Regisztráció Blogot indítok
Adatok
apfelsaft

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Piroslap Konzultáltam Viktorral 2015.05.18 19:34:29
,(A megnyitás helyett a "Ctrl"+"+" gmbokkal való nagyítás jobban működik)."Tisztelt" megélhetési politikus honfitársam (sajnos)! Gondoltam, hogy amellett, hogy visszaküldöm a nemzeti inzultációdat, megosztom másoknak is, mert úgy egyébként azt gondolom, a kutya sem fogja elolvasni…..
apfelsaft 2015.05.24 23:15:21
@Brendel Mátyás:

"látom, de nem látom megváltoztathatatlannak, vagy mentségnek."

Nem tudom, hogy miért tartod megváltoztathatónak, mikor Törökországban éppen most szarik be a kemalizmus.

"de, nagyon sokan feladják, várhatóan egyre többen fogják. legalábbis semmi ok nincs, amiért azt mondhatnánk, amit te."

Az iszlámhoz való visszatérés nagyon népszerű a harmadik-generációs muszlim fiatalok körében. Nem tudtak kitörni a rossz szociális helyzetből, ezért úgy érzik, hogy az iszlám a válasz, a mecset közössége pedig biztonság érzetet ad.

"átlagban sokkal kevésbé vallásosabbak"- ha te mondod. Mindenesetre a keresztények száma pl. az oroszoknál nagyon nő, főleg a fiatalok körében www.pewforum.org/2014/02/10/russians-return-to-religion-but-not-to-church/

"Európa államrendszerében sajnos sok keresztény zárvány hiba van." Például micsoda?

"én ebben nemvagyok biztos, de ha mégis így van, akkor rá kell erőltetni!"- hát próbálkozni lehet, de a Korán elég egyértelmű utasításokat ad, hogy mit is kell csinálni, ha ez megtörténik.

"a katolikus egyház kurvára nem rajongott Diderot, Voltaire, Rousseau és másokért. de még csak nem is hallgatott nyugiban velük kapcsolatban, hanem szépen indexre tette őket, lobbizott a betiltásuk, bebörtönzésük mellett."- igen, nem rajongott. Az iszlám azonban arra utasít, hogy meg kell őket ölni. Nagy különbség.

"a vallás nem magánügy"- a kereszténység megengedi, hogy otthon, a négy fal között ateista legyél. Az iszlám nem.

"nem. a törökök valójában kurvára nem erőltették sem a törökfürdőt. sem a török nyelvet, sem a török kávét, sem vallásukat a magyarokra."- a vallásnál választani lehet a halál és a magas különadó között. Egyébként kultúraidegenség alatt például(de nem kizárólag) az eltérő szexuális szokásokat értem. Amúgy csak azért úsztuk meg, mert az akciórádiusz szélén voltunk.

"nekem van török ismerősöm, kurvára sokkal jobban elvoltam vele, mint veled például. veled kurvára nagyobb a konfliktusom, faszfejkém."

Nekem meg bangladesi barátaim vannak, de kínai is van pár. De mi ez a faszfejezés, te kulturálatlan geci? Liberális faszszopó abortuszmaradék, nálad ez a vitakultúra? Most viccen kívül, mi a jó büdös szájbabaszott bajod van, hogy ilyen embertelen stílusban beszélsz.

"a vágyaidat érvnek nem tudom elfogadni. nem tényekről beszélsz, a jövőt illetően."

Hát tudom, szar lehet, hogy kb. a válság kirobbanása óta hanyatlik a liberalizmus Európában, de majd erre a kérdésre 5 év múlva visszatérünk.

"nincsenek. én linkeltem statisztikákat, teneked nincsenek ilyen statisztikáid, csak behazudod."- persze, rögtön hazudok. Nem baj, ameddig olyan liberálisok vannak mint te, a konzervativizmusnak nincsen ellensége :D

"de figyusz, baromarcú, miért nem olvasod el a cikkem?! "- most komolyan, mi ez a hangnem? Te egy utolsó szar vagy, ez a te szinted. Hol bántottalak én téged, akár csak egy szóval is?

Amúgy a cikkedet elolvastam. Magad is bevallod, hogy azért te sem tudod olyan biztosan alátámasztani az állításodat: "De nehéz volna adatok nélkül, elméletből megbecsülni, hogy mely tényezők az erősebbek."

Az általad is idézett Pew Research Center ezt írja Európáról: "the Muslim share of the population increased from 4.1% in 1990 to 6% in 2010 and will continue to increase over the next 40 years, reaching 10% in 2050."(forrás: en.wikipedia.org/wiki/Muslim_population_growth#In_Europe)

"más faktorok miatt Európában az iszlám aránya összességében nem nő különösebb mértékben. a statisztikák ezt mutatják. ez tény. ez nem a véleményem, ez tény. oszt ugrálhatsz itt, hogy szerinted nem, a tényekkel nehéz vitázni."- ha a tényekkel nehéz vitázni, akkor tényeket fogok linkelni.

