalói nyugdíjjárulék ezután az állami nyugdíjkasszába kerül, megteremtve jogalapját a magán-nyugdíjpénztári tagok állami nyugdíjjogosultságának.
eszim 2014.11.24 12:49:13
@hümhüm: tájékozatlan te vagy, nem viheti át önkéntes magán pénztárba a vagyont, hanem benyeli és feléli az állam hogy észre sem veszed hogy mire ment el.
A szerinted olvadó vagyon gyarapodásának infláció feletti részét (ahogy a korábban visszalépők) megkapják.
IFL Gazdaság Élet a Tesco után 2014.11.21 14:35:22
A Tesco inkább egy életérzés, egy társadalmi pozíciót felölelő közmegállapodás gyűjtőneve, ami ellen a kormány meghírdette saját szabadságharcát. Le a külföldi hipermarketekkel! A kormány el fogja lehetetleníteni a Tesco, Auchan, Lidl, Aldi és a többi market magyarországi…..
eszim 2014.11.22 15:57:50
@Larry Silverstein: HAZUDSZ megint persze,
166 ezer a közmunka, hozzácsaptak még 100 ezer külföldön dolgozót és nőt az állami csöcsön dolgozók száma is, a versenyszféra minimálisan növekedhetett. (de ha négy év alatt talán 3%-kal nőtt a gazdaság akkor a versenyszféra alkalmazott szám nem is nőhet jobban)
De ez mellébeszélés volt tőled, azt írtam, hogy igazi trafikosok egzisztenciáját tette tönkre a trafik törvény, mert hazugság a magyar vállalkozók támogatása, itt a foglalkoztatottság irreleváns.
eszim 2014.11.22 20:29:11
@Larry Silverstein: jogos, hogy volt közmunkás több tízezer, már 2010 elején is, itt tévedtem.
Külföldi munkavállalóról és a ksh adatiról itt van pl írás:
www.mfor.hu/cikkek/KSH__100_ezer_foglalkoztatott_volt_kulfoldon_dolgozo.html
Állami alkalmazott itt pl:
www.origo.hu/gazdasag/gazdasag-plusz/20130927-alig-nott-a-versenyszferaban-dolgozok-szama-a-kulfoldre-vandorlok-es-a-kozmunkasok-a-kormany-kezere.html

De mondom, az hogy a trafik ügy kapcsán, de egyébként bármilyen ügy kapcsán, olyan indokot felhozni, hogy valaki feltételezhetően, elképzelten vagy valósan valamit csinál és ezért szankcionálja az állam, közben biztosan vétlen szereplőket ellehetetlenít a legnagyobb görénység és visszaélés a jogokkal, aminek birtokában van az állam.
eszim 2014.11.22 21:12:32
@Larry Silverstein: csk ha nő a külföldön dolgozó magyarok száma, nő a magyar foglalkoztatottság. Tudnám mi a faszt csinál az a több 100 "új" dolgozó, ha lófaszt nem nől tőle a gdp.
DE dobd már a foglalkoztatottság kérdést, mellékszál, az volt az állításod, hogy szempont volt a multi a trafikos lenyúlásnál, mert egy csomó relay megszűnt. Erre írtam hogy elfogadhatatlna görénység volt a korábbi a ti szemetekkel igaz magyar kis trafikosok ellehetetlenítése.
Röviden? Sok. A Magyar Nemzeti Bank legfrissebb jelentése alapján a harmadik negyedév végén a GDP-arányos bruttó államadósság 83 százalék volt. Ez némi mérséklődést jelent az előző negyedévhez képest (85 százalék), azonban az Orbánék által bevezetett adósságszabály…..
eszim 2014.11.21 12:00:31
@aleb19: akkor csökkent volna az államadósság, szóval hazugság, vagy csökkent vele és rögtön ugyanannyival túl is költekeztek. A tény hogy 4 éve volt 3000 milliárdnyi manyup megtakarítás, ma nincs, ellenben az adósság nemhogy csökkenne, hanem enyhén növekszik 2010-hez képest. Szóval a manyup vagyon el lett baszva.
eszim 2014.11.21 17:43:43
@aleb19: leírtam, hogy ott rohadjon meg a maszop a szadesszel ahol van, ÉRTED???
A fidesz felélte a manyupot, az adósság 0-t csökkent!!! Az nem érv hogy mások is segghülyék a kormányzáshoz, az azt igazolja, hogy a fidesz-t is lapátra kell tenni végleg.
Tudod mi lehetne esetleg a példaképem, hasonló lehetőségű volt szoci ország, ami többre vitte, egyre több van ...
eszim 2014.11.21 19:10:32
@aleb19: hülye vagy b+, adósság ua. vagyon eltűnt, kit hibáztassak amiért eltüntette a vagyont!?
Qvajól menedzselik, világrekorder adók, pofátlan korupciók, lenyúlások, lerombolt jogállam.
Mocskolod a multikat, multi alkalmazottként Angliából, ha olyan szar neked mit keresel ott, milyen hazug, megalkuvó, gennyes dolog. (mondjuk ez ismerős, mint viktor)