Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ii@_

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves vidéki (esetlegesen külföldi) olvasóinkat előre is kérjük, közöljék velünk mindenképpen kommentben, hogy ők nem budapestiek, fogalmuk sincs ezekről a helyekről - és nem értik, miért nem mindegy, hogy Buda-e vagy Pest. Köszönjük. És most következzen egy kis…..
ii@_ 2012.10.24 10:56:36
Mai olvasói posztunk az örökzöld szülési modorosság témakörében íródott. Megannyi borzalom, rémkép és lidérces történet ellenére teljesen biztosak vagyunk abban, hogy igenis léteznek higgadt, megfontolt, józan, nyugodt, öniróniával megáldott felnőtt nők, akiknek a harmadik…..
ii@_ 2012.02.09 13:13:44
@Ernoke: reménykedjünk, hogy nem, kutyától, macskától én is elolvadok, nevelt fiam iskolai előadásain én is szoktam sírni, de a nyálas-cukros édi-bédi babócázástól rosszul tudok lenni, és előre rettegek, hány ilyennel leszek körülvéve, ha egyszer én is szülök. És több barátnőmnek is így elment az esze szülés után, ijesztő.
Modorosblog A Humor Harold 2012.01.17 06:00:00
Hősünk a viccmesélő-sztorizó tettleges verziója. Szűkös agykapacitását nem megjegyezhetetlen nyuszikás-agresszív kismalacos történetekre, hanem fergeteges, aprólékosan kidolgozott és precízen végrehajtott egyedi mókákra fordítja. Ő volt az, aki általánosban buborékot…..
ii@_ 2012.01.18 18:29:06
@Bachterman: szerintem Harold Lloyd, némafilmsztár után. www.youtube.com/watch?v=shdzRq4BYWk
Modorosblog Gyerekszáj 2011.12.19 06:00:00
A gyerekek bölcsessége és romlatlan őszintesége néha egészen megdöbbentő. Mi, felnőttek hajlamosak vagyunk mindent túlbonyolítani - és sajnos a hosszú évek alatt megtanultunk profin hazudni. Ezek a kis emberek nem csupán imádnivalóak és aranyosak, hanem megtanítanak teljesen…..
ii@_ 2011.12.19 10:29:16
@Brother Love: régebben ugyanez e-mailben, rendszeresen eltömítve a postaládát.

A gyerekszáj idézetekben a legjobb, amikor anyuka bájosan selypítve, affektálva idézi a kis lurkó aranyköpéseit.
Modorosblog A Nyelvtudor II. 2011.06.26 14:53:00
-És tanulnak a gyerekek nyelveket rendesen, Marikám? Nagyon helyes, ebben a mai világban anélkül ma már nem viszed semmire sajnos. Heti tíz órában? Bizony, a Zsoltikáéknál volt egy nulladik év, ott húsz órában tanulták az angolt, emelt szinten. Amit ezek a számítógépekkel…..
Ki az a Kanos Srác? Nem megy ez az Aranyos Srác-figura, most mi legyen? - tűnődik a fiatalember. Megpróbált minden energiáját összeszedve figyelmes és aranyos lenni, tartózkodott minden perverz, szexista beszólástól, bármiféle zaklatástól - és nem kérkedett azzal sem, hogy…..
ii@_ 2011.03.30 10:56:21
@Tromb74: Igaz lehet, hogy (eleinte) ilyen apróságokban akarja az ember mutatni a dominanciát, mint a vécédeszka kérdés. De ez nekem akkor is kicsinyes kötözködés, és egyetértek Ernőkével, valami komolyabb baj megnyilvánulási terepe lehet.
ii@_ 2011.03.30 11:15:42
@Tromb74: nem úgy értem, hogy soha semmin ne legyen vita, akár kis dolgokon is, csak kimondottan ezt a példát nem érzem át, pedig rengetegszer hallani.
