Regisztráció Blogot indítok
Adatok
maminko

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Opcionális programként tegnap Náchod sörgyárában jártunk, ahol (mily meglepő) megtekinthettük a sörgyártás csínját-bínját, majd a műsort kóstolással zárhattuk. 12 különböző Primátor sört próbálhattunk ki, és ugyan ismertem a szortiment majd' mindegyik példányát…..
Szombaton egésznapos kirándulást tettünk Hradec Kralove városába, ami érthetetlen módon háromórás soppinggal indult - a büntetést nem tudom, mivel érdemeltük ki, de elkávézgattam Pepával, a gitáros (cukros) bácsinkkal, gondolván úgyis megszökök az első adandó alkalommal.…..
Rebelka bez příčiny Běstviny 2009.08.23 17:51:00
Ugyan Dobruškáról már öt faluval odébb se biztos, hogy tudnak, mégis van egy afféle elővároskája, egy önálló, 70 lakost számláló kis település: Běstviny. Nagyrészt önkéntes tűzoltók élnek itt, így Běstviny azon kevés helyek egyike, ahol minimum egy tűzoltó jut egy…..
maminko 2009.08.24 12:12:21
Třebechovice pod Orebem álmos kisvároska, ahol Betlehem-kiállítást tekintett meg a nem kicsit fáradt brigád (figyelem, sörözönös grillvacsora utáni nap) - itt ismerkedtem meg a képen látható biciklis úriemberrel, miután a cimborájával már jól összebarátkoztam a főtéren. A…..
Tegnap meglátogattuk a Dobruškán található katonai térképészeti intézetet, ahol 2 órás felvilágosításban részesítettek minket - ugyan nagy vonzalmat nem érzek a térképkészítés iránt, túl lehetett élni, sőt, megajándékoztak minket egy nagy Csehország térképpel és egy…..
Tetszetős programok híján a vasárnap este zenegépezéssel és sörrel telt, hogy aztán kicsit nehezebben rázódjunk vissza a hétfő reggeli nyelvórákba. Sebaj, Alena rákapcsolt az intenzitásra és most aztán rohanunk nagyon a tananyaggal!Kézhez kaptuk mindannyian a kilátásba…..
Újabb Uneszkó-gyöngyszemmel gazdagodtam tegnap, mikoris Litomyšlben jártunk, kastélynézőben főleg, de előtte beugrottunk még Lamberkbe is, ahol csipkét készítenek. No, de vissza Litomyšl városába: Isten óvjon a népszerű turistahelyektől, ám meg kell hagyni, ahol ennyi kastély…..
Mindenkinek köszönöm a javaslatokat hungarikum témában, jöhet még egészen a prezentáció napján reggelig!                                 Akad olyan, amit már előre látok, hogy ki kell hagynom...a…..
A tegnapi túra egész jó volt, Babičinno údolíban (Nagyanyó völgye) jártunk, ami tulajdonképpen irodalmi színezetű programnak, mivel Božena Němcová nagyon népszerű regénye itt játszódik (Ratibořicében) - olyannyira nagy dobás a könyv, hogy magyarul is fellelhető…..
  Jelentem alássan, ma az eddigi tanárom útmutatása alapján beültem a lila osztályba, gondolván kis lépés nekem, nagy lépés a nyelvtudásomnak. A lila kissé jóság, kétségtelen - ráadásul Alenát tartottam eddig is a legrokonszenvesebb oktatónak, poénkodós, de nem…..
Aerobikedzéshez nem volt kedvem, úgyhogy felkerekedtem meglelni a helyi sörfőzdét, ahol a Rampušák névre keresztelt sört készítik. Gondolnátok, mennyire komplikált biznisszbe vágtam a fejszémet?! A sörgyár nem központi fekvésű, ám nem lehet főztjüket helyben kóstolni.…..
                     Szuper-Szerencsét húsz koronáért az opočnoi búcsúból! Egy zöldellő kertben vészeltük át az ordenáré forgatagot, ahol kézműves, hagyományőrző sátrak…..
Rebelka bez příčiny villámposzt 2009.08.01 08:17:26
Dobry Den!A megérkezést követően kiderült ez az: egyetlen magyarka vagyok, bűbájos lánykákkal raktak egy szobába (horvát és bolgár nemzetiségűek), illetve az se titok már, hogy körülbelül mindenki cseh leszármazott. Próbáltam frappánsra venni a dolgot, és mondtam, hogy én…..