Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kis*csillag

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
IDDQD Checkpoint Mini #91: Supaplex 2018.12.27 22:11:59
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
A Klebelsberg Központ új vezetóje Hajnal Gabriella újra nyilatkozott. Sajnálatos módon Gabriella nem tanult az első nyilatkozatában elkövetett orbitális hibákból, és most egy még nagyobb hülyeséget hozott össze, mint az előzővel. Csak hogy felidézzem, Gabriella előző nyilatkozatában azt állította,…..
kis*csillag 2018.08.26 08:09:45
@GiaMarie: A halálom az, amikor CSAK az iskola nyakába akarják varrni a gyerekek nevelését, holott az elsősorban a család, a szülők feladata. Egy nem kellőképpen szocializálódott iskolába lépő gyermek neveltségi szintjét az intézmény csak korrigálni képes - azt is kismértékben - pótolni sohasem.
Argentínában elutasították az abortusztörvény enyhítését, melyért rengeteg feminista szervezet harcolt, jogosan. A törvényjavaslat megengedte volna, hogy a magzatot elvetesse az édesanya a terhesség 14. hetéig, ezt a társadalom 60 %-a támogatta. Viszont a szenátus gyakorlatilag semmibe véve az…..
kis*csillag 2018.08.12 11:51:16
@eßemfaßom meg áll: OK. Akkor az egyik veséjét kellene kötelezően átadni. Ebben az esetben nem sérül az élethez való joga az anyának, csupán az önrendelkezési. Igy akkor már rendben Van?
Meddig elsődleges a magzat joga az anya önrendelkezési jogával szemben?
A fenti példa lapján a gyermek meghal, ha nem kapja meg az anyja veséjét. Ha kötelezni lehetett arra, hogy hordja ki és szülje meg a magzatot, akkor a vese átadására is kötelezni lehet.
kis*csillag 2018.08.12 08:11:58
@DFK: Ugyanilyen alapon kötelezni lehet majd a szülőt, hogy adja át gyermekének a szívét, ha a gyermeknek szívátültetésre van szüksége. Hiszen a gyermek élethez való joga erősebb, mint az anya önrendelkezési joga. Vagy nem?
Amikor az ember egy visszautasíthatatlan ajánlattal találkozik (legalábbis egy annak tűnővel), akkor arra azt mondjuk ez olyan, mint egy lófej az ágyban. De azért nézzük csak meg miről is van szó, mert sohase higgyünk senkinek, pláne nem politikusoknak…..
kis*csillag 2013.08.26 07:38:17
A kidobott koktatási törvény 4,§-a világosan leírta, hogy mit ért világnézetileg semleges oktatás alatt:
"4. § (1) Az állam és a helyi önkormányzat a nevelés és az oktatás terén vállalt feladatainak gyakorlása során köteles tiszteletben tartani a szülőknek, illetve a gyámnak (a továbbiakban együtt: szülő) azt a jogát, hogy vallási és világnézeti meggyőződésüknek megfelelő oktatásban és nevelésben részesülhessenek gyermekeik. A szülő ezt a jogát gyermeke érdekeinek megfelelően gyakorolja, oly módon, hogy tiszteletben tartja annak gondolat-, lelkiismeret- és vallásszabadsághoz való jogát, továbbá véleményét - korától és érettségétől függően - figyelembe veszi.
(2) Az állami és a helyi önkormányzati nevelési-oktatási intézmény nem lehet elkötelezett egyetlen vallás vagy világnézet mellett sem. Az állami és a helyi önkormányzati iskola pedagógiai programjában biztosítani kell az ismeretek, a vallási, illetve világnézeti információk tárgyilagos és többoldalú közvetítését. Az állami és a helyi önkormányzati nevelési-oktatási intézmény nevelési, illetve pedagógiai programja, működése, tevékenysége és irányítása vallási és világnézeti tanítások igazságáról nem foglalhat állást, vallási és világnézeti kérdésekben semlegesnek kell maradnia."

Ez a lényeg: "...vallási, illetve világnézeti információk tárgyilagos és többoldalú közvetítését. ... vallási és világnézeti tanítások igazságáról nem foglalhat állást, ..."
Van még tovább is:" (3) Az iskolában gondoskodni kell az alapvető erkölcsi ismeretek elsajátításáról. Az állami és a helyi önkormányzati iskolák tananyagában biztosítani kell a vallások erkölcsi és művelődéstörténeti tartalmának tárgyszerű és elfogulatlan ismertetését."

Na, ezt dobták ki Orbánék, ezt akarja visszahozni a Dk.
Amit az oktatásban képvisel ez a párt, azt én 36 éves tanítással a hátam mögött mindenféleképpen támogatom.

És a legnagyobb, legalkalmasabb államférfi ebben az országban Gyurcsány Ferenc. Kár, hogy az elbutított nép nem veszi észre, hogy Gyurcsányt karaktergyilkolták, és aki ezt beveszi, az Orbánék szekerét tolja.
kis*csillag 2013.08.26 07:41:40
@midnight coder: Az előző hsz olvasása után valszeg belátod, hogy nincs igazad.
A harc valamelyest emlékeztet VIII. Henriknek a pápával folytatott házasság-legitimációs vitájára. Henrik azzal, hogy a feje tetejére állította a házasság akkor bevett intézményét, szakítva az Egyházzal, pontosan azt a legitimációt nem tudta soha kivívni Boleyn Annának, amit…..