- interjú Szirtes Mónikával, a Klájszter utcai Szirtesék mindennapjai című nagy sikerű gyermekkönyv szerzőjével Sietősen lép be a hangulatos dél-kelet pesti cukrászda nagyüveges ajtaján. Arcán nyoma sincs fáradtságnak, sokkal inkább kiegyensúlyozottság és – talán…..
ii@_ 2010.10.28 22:55:33
@nyílméregbéka: Érdekelne, hogy hangzik egy gyügyögős felháborodás... :) Egyébként úgy tapasztaltam, a családanyák (és apák) túlnyomó többsége szintén hidegrázást kap Bartos Erikától, őszintén remélem, hogy ez az ismeretségi körömön kívül is így van. Sajnos a gyerekek viszont szeretik...
Amúgy a klasszikusokon kívül szerencsére vannak új, értelmes és aranyos mesék (Berg Judit összes).
 Az önkiszolgáló éttermek világa két iskolai, és egy ÁSÉS-posztot is eredményezett - most rögtön két olvasói összeállítással folytatjuk a vonalat.Az elsőt a csuhástól kaptuk - aki az amúgy zseniális Orkánság blogot, a képzeletbeli, ám nagyon is valóságosnak tűnő,…..
Kedves Tibor!A pozitív visszhangra való tekéntettel ezúton küldök egy újabb szösszenetet, olyan témáról, ami már jó ideje piszkálja a csőrömet.Tengermély tisztelettel,lárvalányhajÍmé tehát:   A frusztrált omegahím A frusztrált omegahím legfontosabb…..
Modorosblog Nyarak az MTV előtt 2010.08.31 07:00:00
KÁCIÓ!, AKÁCIÓ!, VAKÁCIÓ! - nemcsak Kis Recéék törtek ki elvárt örömujjongásban a tanév utolsó kicsöngetésekor - a 80-as, 90-es években is így volt, és napjainkban szintén biztos folytatódik ez a régi hagyomány. Ám mihez kezdhetett a háromhónapos nyárral és a mindig túl…..
Ismét a család rovat bővül egy elemmel: Mamaottmarad tett hozzá a családi modorosságokhoz, amelyek a szülői értekezlettől a netezésig szépen ki lettek már forgatva. Ezúttal a Telkeshez közel álló szereplők a szereplői a vendégségnek.   Évenkénti családi ünnep. Még…..
Múltkor, amikor a Big Bang Theory magyar szinkronjáról írtam, a posthoz hozzászólt a sorozat magyar fordítója is. Ezt követően kerestem meg Faludi Katalint és emailben beszélgettünk a sorozatról, geekségről, fordítási nehézségekről, egyebekről... (Spoiler alert: aki nem látta…..
ii@_ 2009.08.06 09:52:43
@dreamland12:
Helló!
Úgy látom, azóta néhány kérdésedre megkaptad a választ másoktól. A többiről: a fordítónak nincs beleszólása a hangokba, de én pl. nem is értek hozzá. Én személy szerint nem bánnám, ha felirattal mennének a filmek, de úgy a tévében nem mindenkinek jól olvasható. Lehet, hogy az emberek nem tudnának órákon át a tévé előtt ülni, mert belefáradna a szemük az olvasásba, és ezt a tévécsatornák nem szeretnék. :)
Ami a szóhasználatot illeti, szerintem 4 részből bőven észrevehető, ha van ilyen, ha meg később tűnik csak fel, bevezetem onnantól.
A célközönséggel kapcsolatban pedig egyetértek 31 előző megjegyzésével. Ez a sorozat nem csak geekeknek vicces, kár lenne mindenki mást megfosztani tőle.
Egyébként bátran nézz meg pár szinkronos részt, baj nem lehet belőle, és helyenként akár kellemes csalódás is érhet.
Sziasztok!
Kata
A Sorozatjunkie-n olvasom, hogy készül a Big Bang Theory magyar szinkronja, merthogy az amerikai nörd sorozat nemsokára látható lesz az RTL Klubon. Nyilván geekek már látták az első évadot, úgyhogy nekik különösen rémisztő lesz ez a kis teaser a szinkronizált…..