Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kishpiros

12 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bigyóblog Lámpakonzerv 2009.09.22 12:47:49
Szó szerint. Csak ki kell nyitni, mint egy hagyományos konzervet és fényt ad. Via Yankoo Design..
Bigyóblog Notepod 2009.09.25 12:12:15
Egy újabb példája annak, hogyan lehet még jobban kihasználni az iPod népszerűségét. Jegyzetfüzet, rajongóknak. Meg is vásárolható, 18 dollárért hármat adnak, és ide is szállítanak.Via OhGizmo!..
Az elektoromos főzőlapok sok változatban megtalálhatók a boltokban, és tulajdonképpen már a régimódi rezsó is egy ilyen főzőlap. Az igazi elektromos főzőlap felülete nemesacélból van, a főzőzónák pedig öntöttvas elemek alá rejtett fűtőszálakból állnak. A normál…..
Ha új főzőlapot szeretnénk vásárolni, alaposan érdemes végiggondolni, hogyan is lássunk hozzá. Íme hét egyszerű lépés, hogy biztosan jól válasszunk. 1. MérésEgy mérőszalaggal pontosan mérjük le, mekkora helyünk lesz az új jövevény számára. A legtöbb főzőlap A legtöbb…..
Az indukciós főzőlap még ma is sokak számára tűnik misztikus dolognak, pedig a működése nagyon egyszerű. A legtöbb éttermi konyhában - ahogy egyébként a családi konyhákban is - a tűzhely a fókuszpont. Az indukciós főzőlap azonban lehetővé teszi egy esténként sok száz…..
Az indukciós főzőlapokat azért szeretjük - na persze nem csak azért - mert egyszerű a tisztításuk. Ez azt jelenti, hogy, ha rendszeresen - legalább hetente, de ideális esetben minden használat után töröljük le a főzőlapot. Ha elég annyi, akkor csak egy nedves szivaccsal, de ha pl.…..
A gáz főzőlapok klasszikusan a régebbi tűzhelyeket idézik a nyílt láng látványa miatt, és hagyományosan a gazdaságosság gondolata kötődik hozzájuk. A gáz főzőlapok általában 3-4 főzőfejjel (főzőzónával) rendelkeznek, melyek mérete különböző. Általában 1 kicsi…..
Elképzelésem nincs, hogy hogyan jutnak el odáig értelmes fiatal programozók, hogy ők márpedig jobb keresőt fognak csinálni, mint a Google. Annyi szép és érdekes és sikerrel kecsegtető területe van a webes fejlesztéseknek, hogy az már szemet gyönyörködtető. Miért…..
Az elektromos főzőlapok azért népszerűek, mert okos használat mellett gyorsan és hatékonyan dolgozhatunk velük, ráadásul energiatakarékosnak is gondoljuk őket. Jó, ha számolunk azonban azzal is, hogy a villamos energia hazánkban többnyire drágább, mint a gáz. Az elektromos…..
A kerámia főzőlap az egyik leginkább népszerű típus a főzőlapok között rengeteg előnyös tulajdonságának köszönhetően. Jó, ha tudjuk pédául, hogy a kerámia főzőlap könnyebben tisztítható, mint a gáz főzőlap, hiszen egyetlen sík felületről van szó. Nemcsak téglalap…..
A Ciprian Franzeanu által tervezett kütyü több is, mint főzőlap, hiszen a képen látható eszközegyben sütő és főzőeszköz. Működése az indukción alapul, de nem ez az egyetlen bravúrja. Szemre tetszetős, technikailag lenyűgöző. Várjuk, mikor lesz kapható.…..
Persze a hagyományos zsinórral is a kezünkhöz köthetjük a fényképezőgépet,de ez így sokkal kényelmesebbnek tűnik. 16 dollárért juthatunk hozzá a Branónál...
Kishpiros 2009.08.07 15:28:19
Bigyóblog Bugatti Kávéfőző 2009.08.06 08:52:00
Imádom a kávét. Bár a reggeli kávét általában félig csukott szemmel készítem, így nem annyira érdekel a kávéfőző szépsége, de egy délutáni kávézás előtt már nagyon szívesen járulnék egy Bugatti kávéfőzőhöz. Azt inkább csak halkan teszem hozzá, hogy 1300 dollárt…..
Bigyóblog Milyen lesz a Zune HD? 2009.08.05 12:06:19
Egy roppant elégedett tesztelő véleményét olvashatjuk a Zune HD-ról a CNET-en. Azt ugyan nem gondolja a szerző, hogy a Microsoft terméke megtörné az iPod Touch uralmát, de szerinte érdemes volt ennyit várni az új Zune-ra. Formáját tekintve szolidnak és szexinek tartja a…..
Az előző bejegyzésben is szerepel a fogalom, ami főzőlapok kapcsán igen sokszor előkerül, a főzőzóna. Teljesen mindegy, hogy indukciós főzőlapról, vagy egy hagyományos gázégős főzőlapról van-e szó, főzőzónái mindegyiknek vannak. Ezek azok a területek, amik elég forrók…..
Jó így az elején tisztázni, hogy hányféle típus közül választhatunk, ha mondjuk főzőlapot szeretnénk vásárolni.Alapvetően négy típussal találkozhatunk, a gáz főzőlapokkal, a kerámia főzőlapokkal, az elektromos főzőlapokkal és az indukciós főzőlapokkal. A négy típus…..
Az indukciós főzőlap lényege az indukció. Na most jól megmondtuk. Hogy ez pontosan mit is jelent, az is egyszerű. Az indukció elvét a 19. században James Clark Maxwell fizikus találta ki, vagy inkább fedezte fel. A lényege az a jelnség, hogy ha valamilyen fém mágneses mezőbe…..
Azt hiszem találó a twitterező reakciója arra a délelőtti hírre, miszerint többségi tulajdonosa lett az Árukereső.hu-nak a Vaterát is tulajdonló Naspers. Ezzel ugye a dél-afrikai cég portfóliójába került (a Vatera és a Teszvesz mellett) a legnépszerűbb magyar…..
Hazánkban még nem mindennaposak a sushi bárok, ahol az étel előttünk sül egy főzőlapon, vagy épp egy szalagon közelít felénk, de azért találkozhatunk velük. Érdekes, hogy ugyanakkor az otthonunkban is találhatunk már olyan főzőlapot, amelyik egyben az ebédlőasztal is. Sajnos…..