Hogy ne csak a muszlimokról beszéljünk, ortodox kereszténység: " In a 2011 survey by the Levada Center, the number of people self-identifying as Russian Orthodox has been on a steady increase from 31% in 1991, to 50% in 2001, and to nearly 70% in 2011"(forrás: en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_Russia#Russian_Orthodoxy)

A kereszténységért egyébként sem aggódok, még ha Európában gyengélkedik is, Ázsiában nagyon népszerű. Világszinten is növekszik: en.wikipedia.org/wiki/Christian_population_growth#Conversion

"a Biblia sem ateizmusbarát"

De nem halállal bünteti, ahogyan azt az iszlám teszi.
apfelsaft 2015.05.25 00:28:59
@Brendel Mátyás:

Te kezdtél először faszfejezni stb.

Mindegy, mert én legalább 2 embert ismerek, aki a te írásaid hatására lett konzervatív.

Egy bevándorlási témából rögtön vallási témát kreáltál. Te azt írtad, hogy a fiatalok ateisták, én erre reagáltam az oroszokkal. Egyébként mindegy, mert azokra az írásokra nem reagáltál érdemben, ahol nekem volt igazam.
Például te azt írtad az Ateista blogodban, hogy a muszlim hívők száma nem igazán növekszik Európában. Ezt állítottad, ezt mondtad. Sőt, még le is basztál, hogy nincsen statisztikám. Erre én írtam statisztikát, hogy de igenis, növekszik. Tőled várható módon persze nem azt mondtad, hogy "hát, lehet, hogy mégis növekszik". Átváltottál valami másba, és ezt írtad: "és te 10 százalék muszlimtól rettegsz, húgyagyúkám?!". Nem rettegek én semmitől sem(alapvetően külső szemlélőnek tekintem magamat), de ez nem változtat azon, hogy növekszik a muszlimok száma Európában- egy olyan szám, aminek a csökkenéséhez te ragaszkodtál.

Már az előző válaszolót lehülyézted, engem faszfejeztél, miközben mindketten kulturáltan reagáltunk az írásodra. Ezt te sem tagadhatod. És ez bizony az emberek többségében ellenérzést kelt. Pont itt baszta el a Jobbik is a Kurucinfóval: primitív, alpári stílusban ugrottak mindenkire, és láthatod, hogy milyen kép alakult ki róluk.
Te ugyanez vagy, csak liberálisban. Egy évvel ezelőtt olyat is láttam az ateista blogodon, hogy valakinek- aki teljesen kulturáltan válaszolt neked statisztikákkal- törölted a hozzászólását. Mikor szóvátette ezt, azt a hozzászólását is törölted. Szóval már tudtam, hogy mire számíthatok, mikor írtam neked. Szinte látom magam előtt, ahogy dühösen próbálsz gépelni. Nekem mindegy, te döntöd el, hogy a saját világnézetedet milyen stílusban képviseled. Majd azt a világnézetet így is fogják megítélni, ez a te felelősséged a ideológiai társaid irányába.

Mivel látom, hogy neked nagyon fontos az ateizmus, ezért belinkelek egy friss tanulmányt, miszerint a világon csökken az ateisták száma: www.cnsnews.com/news/article/global-study-atheists-decline-only-18-world-population-2020

A liberalizmust egyébként is csak rövid epizódnak tekintettem a történelemben. A világ többi része a vallás felé fordul. Európában manapság szinte csak jobbos kormány rúghat labdába. Ha mégis itt lesznek a muszlimok? Sebaj, ők egy pillanat alatt fogják eltörölni ezt az eszmét. Nem igazán látom, hogy bármilyen jövője lehetne a liberalizmusnak.

Ezzel be is fejeztem veled a "beszélgetés", de örülök, hogy megtörtént, mert így lesz mit linkelnem azoknak, akiket szeretnék eltántorítani a liberalizmustól. Bár 2015-ben már látom, hogy erre nincsen szükség.
apfelsaft 2015.05.25 13:13:07
@Brendel Mátyás:

Akkor csak egy dolgot árulj el: miért faszfejeztél le engem és az előző kommentelőt már elején, még azelőtt, hogy mi bármilyen személyeskedést, vulgaritást használtunk volna?
A magyar blogoszféra állapotáról elég sokan (és elég sokat) vitatkoznak manapság, s ha formában vagyok, viszonylag régi bloggerként olykor én is kifejtem a véleményem. Most azonban nem az értékítélet ideje van, hanem az objektív tájékoztatásé. Az a helyzet, hogy több, mint egy héttel ezelőtt régi…..
apfelsaft 2015.05.24 13:46:54